Aplikace kalorické tabulky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4421
23.10.17 12:05
@zvidavajanca píše:
@juliettee
Máš to celkově blbě nastavený. Příjem 3520 kJ - reálné jedině v případě, že seš na vozíku.

A kolik bych teda měla správně mít? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
23.10.17 19:32

@juliettee
Jdu si pro kouli, vydrž.

Zkus třeba iifym kalkulačku na iifym.com.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
16.1.18 21:57

Prosím poraďte, jsem začátečník v zapisování do kalorických tabulek. Vložím fotku analýzy za poslední tři dny, je to správně nebo ne? Moc jim nerozumím ještě :lol: Děkuji za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
17.1.18 09:43

Kalorické tabulky by sis měla upravit sama pro sebe na míru. Jejich defaultní nastavení není úplně dobře.
Za prvé zruš ty odečítají hodnoty (trávení atd., nevyplňuj žádné spalovací aktivity).
Rozložení živin by mělo přibližně 30-40-30% - bílkoviny, tuky, sacharidy.
Pak si ověř svůj výdej - měla bys znát hodnotu svého bazálního metabolismu a podle aktivity a cíle si spočítáš denní výdej.
Když chceš redukci, vynásobíš x 0,85
Podle množství aktivity pak přidáváš (př. malá aktivita trénink cca 1 týdně x1,2, lehká aktivita 2-3 pohyb týdně x1,375, 4-5tréninků týdně x1,55..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
18.1.18 08:11

@Fally123 proc ma zrusit odcitaci hodnoty,_ spalovani, traveni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
18.1.18 08:13

@juliettee 3520 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
18.1.18 11:09
@tasa píše:
@juliettee 3520 :zed:

No tak pardon že jsem se v tom hned ze začátku nevyznala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
18.1.18 11:14
@tasa píše:
@Fally123 proc ma zrusit odcitaci hodnoty,_ spalovani, traveni?

odečítání je velmi nepřesné, tabulkově to nelze takto paušalizovat, to byste musela vsazovat reálné hodnoty např. při měření hrudním pásem (+ chytré hodinky,..) Pro porovnání uvedu příklad: žena 52kg spálí při běhu 8km/45min cca 450kcal, muž 96kg stejnou trať za stejný čas za 1250kcal, záleží, zda jste běžela na stadionu nebo v horách do kopce, v náročném terénu, nejde prostě říct, já jsem běžela hotovo

navíc u sportujícího člověka se posuzuje příjem a výdej celkový, ne za daný konkrétní den, ale dlouhodobě, nejíte zásadně jinak v necvičící den a jinak v tréninkový

a odečítání trávení nebo jiných tělesných aktivit, to je spíš pro oko, že máte krásný pocit, jak vám mizí kalorie :-) ale zadáte svůj bazální metabolismus a to už samo osobně je výdej pro vaše tělo

Zkuste tohodle kluka, dost o tom ví, napsal tři knížky a na facebooku funguje skvělá skupina, kde se všechno kolem cvičení a stravy řeší každý den, www.michaljoseftoth.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
22.1.18 15:18

Ahojte holky,
chtěla jsem se zeptat. Věříte těm rozpočítaným gramům bílkovin, sacharidů a tuků, nebo jste si to upravovali podle sebe? Někde jsem se dočetla, že by to mělo být v poměru 40%, 30% a 30%…ale čím víc toho na netu čtu, tím víc jsem z toho jelen. Děkuji za každou radu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
24.1.18 11:30

@Peťka1405 já vždycky přešvihnu vlákninu a do bílkovin se taky nemůžu vejít, tak nevím, jestli to mám blbě nastavené nebo moc jím já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
24.1.18 11:36

@dada85 Já se právě pokaždé dočetla něco jiného. Každopádně podle kalorických tabulek nejím, ale doslova žeru, kolik je to jídla za den :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
24.1.18 15:07
@dada85 píše:
@Peťka1405 já vždycky přešvihnu vlákninu a do bílkovin se taky nemůžu vejít, tak nevím, jestli to mám blbě nastavené nebo moc jím já…

já přešvihnu většinou vlákninu a sacharidů mám málo :nevim: tuků a bílkovin většinou tak akorát, když mi chybí bílkovina, beru si protein ;) ale nevím co s těma sacharidama :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
24.1.18 15:24

@kaja00 Ahoj, a nechávala sis ty hodnoty, co vypočítaly tabulky u těch jednotlivých složek? Máš zapnuté navyšování těch složek podle zadaných aktivit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
24.1.18 15:58

@Peťka1405 jj nechávala. I jsem si je zkontrolovala dle obecného doporučení a ok. JJ, dle aktivit se navyšuje. Ale nezadávám tam ty běžné pochůzky během dne. Jen normální sport, cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
24.1.18 17:05

@kaja00 tak na sacharidy trochu víc příloh nebo pečivo a vyskočí ti to razdva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie