Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@zvidavajanca píše:
On důvod může být ten, že příjem je tak nízký, že už tělo odmítá pouštět své zásoby.
Je to mozny. Hm. No, cekala jsem tento stav pozdeji a ne po peti kilech. ![]()
@ngauruhoe Ono hodně záleží na tom, zda jsou to kila v karegorii obezita/nadváha/normální váha. Z mé zkušenosti se z vysoké váhy dá krásně a celkem nenásilně hubnout, teď se snažím shodit ještě 3kg v rámci normální váhy a už to skoro nejde, spíš stagnuji.
@unuděná no bohuzel nadvaha, ted mam 165cm/70kg.
Proto jsem si myslela, ze aspon do tech 65kg to pojede snadneji. A ne, nejsou to svaly. Videla jsem kocenu, co mela stejny cisla, ale uplne plochy bricho, fakt i pri 70 kg vypadala pekne. To ja mam bricho jak v sestym mesici. Toz ale asi ve svym veku nemuzu cekat, ze to pujde jako za mlada. ![]()
@unuděná píše:
Z 90% nějaký zeleninový salát doplněný vejcem, libovým masem nebo rybouAle dávám důraz na odpolední svačinu, jinak by mi toto asi nestačilo a měla bych tendence se „dožírat“. Dnes například odpolední sváča asi 6 velkých jahod, plátek tmavého (asi žitného? už to nesleduji) chleba s namačkaným avokádem a kousek sýra gran moravia. Večeře v 18: ledový salát, pár rajčat, dvě vejce a kus grilovaného lososa od oběda. Hlad tedy opravdu nemám. Honí mě mlsná, protože tu děti mají čoko nadílku, ale udržím se
[/citace
S čím děláš to avokado? S pepřem?
@unuděná píše:
@zvidavajanca Možná je to mýtus, ale já jen díky téhle poučce zhubla 18kg
To bude mozna i velkej ma svacinama. Ja mít jen salát, ač treba s bílkovinama, bez příloh, myslim k večeři, tak vyrabuju v noci lednici
Avokádo pokapu hodně citronem a posypu solí a chilli. Na pepř jsem lehce alergická ![]()
@tasa píše:
To bude mozna i velkej ma svacinama. Ja mít jen salát, ač treba s bílkovinama, bez příloh, myslim k večeři, tak vyrabuju v noci lednici
Určitě je to hodně i svačinama. Ten den musí být vyvážený, pak člověk nemá večer potřebu „to dohánět“-
Ahoj, mohu Vás, které tuto aplikaci používáte poprosit o radu?:) Dneska jsem si to stáhla a jsem z toho teda jelen.
Spočítalo mi to:
Bazální metabolismus: 1 554 kcal
Dnešní cíl: 1 864 kcal
Dnešní cíl pro hubnutí: 1 386 kcal
Rozdělené to mám:
B. : 73 g
S.: 177 g
T.: 40 g
Vláknina: 28g
Takže chápu dobře, že na to, abych hubla mám dosáhnout 1 386 kcal?
V tom grafu vedy vidím, kolik čeho jsem z jednotlivých skupin vyčerpala. A nemáte nějaký tip, jak zjistit, co si vzít na zbylá jídla, abych dosáhla těch uvedených hodnot?
Není nějaká funkce, která by třeba nabídla potraviny? ![]()
Příklad, ted po obedě mi to ukazuje, že mám vyčerpáno:
B.: 20%
S.: 50%
T.: 18%
Jak zjistit, co sníst, abych dodržela celkové spočítané hodnoty B, S,T?
Omlouvám se, jestli se opravdu ptám jak tatar, ale jsem z toho celá zmatená a budu ráda za každou radu, jak s tou aplikací pracovat, abych se konečně nějak nastartovala a hubla.
Předem děkuji za všechny rady. ![]()
Kaloricke tabulky maji ohromnou databazi potravin, ktere si pomoci vyhledavaci pole najdes, zvolis gramaz a ke kteremu jidlo jsi to mela/budes mit. Ale to asi vis, kdyz uz tam mas zapsany obed. Tak leda si proste vecer k aplikaci na chvili sednout a rozplanovat cely dalsi den. Mrkni po netu, v kterych potravinach jsou sacharidy (celozrnne testoviny, kuskus, bulgur, ryze, polenta…), v kterych tuky (orechy, oleje, maslo, tucnejsi ryby nebo maso…) a v kterych bilkoviny (maso, tvaroh, recke jogurty, lusteniny…) a trochu si pohraj s vymyslenim jidel.
Nezapominej na to, ze kdyz se hybes, muzes jist vic - aktivitu si zapises do tabulek a ony ti to samy odectou.
@Alushka.S asi myslíš aby ti to nabídlo v čem je bílkovina a tak vid? tak to tam neni, zapisuješ cos s nědla a podle toho to počítá
Příjem se mi zdá docela malej, jakej si zadala výdej? jestli sedavý, aktivní atd?
@Alushka.S a co takhle se ty základní charakteristiky potravin naučit sama, aby ses podle toho mohla řídit celý život a podle konkrétních situací - zvýšená aktivita, sport, denní doba atd, a nemusela spoléhat na pitomá čísla z počítače…?
Hned, všechno, rychle, snadno a pokud možno ještě bez mojí účasti a za mě. Ach jo.
Skvělou databázi potravin má i stobklub, btw.
@kristyn.g zadala jsem sedavý, ale přepočítala jsem to ještě jinde a to mi to vyšlo číslo o trochu vyšší. pak jsem si ještě podle svý aktuální váhy přepočítala ty makra živiny, takže jsem to celý překopala.:)
@Alushka.S píše:
Spočítalo mi to:
Bazální metabolismus: 1 554 kcal
Dnešní cíl: 1 864 kcal
Dnešní cíl pro hubnutí: 1 386 kcal
Pod hodnotu BMR (1554 kcal) jít nesmíš.
Ten jejich výpočet je blbost, lepší je třeba počítat na iifym.com a do aplikace zadat. Pohyb si započítej ve výpočtu a poto ho neodečítej, stejně tak trávení.
Ahoj holky, kdo pouzivate tuhle aplikaci…trochu to nechapu
naplanovala jsem si na dnesek jidelnicek a pohyb. Prijem mam 3 520kj, vydej cca 3 700kj a u kolecka celkem jsem v minusu. To je asi spatne, ne? Nejak se v tom nemuzu vyznat
![]()
@juliettee
Máš to celkově blbě nastavený. Příjem 3520 kJ - reálné jedině v případě, že seš na vozíku.