Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, já jsem po 7 letech vysadila HA Jeanine, protože HA je prostě hnus a už nikdy více…Jinak teda jsem s ní neměla víceméně žádné extrémní problémy…akorát mě trápily po delším užívání: silné migrény, otoky dolních končetin, výkyvy nálad, zadržování vody v těle a nechuť na sex. plánovat těhotenství je sice supr, ale jde to i bez umělých hormonů. Jediné, co mi z braní HA Jeanine zbylo jsou metličkové žilky po nohou. Po vysazení jsem měla cyklus ukázkově 28dní a pak 5 dní MS, která byla teda silnější, Ovulaci jsem měla cca 12 dní po vysazení - větší křeče v břiše, ale jinak v poho. Žádné zhoršení pleti ani vypadávání vlasů se u mě po vysazení nekonalo, zhubla jsem cca 4 kg. Taky mám po vysazení HA lepší a o hodně větší chuť na sex. Ale pokud se pro Jeanine rozhodnete, tak je to asi dobrá volba, protože opravdu prý obsahuje velmi malé množství hormonů, což je pro tělo šetrnější.
Ahoj,
moje gynekoložka mi před měsícem zakázala Vreyu z důvodu většího rizika trombózy, měnit HA ale nechci, přotože jsem s ni plně spokojena, napsala mi tedy Mistru o které se dočítám spíše negativní komentaře. Chtěla bych se proto zeptat jak působí Jeanine co se týká pleti, menstruace a migrén.
Děkuji dámy ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli nevíte po kolika dnech užívání antikoncepce Jeanine můžu bez strachu, že otěhotním, začít sexuálně žít.. ![]()
Tvrdí se, že od prvního dne. Ale zkusila bych to ze začátku radši ještě s kondomem.
Ahoj dámy,
ocitla jsem se v situaci, kdy jsem si nejdříve kvůli dovolené prodlužovala antikoncepci a po dobrání jednoho platíčka jsem tedy automaticky začala brát další, ovšem zapomněla jsem si asi po dvou týdnech braní toho druhého platíčka dva dny po sobě vzít prášek a dostala jsem tedy menstruaci cca o týden dříve. Aby toho nebylo málo, tak jsem v době týdenní menstruační pauzy měla dvakrát pohlavní styk. Nemáte tušení, zdali i ta neplánovaně brzká týdenní menstruační pauza byla chráněná a zda teď mohu normálně pokračovat v práškách??? Velké díky za každou odpověď.
@MyladEY píše:
Ahoj dámy,
ocitla jsem se v situaci, kdy jsem si nejdříve kvůli dovolené prodlužovala antikoncepci a po dobrání jednoho platíčka jsem tedy automaticky začala brát další, ovšem zapomněla jsem si asi po dvou týdnech braní toho druhého platíčka dva dny po sobě vzít prášek a dostala jsem tedy menstruaci cca o týden dříve. Aby toho nebylo málo, tak jsem v době týdenní menstruační pauzy měla dvakrát pohlavní styk. Nemáte tušení, zdali i ta neplánovaně brzká týdenní menstruační pauza byla chráněná a zda teď mohu normálně pokračovat v práškách??? Velké díky za každou odpověď.
jsi chráněná…i v té pauze…začni zase brát dle plánu další tablety, jako po klasické pauze…
@MyladEY Pokud už to bylo druhé platíčko, tak ano, menstruace se může posouvat třeba jen o 2 dny, ne o celý měsíc.
@Anonymni píše:
Chtěla bych se zeptat. Máte někdo problémy s nabíráním váhy při používání Jeaninu.Já po prvních dvou měsících přibrala 4 Kg.Děkuji.
Já po ní přibrala během čtvrt roku 10 kilo. Byla jsem hrozně zavodněná. Po nějakě to opadlo ani nevím jak. jinak si nemůžu vůbec stěžovat.
Doktor mi sebral moji oblíbenou chloe, z důvodu že je prý nebezpečná, poté jsem měla bonadeu, ale přibrala jsem a byla jsem jak menší selátko, poprosila jsem po roce užívání o změnu a doktor mi předepsal flayu… díky flaye jsem byla tlustý prase a to jsem nejedla a cvičila, ale vůbec se kila nehla a navíc jsem měla pořád bolesti prsou a po těle a na pleti jsem měla podlitý doslova vředy
díky jeanine se mi vše spravilo a jsem fakt nadmíru spokojená a dokonce kila se hnou, takže jedině fakt doporučuji, kdo má podobnou story jako já…
Ahoj
Potřebovala bych poradit. Je mi 15 let a chtěla bych začít brát antikoncepci. Myslíte že vzhledem k mému věku bude Jeanine nejlepší? Nevím jestli není pro mě lepší nějaká jiná, ale zatím se mi Jeanine zamlouvá nejvíc ![]()
@Anonymní píše:
AhojPotřebovala bych poradit. Je mi 15 let a chtěla bych začít brát antikoncepci. Myslíte že vzhledem k mému věku bude Jeanine nejlepší? Nevím jestli není pro mě lepší nějaká jiná, ale zatím se mi Jeanine zamlouvá nejvíc
Jeanine je dobrá, brala jsem ji ve dvaceti asi tři roky.
Předtím jsem měla jinou, která mi zadržovala vodu v těle a maličko jsem po ní přibírala, což se mi vůbec nezamlouvalo, poté, co jsem řekla o přibírání doktorovi, tak mi předepsal Jeanine a říkal, že po ní mohu i něco zhubnout, což se nestalo, ale důležité bylo, že jsem po ní nepřibírala.
Za mě doporučuji.
@Bondatrova Já beru Foxinette, je to levnější varianta Jeanine.
Taky premyslim o jeanine, jelikoz po nynejsi pociťuji ze jsem trochu pribrala a boliva me hlava. Teď na prevencce jsem to tekla svymu dr, ze recept zatim nechci, ze se rozhoduji ze to změníme a on ze az si nejakou vyberu at prijdu a ze mi to zmeni. Takze hledam… Snad nejakou najdu ![]()
Ahoj pouzivam jeanine a antibiotika penbene dohromady a zda se mi ze ty antibiotika nezabiraji a nic mi nebylo a ted za pouhych 14dni jsem po druhe nemocna muze to zpusobovat ta antikoncepce?? Ze jsou ATB bez ucinku?