Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Abys potom neměla spíš starosti s tím, že budeš nervózní, kdy na Tebe vletí bývalá kolegyně.
Když už v té práci stejně nepracujes, asi bych to nechala být.
Možná, že nový kolegové to už řeší sami. ![]()
Holky děkuji, chtěla jsem znát vaše názory. Já už to ani neřešila, tenkrát, když jsem odcházela, jsem se tím hodně trápila. Bylo mi smutno, že mi nikdo nevěří. A před necelým týdnem se mi otevřely staré rány, když se ke mě dostalo, že to dělá pořád. Spíš jsem tenkrát doplatila na svou poctivost a nevím, jestli se přes to někdy přenesu…Ale pravda, stejně by se mi tím neulevilo.Moc děkuji za vaše příspěvky
Potřebovala jsem je.Zakl.
@Anonymní píše:
Holky, pochopte anonym, dávám sem dotaz a chtěla bych lidsky poradit, hodí se mi i pohled z druhé strany. V restauraci, kde jsem pracovala, jsem dělala s jednou zlodějkou. Okrádala jak vedení, tak mě. Já jsem odešla, již je to necelý rok.Ona nevydávala účtenky, prachy stopila a v inventuře jsme platily manko napůl. Takže se jí to „vyplatilo“Dělala to především mladým lidem a známým. Vedení mi nevěřilo, stoprocentně s nimi má poměr. Já odešla, ale stále se nemohu přenést přes to, že je mi to líto a nosím v sobě jakousi křivdu. Dělá to samé opakovaně novým kolegyním. Divím se, že tam ještě nikoho neposlali a vše jí prochází…Připadám si jak potvora, už jen že si pohrávávám s tou myšlenkou, dát na ní udání. A ano, bojím se, že se na mě třeba přijde a já budu mít z toho nepříjemnosti. Tak jsem se vás chtěla zeptat, zda to nechat být a jednou karma udeří, nebo tomu pomoci…Popřípadě vaše životní zkušenosti poprosim.Moc děkuji
Já chápu, že tě tohle hodně štve. Moje zkušenost je, že na tyhle lidi dojde samo. Oni totiž nikdy nemají dost a dřív nebo později tyhle způsoby zkusí na někoho, kdo to jen tak nenechá - třeba i někdo z vedení, až mu šlápne na kuří oko. Pokud ji krylo vedení, bude ji krýt i nadále, o jejím chování nejspíš ví. Nikdy nevíš, ona to může být nějaká příbuzná majitele a je to jen dobře tajené. Ženská toho nejspíš moc neumí, vydělává si tak, že v práci šmelí mladé kolegy… hele s tímhle na ni opravdu jednou dojde.
@Anonymní píše:
Já už to ani neřešila, tenkrát, když jsem odcházela, jsem se tím hodně trápila. Bylo mi smutno, že mi nikdo nevěří. A před necelým týdnem se mi otevřely staré rány, když se ke mě dostalo, že to dělá pořád. Spíš jsem tenkrát doplatila na svou poctivost a nevím, jestli se přes to někdy přenesu…Ale pravda, stejně by se mi tím neulevilo.
Víš… Jsou lidé, kteří takovou zkušenost přijímají jako schod na cestě. Když jej překonají, jsou pyšni na sebe, že ho zvládli - a vděčni životu, že jim dal příležitost povyrůst, zesílit.
A pak jsou lidé, kteří takovou zkušenost vezmou jako životní balvan, který s sebou vláčejí životem jako závaží, při každé příležitosti jej ohmatávají, potěžkávají, vzdychají nad jeho tíhou… a místo aby jej odhodili, naloží si k němu ještě pár dalších.
Zvaž sama, do které skupiny se řadíš - to rozřazení je zcela dobrovolné, každý má možnost volby
- a zda Ti to tak skutečně vyhovuje.
@Anonymní píše:
Holky děkuji, chtěla jsem znát vaše názory. Já už to ani neřešila, tenkrát, když jsem odcházela, jsem se tím hodně trápila. Bylo mi smutno, že mi nikdo nevěří. A před necelým týdnem se mi otevřely staré rány, když se ke mě dostalo, že to dělá pořád. Spíš jsem tenkrát doplatila na svou poctivost a nevím, jestli se přes to někdy přenesu…Ale pravda, stejně by se mi tím neulevilo.Moc děkuji za vaše příspěvkyPotřebovala jsem je.Zakl.
odhod to, já to jednou už zažila a na dotyčnou za 2 roky došlo, na každého totiž dojde, ty si užij, že už můžeš být v klidu.
Teď řeším opět podrazy v práci, zatím chodím na DPC při rodicaku a dnes jsem se rozhodla, že takový podrazy nesnesu když bych se s danou osobou měla střídat na HPP, ale jako brigadnikovi mi jsou celkem sumak, protože nebudu muset řešit následky a je mi krásně, opět se tam těším a podrazy neresim a zabývám se jinyma vecma.
@Anonymní píše:
Holky, a co kdybyste znali nekoho, kdo nekolik let podnika nacerno a jeste bere socialni davky? Okrada tak stat 2×. Nemluve o tom, ze ten clovek ukradl knowhow nekomu jinemu a vydava to za svoje. Nekomu, kdo podnika poctive…
Měl ten dotyčný okradený ošetřena práva na to své know-how? Ono se vše dá nějakým způsobem ošetřit a ochránit, ať již to jsou patenty, průmyslové vzory, ochranné známky apod. Pokud nic takového neměl, tak si může stěžovat leda tak na lampárně. Business je business, pokud si myslíš, že se v něm hraje fér, raději nikdy nepodnikej. Pokud se ti uleví, že někoho natřeš na FÚ, uděllej to, jestli pak zvládneš podívat se do zrcadla. ![]()
@Gába27 Hele a když ti někdo ukradne auto, tak budes taky řešit, zda se můžeš podívat do zrcadla, když ho nahlasis?
@j.a.n.i1 píše:
@Gába27 Hele a když ti někdo ukradne auto, tak budes taky řešit, zda se můžeš podívat do zrcadla, když ho nahlasis?
Pleteš hrušky s jabkama.
Jak chceš řešit „ukradl jeho know-how“, pokud neměl ten dotyčný ošéfovaná práva?
Jestli ten „zloděj“ pouze obšlehl něčí podnikatelský záměr, to je možná morálně odsouzeníhodné, nicméně není to trestný čin, že? Holt mě ten okradený své know-how využít dříve, než byl okraden. Já jakékoliv práskače a bonzáky naprosto nesnáším. A anonymní, to už je úplně konečná.
Když si stojím za svým, tak se snad nestydím podepsat, ne? Ale jo, je mi jasné, že každé hrdinství má své meze limitované právě tím podpisem.
@Gába27 První polovina věty byla, že podniká načerno a bere u toho sociální dávky, tím okrádá nás všechny… ale ty sis z toho evidentně vytáhla, jen to, co se ti hodilo
@j.a.n.i1 píše:
@Gába27 První polovina věty byla, že podniká načerno a bere u toho sociální dávky, tím okrádá nás všechny… ale ty sis z toho evidentně vytáhla, jen to, co se ti hodilo
Že podniká načerno je verze tazatelky. Kdoví jak to je. Ono se totiž tak nějak na veřejnosti neví, že lze podnikat a přitom být třeba v evidenci ÚP, že?
Ale jo, ať ho natře. Bude šťastná a spokojená.
Tvl, lidi dneska fakt nemají co na práci. Chtěla bych mít tolik času pořád někoho řešit. ![]()
@Gába27 No, ono se to na veřejnosti neví z jednoho prostého důvodu - protože to nejde.
Fůůůůůj z udavačů typu zakladatelky a pokračovatelky se mně chce zvracet
o ještě když při tom mají dojemnou starost o stát, toho zloděje, který okrade a vzápětí rozhází jakoukoliv částku na předražené zakázky, výplaty pro senátory, soudce a další „nezbytnosti“…věřím, že se o tu křivou duši karma postará…fůůůj to je teda národ
![]()