Ashermanův syndrom

• Fotoalbum (21)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
68
26.3.19 19:20

@nersica děkuji za reakci. Přeji, aby vse dobře probíhalo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
3.4.19 09:31

@nersica
To jsou skvělé zprávy, takové mě teď drží nad vodou.
Já měla s hormonama 6mm 11Dc, první cyklus bez nich 5.5mm před ovu, ted před druhou ovu od 3.8-5mm. Takže sestupna tendence. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
1.5.19 18:07

Ahoj holky, mam podezreni na asher. syndrom, zatim se nic nevi, ale jsem po dvou kyretazich pro rezidua po porodu, takze je to pravdepodobne:-( chtela jsem se zeptat na menstruaci, je to pry velmi spolehlivy ukazatel-kdo menstruuje, tak bud asher. Nema nebo jen zanedbatelne srusty..ja porad kojim, sice mi vzdy prijde, ze to trva jen par minut, ale cca min. 5× denne to je, mala ma 7,5 mesice a do cca 6 mesicu jsem kojila plne..je to tu hrozne dlouha diskuze, tak se omlouvam, pokud jsem neco prehledla a bylo to tu uz zminene :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
1.5.19 18:30
@Eva2019 píše:
Ahoj holky, mam podezreni na asher. syndrom, zatim se nic nevi, ale jsem po dvou kyretazich pro rezidua po porodu, takze je to pravdepodobne:-( chtela jsem se zeptat na menstruaci, je to pry velmi spolehlivy ukazatel-kdo menstruuje, tak bud asher. Nema nebo jen zanedbatelne srusty..ja porad kojim, sice mi vzdy prijde, ze to trva jen par minut, ale cca min. 5× denne to je, mala ma 7,5 mesice a do cca 6 mesicu jsem kojila plne..je to tu hrozne dlouha diskuze, tak se omlouvam, pokud jsem neco prehledla a bylo to tu uz zminene :nevim:

Chces otehotnet? Ashermanuv syndrom se resi, kdyz chces otehotnet. Pokyd ted nechces, tak se nestresuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
19.6.19 11:55

Ahoj, potřebovala bych odpověď…jsem po HSK v CA, byla jsem na ni 5.DC, byly mi rozrušeny srůsty v děloze a nasazeno Lenzetto 1×2 vstřiky. To užívat až do kontrolní hysteroskopie za 4 týdny. Můj dotaz je zda-li při Lenzettu budu normálně menstruovat nebo až po jeho vysazení?? Díky za info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
28.6.19 12:40

@Maria37 to není pravda, já nemenstruovala vůbec, ale srůsty jsem měla jen na začátku delohy. Takže krev se mi tam normálně tvořila, ale nemela kudy odejít, tak se mi vracela zpět do těla. Takovou bolest jsem nezažila ani při porodu. A nejen, že to bolelo, ale bylo to i životu nebezpečný, když se do těla vrací krev, která tam být nemá. Takze se to určitě řeší vždy, ne jen když chce ženská otěhotnět!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
29.6.19 22:32
@Kamca89 píše:
@Maria37 to není pravda, já nemenstruovala vůbec, ale srůsty jsem měla jen na začátku delohy. Takže krev se mi tam normálně tvořila, ale nemela kudy odejít, tak se mi vracela zpět do těla. Takovou bolest jsem nezažila ani při porodu. A nejen, že to bolelo, ale bylo to i životu nebezpečný, když se do těla vrací krev, která tam být nemá. Takze se to určitě řeší vždy, ne jen když chce ženská otěhotnět!

Je to clovek od cloveka. Ja jsem taky nrmela vubec ms a resili to jen kvuli tehotenstvi. Rekli mi, ze kdyz nejsou problemy, tak to neresi, protozecse srusty vraci - po nejake case se pry opet obnovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
21.7.19 13:48

@Maria37 mně právě při hysteroskopii dali do dělohy nějaký gel, který má zabránit znovusrůstání dělohy. Nevím, zaplatila jsem za to cca 3500 a srůsty nejsou žádný a to už jsem od té doby podstoupila další 2 revize a od rozrušení srůstů uplynulo přes rok a půl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
28.7.19 15:51
Asi taky zalezi jak moc velky ty srusty jsou a taky jakeho typu..kdovi
@Kamca89 píše:
@Maria37 mně právě při hysteroskopii dali do dělohy nějaký gel, který má zabránit znovusrůstání dělohy. Nevím, zaplatila jsem za to cca 3500 a srůsty nejsou žádný a to už jsem od té doby podstoupila další 2 revize a od rozrušení srůstů uplynulo přes rok a půl :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
13.8.19 00:00

Ahoj holky, rada bych se zeptala kolik z vas po rozruseni srustu otehotnelo a u koho se to nepovedlo? Tak nejak nevim s cim se mam zacit identifikovat:-( jestli se smirit s tim, ze spis dalsi dite mit uz nebudu anebo jestli sance existuje? Dekuju za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
21.8.19 08:54

@Eva2019 ja bohuzel ne. U Asher. neni ani po lecbe jiste, ze se to povede - bohuzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
22.8.19 04:16
@Eva2019 píše:
Ahoj holky, rada bych se zeptala kolik z vas po rozruseni srustu otehotnelo a u koho se to nepovedlo? Tak nejak nevim s cim se mam zacit identifikovat:-( jestli se smirit s tim, ze spis dalsi dite mit uz nebudu anebo jestli sance existuje? Dekuju za odpovedi

Tahle diskuze je zdroj cennych faktickych informaci a osobnich zkusenosti, ja ji kdysi procetla v par bezesnych nocich celou a dost mi to pomohlo, jak psychicky, tak i realne v tom, ze jsem se ridila podle doporuceni postupu, ktere tu kdysi psaly ty „zkusenejsi“. Hodne uzivatelek, ktere zde psaly a u kterych to dle popisu vypadalo dost beznadejne, otehotnelo a porodilo dalsi dite, nektere bohuzel ne… evidentne tedy Ashermannuv syndrom po uspesnem odstraneni srustu neznamena nemoznost dalsiho tehotenstvi. Ale asi tezko ze statistiky dovozovat zavery pro sebe, jestli to zrovna u me pujde nebo ne. Obecne asi jde rict, ze sance na otehotneni a donoseni ditete po rozruseni srustu je, ale u kazde z nas je to tak individualni…zalezi na tom, jestli byly srusty jediny problem, v jakem rozsahu byly, jestli se podarilo rozrusit vse a remodelovat delohu, jak uspesne se odstraneni srustu tvorila sliznice v dalsich mesicich. Tyhle veci by mel posoudit a probrat s tebou prislusny doktor.

U me srusty nebyly tak strasny, mela jsem spis nasledne problem s tim, ze nerostla sliznice, ale nejakym zazrakem se po urcite dobe podarilo otehotnet, v zari mam termin porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
22.8.19 15:32

@nersica presne tak. Je to velmi individuální. Hlavne tady sehrava roli vic faktoru - vek, pripadne dalsi gyn. problemy. Moc gratuluji k detatku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
22.8.19 23:21
Dekuji za odpoved, uvedomuji si to samozrejme, ze je to u kazdeho jine, jen mimo diskuze pisou, ze je to temer nemozne a dokonce lekari otehotneni nedoporucuji, tak jsem z toho takova vyplasena..ja jiny problem nemam, vek je jeste taky v pohode, tak budu doufat, ze se jeste jednou snad zadari..
@nersica píše:
Tahle diskuze je zdroj cennych faktickych informaci a osobnich zkusenosti, ja ji kdysi procetla v par bezesnych nocich celou a dost mi to pomohlo, jak psychicky, tak i realne v tom, ze jsem se ridila podle doporuceni postupu, ktere tu kdysi psaly ty „zkusenejsi“. Hodne uzivatelek, ktere zde psaly a u kterych to dle popisu vypadalo dost beznadejne, otehotnelo a porodilo dalsi dite, nektere bohuzel ne… evidentne tedy Ashermannuv syndrom po uspesnem odstraneni srustu neznamena nemoznost dalsiho tehotenstvi. Ale asi tezko ze statistiky dovozovat zavery pro sebe, jestli to zrovna u me pujde nebo ne. Obecne asi jde rict, ze sance na otehotneni a donoseni ditete po rozruseni srustu je, ale u kazde z nas je to tak individualni…zalezi na tom, jestli byly srusty jediny problem, v jakem rozsahu byly, jestli se podarilo rozrusit vse a remodelovat delohu, jak uspesne se odstraneni srustu tvorila sliznice v dalsich mesicich. Tyhle veci by mel posoudit a probrat s tebou prislusny doktor.U me srusty nebyly tak strasny, mela jsem spis nasledne problem s tim, ze nerostla sliznice, ale nejakym zazrakem se po urcite dobe podarilo otehotnet, v zari mam termin porodu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
23.8.19 06:37

@Eva2019 muze se stat. Zkus dr. Maru driv nez nejake jine dr. Me po ohl az on, ale bohuzel stejne to nedopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí