Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, ráda bych se Vás zeptala na Vaše zkušenosti. HA Jeannine jsem brala od svých 16ti let (tedy 6 let). Tenhle rok v únoru jsem jí vysadila z důvodu plánování těhotenství. Do dubna se nedostavila MS. Testy vycházely negativně. U doktora jsem dostala vyvolávačku s tím, že MS by měla do 14ti dnů přijít. Dostavila se hned po týdnu, pouze ale na dva dny. Od té doby bohužel zase nic.
Proto bych ráda věděla, jestli měla nebo má některá z Vás takovéto zkušenosti po vysazení HA Jeannine. Děkuji ![]()
@liluska23 píše:
Já mám s antikoncepcí Jeannine ty nejlepší zkušenosti. Naprosto mi po ní zmizelo těžké akné. Můžu jen doporučit.
Za jak dlouho vam zmizelo? Dekuji
Já po jeannie neměla nechuť k sexu, MS klasika 6 dní. Momentálně bez prášku, už jsem měla asi6 druhů ale žadné mě nevyhovují. Buď přiberu 10 kilo, nebo není chuť, a nebo nějake zdravotní problemy, sama nevim co mam dělat.
@katerinak1995 A máš stálého partnera? Nechceš uvažovat o nehormonální antikoncepci s tím, že tam holt o fous větší riziko otěhotnění bude?
Já sice HA beru (právě také Jeanine) a vyhovuje mi, nechuť k sexu mi nezpůsobuje, ale přeci jen už také nějakou dobu uvažuju nad tím, se na to vykašlat, žádný elixír zdraví to není.
Ale je pravda, že by pro mě těhotenství neznamenalo nějakou velkou tragédii.
S antiandrogenní antikoncepcí jako je Jeanine (já jsem brala generikum se stejným složením Dienille) mi akné zmizelo kompletně po 3 měsíční kúře
Opravdu ale až po těch 3 měsících.
@kelly123 píše:
S antiandrogenní antikoncepcí jako je Jeanine (já jsem brala generikum se stejným složením Dienille) mi akné zmizelo kompletně po 3 měsíční kúřeOpravdu ale až po těch 3 měsících.
Aktuální dotaz zní jinak, odpovídáš na půl roku starý dotaz.
Byla obnovená diskuse novým příspěvkem. ![]()
@katerinak1995 píše:
Já po jeannie neměla nechuť k sexu, MS klasika 6 dní. Momentálně bez prášku, už jsem měla asi6 druhů ale žadné mě nevyhovují. Buď přiberu 10 kilo, nebo není chuť, a nebo nějake zdravotní problemy, sama nevim co mam dělat.
Taky jsem brala+zkusila jine, vse hruza, bylo mi i zle, v noci kolem 2h a pak rano, hrozne stavy. Nakonec jsme pouzivali kondom+spermicidni cipky do dokonceni VS, pak uz jen kondom.Ted po detech jen kondom.
@klamonožka píše:
@katerinak1995 A máš stálého partnera? Nechceš uvažovat o nehormonální antikoncepci s tím, že tam holt o fous větší riziko otěhotnění bude?
Já sice HA beru (právě také Jeanine) a vyhovuje mi, nechuť k sexu mi nezpůsobuje, ale přeci jen už také nějakou dobu uvažuju nad tím, se na to vykašlat, žádný elixír zdraví to není.Ale je pravda, že by pro mě těhotenství neznamenalo nějakou velkou tragédii.
No stálého partnera momentálně nemám, prášky žádné neberu, ale co se pleti týče tak hrůza jinak všechno v pohodě. Ale obávám se otěhotnění, pro mě by to nebylo zrovna vhodné, na děti mám spousty času s pokaždé s kondomem to taky není nejlepší. Nejradši bych začla brát znova HA ale nevím jakou měla jsem sunyu, katyu a lindenete a poo těch sem pokaždé nabrala, akorat po lindenete byla chuť šílená, 24 hodin a člověk nezničitelný, po lunafen a matailon šílené bolesti hlavy, břicha a na nakonec jeannie a ta mě vyhovovala ale vzhledem k odporem k sexu sem vysadila prozatím prášky úplně na doporučení doktora. Tak tet řeším co dal
Tak jestli nemáš stálého partnera, tak bych se osobně spokojila s tím kondomem, není to přeci jen o neotěhotnění, ale i o různých nemocech. Chápu, že když je někdo ve stálém vztahu, tak jsou ty kondomy otravné, ale takhle.
Případně v kombinaci s něčím spermicidním, co se snese s kondomy.
Není možné, že máš tu pleť hroznou právě kvůli tomu divokému střídání a braní-nebraní HA? Brát ji jen kvůli pleti, no nevím. ![]()
@klamonožka A v létě hlavně kvůli oddálení MS. Já pleť právě měla vždy pořádku, jak dětskou prdelku co mi všichni záviděli??? a tet poslední měsíc co neberu nic je to děsné :/ jinak ano kondom to je samozřejmostí, já sem na tohle opatrná. Ale stejně i přes to se bojím.
Ahoj holky, zkouším zda se podaří obnovit diskuzi - Jeanine jsem brala a vše co bylo avizované tak splnila - byla účinná, nepribrala jsem, menstruace slabá a bezbolestna a na 100% zmizely problémy s akné ( na zádech i v obličeji).
Kvuli zdravotním problémům jsem bohužel musela hormonální antikoncepci přestat užívat a nyní mi doma zbylo několik balení - celkem čtyři plata - jedno balení Original i s tou pečeti neotevrene plus jedno plasticko. Expirace 01/2022.
A tak se ptám zda vy se to někomu nehodilo?? Vím ze není nejlevnější a přijde mi skoda, aby to u mě doma leželo v šuplíku…
Jaké bylo vysazení této antikoncepce? Máte někdo zkušenost? ![]()
Ahojky, zacinam s antikoncepci jeaninne ciste kvuli akne. Jsem zoufala, zkusila sem od očisty střev, po vyřazeni lepku, cukru (celkove zdravá výživa) cistim 2× denne, za ty vsechny alternativy a procedury bych uz mela 2 dovci na maledivach
pomohla nekomu jeaninne na akne? Dekuji
@Kristynkaak Ano, mně s akné pomohla dost. Ale pokud bych ji nepotřebovala jako antikoncepci, tak jen kvůli pleti bych s tím nezačínala.
Jsem uz urcite rozhodla, protoze mi to zasahuje do zivota (zavírá se doma, vyhybam se přímému kontaktu a na denním svetle nesnesu blízký pohled)
Stálého partnera mám, aon to i ocení. Sex s antinou je oroste lepsi - nemusi se nic hlidat ![]()