Antideprsiva prestali účinkovať ?

27.5.25 13:15

Antideprsiva prestali účinkovať ?

Zdravím liečim sa na panicku poruchu 13 mesiacov beriem AD sertralin 50mg
A už asi 4 dni mi je tak nejak blbo vždy som mala výkyvy aj pri ms aj pri vyčerpaní atd.. neviem čo to je cítim sa taká napätá ustráchaná nebije mi srdce ani sa mi nedýcha nejako ťažšie iba sem tam.. len mám blbe myšlienky že sa mi to vráti aj cez AD je to možné? Mám take návaly strachu ako keby že som v práci a keď to príde chcem odísť a po pár sekundách to znova odíde.. myslite že budem musieť NAVYSIT? Ak áno budú znova nežiadúce? Ďakujem za vaše odpovede a skúsenosti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
285
27.5.25 15:27

50 mg u Sertralinu je nejmenší davka, zkusil bych navýšit. Každému to funguje od jiné dávky. Já bral 200 mg. Při navýšení se vám to tak minimálně na 14 dní zhorší. Ale pak by mělo být lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.25 09:00

A resis svoji nemoc i jinak kromě brání AD? Víš, co ti uzkosti způsobuje?
Máš strategii na zvládnutí atak?
AD jsou úžasný pomocník, ale to hlavní si musíš odmakat stejně ty.
Léčbou panicke poruchy jsem si prošla taky - zhroucení, AD, pak jsem udělala změny, které po mne telo chtelo, stabilizace, vysazení AD, už je to pár let.
Ataku muzu mít samozřejmě i teď a občasné uzkostne projevy mám, někdy holt moje strategie nestačí. Přemýšlím teď o terapii na nalezení priciny mých uzkosti, to bude beh na delší trať.
A přijmout to, ze ma clovek někdy propad, kdyz je toho prostě moc, je to logické.
Copak se ti teď v zivote mele, neco ano, ze?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová