Psychicky labilní máma

Anonymní
20.5.25 12:59

Psychicky labilni mama

Mám prosbu, jsem psychicky labilní, mám uzkosti, pocity méněcennosti, nesnáším se, mam syna 4 roky, hodně brecim, občas mívám i záchvaty uzkosti, které nemohu krotit ani před dítětem, pak je doma napětí, já, partner i syn. Jsme ve stresu, on chudák neví, koho chránit. Podle partnera z malého udělám psychopata.

Beru antidepresiva, terapie chodím, ale žádné zlepšení. Hrozné emocni výkyvy, hrozně moc mě to trápí, myslíte, že synovi hodně ubližuji? Samozrejme zažíváme i krásné chvíle, ale js jsem stále v napětí, musí to cítit.

Ublížila jsem mu už?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17837
20.5.25 13:04

Máš možnost si někdy taky odpočinout, dělat něco pro sebe? Věnuje se partner synovi, abys mohla jít někam sama, s kamarádkama, nějaký relax apod.? Asi hlídá na ty terapie, ale to máš tak 1× za 14 dní? Pokud máš pocit, že ti AD nezabírají a nelepší se to, řešila jsi to s doktorem? Někdy se musí zkusit jiný typ, nemusí sednout a vyhovovat hned napoprvé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13809
20.5.25 13:09

Řešila bych to, pokud ti současná terapie nezabírá, hledala bych jinou (buď změna léků nebo i změna lékaře).
Je určitě potřeba to řešit, je lepší mít vyrovnaného rodiče, než labilního. Proto bych být tebou tomu opravdu věnovala energii, aby se to vyřešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.25 13:10

@Jahudka82 Nemám kamarádky, chodím hodně málo někam sama, spíš vůbec, a když už ano, tak mám výčitky, že nejsem se synem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.25 13:10

@AnastazieB děkuji, hrozně moc se snažím být nejlepší maminka a neskutečně mě trápí, že mu ubližuji

• Citovat
  • Upravit
15481
20.5.25 13:13

Ano myslim, ze synovi škodíš, děti potřebují v rodičích jistotu a oporu. Pokud ti léčba nazajima, mela by jsi se léčit jinak, jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35995
20.5.25 13:15
@Anonymní píše: Více

A jaký je k tobě chlap? To jsi měla vždy, nebo až po dítěti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25122
20.5.25 13:16

naopak!! ber to naopak-když si od něj pár hodin odpočineš - budeš o to lepší klidnější máma.. změnila bych medikaci, řešila s lékařem i tereapeutem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.25 13:20

@pikola jsem hodně citlivá od narození, měla jsem to vždy, ale někdy je to horší, někdy lepší. Partnerovi už to vadí samozřejmě. Selhala jsem.

• Citovat
  • Upravit
35995
20.5.25 13:44

Proč selhala? Pomáhá ti partner, nebo je vše na tobě a jsi přetížená? Nemusíš být dokonalá matka, rodiče jste oba. Důležité je, že s tím něco děláš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17837
20.5.25 13:47

Ale houby, selhavá spíš on a tvoje rodina, že tě asi moc nepodpoří a nechají tě se v tom takhle plácat - jak dlouho bereš ty AD, kdy jsi vyhledala pomoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
20.5.25 14:07

@Jahudka82 Proč spíš oni. Nemocná je ona, měla by se léčit tak, aby to přinášelo výsledek. Chápu, že podpora rodiny je důležitá, ale tvrdit, že selhává spíš rodina okolo. :nevim: Možná tam neselhává vůbec nikdo. Ale pokud nebude chtít opravdu zakladatelka i kdyby se rodina u pomáhala, tak to nepomůže.

• Citovat
  • Upravit
17837
20.5.25 14:29

Hele a nechodíš sama nikam proč, máš úzkosti zda se o syna partner zvládne postarat, nebo ti rodina - jako to bylo u nás - cpe, že být matka = sedět doma a starat se 24/7, resp. se partner moc starat nechce :think: Já když to v roce mladšího dítěte už taky se vším nevyspáním aj. nedávala, od dr. která mi psala AD dostala přímo nařízeno, zařídit si aspoň 1 večer v týdnu hlídání a někam vypadnout, že jinak mi celý prášky budou k ničemu…začala jsem chodit na kurz orient tance, hlídal manžel, no ze začátku volal co chvíli, že něco nemohl najít nebo nevěděl, pak jsem si už začala vypínat telefon - děti (v té době už dvě) přežily bez úhony… úzkosti, když jsem neměla dítě u sebe, jsem měla spíš u prvního, kterého všichni nadšeně chtěli vozit v kočárku (a já stejně nespala a „slyšela“ ho brečet - psychika), druhé co nespalo půlku noci a tu druhou se budilo co hodinu bych byla dala v tu chvíli i čertovi, ale ani ten nechtěl :lol: Takže pokud možnost pohlídání je, ber všema 10ti, i kdybys měla jen sedět na gauči a čučet do blba a nic si proboha nevyčítej, dítě si potřebuje budovat i jiné vztahy v rámci rodiny a kór už takhle velké - to půjde už i do školky v září ne, jestli ještě nechodilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
20.5.25 14:38

@Jahudka82 Tak navíc jejímu dítěti jsou 4 roky. Tak to snad zvládne s nějakou blízkou osobou 2 hodiny. Tohle je ale o zakladatelce ne nehlídacích osobách.

Příspěvek upraven 20.05.25 v 14:41

• Citovat
  • Upravit
17837
20.5.25 14:40
@Snopy123 píše: Více
jasný, já ji chtěla jen povzbudit, že „selhání“ je zbytečně silný slovo, protože to na mě působilo tak, že z ní chlap místo pomoci a podpory dělá labilní hysterku, místo aby vzal dítě ven a nechal ji odpočinout, tak jí ještě nakládá a vyčítá, že vůbec něco řeší. Zažila jsem to samé, tak si to umím představit a takhle to prostě i vyznívá z toho, co píše - o rodině se jinak nezmínila, ale chtěla jsem tím říct, že není jen ona ta špatná, protože už tomu zřejmě věří… Že nejde být pořád jen sluníčková a i s terapiema je to dlouhá cesta, v sobě přepsat nějaké vzorce - nepřijde mi, že by to nechtěla řešit, to by nechodila na terapie, tam asi nějaká pomoc v tomhle směru funguje, ale i tak je už přesvědčená o tom, že ten kdo selhává je ona. A nemusí to mít jen ze svojí hlavy. Stačí pár blbých poznámek typu „ty už zase řveš, chudák dítě, co z něj vychováš (což jí partner i předhazuje), buď ráda že je zdravé, co by za to jiný dali“ a to fakt nepřidá. Vlastní zkušenost…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová