Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Pudloslava píše:
ad domuvené přihazování - na aukru se platí poplatek i za neprodanou vec, neni moc vyhodne prihazovat tolik, ze to nikdo nekoupiad drazeni - segra mi radila kupovat v posledni minute - nejvetsi sance na nizkou cenu. kdyz mate priohozeno driv, osttani kupujici to provokuje prehodit. V posledni minute to casto nestihnout. ale je to adrenalin.
Ano takhle to dělám já, většinou. Protože pokud u toho někdo sedí a čeká, tak je blbost zvyšovat cenu třeba 15 min před koncem. To se začnou lidi přehazovat a cena se zvýší ![]()
Domluveny samo byt muze. Ale hodne zalezi na cene noveho vyrobku a stavu prodavaneho. Proste se muze stat ze to nekomu stoji za to.
viz. hra Talisman, puv. cena par korun a standartne se dostane pres 1000Kc.
AnastazieB píše:Pudloslava píše:Ano takhle to dělám já, většinou. Protože pokud u toho někdo sedí a čeká, tak je blbost zvyšovat cenu třeba 15 min před koncem. To se začnou lidi přehazovat a cena se zvýší
ad domuvené přihazování - na aukru se platí poplatek i za neprodanou vec, neni moc vyhodne prihazovat tolik, ze to nikdo nekoupiad drazeni - segra mi radila kupovat v posledni minute - nejvetsi sance na nizkou cenu. kdyz mate priohozeno driv, osttani kupujici to provokuje prehodit. V posledni minute to casto nestihnout. ale je to adrenalin.
Priznam ze tohle mi neprijde moc spravne a dost me to stve. ![]()
Jrk píše:AnastazieB píše:Priznam ze tohle mi neprijde moc spravne a dost me to stve.Pudloslava píše:Ano takhle to dělám já, většinou. Protože pokud u toho někdo sedí a čeká, tak je blbost zvyšovat cenu třeba 15 min před koncem. To se začnou lidi přehazovat a cena se zvýší
Stve? Spravne?
Co na tom neni spravne?
Jako nejaky moralni postup?
no na Ebay je to pry tak, ze kdyz nekdo prihodi v posledni minute, tak se aukce automaticky prodluzuje o den.
Nevidim nic nemoralniho na tom prihazovat v posledni minute, kdyz to system dovoli - akorat zakladatel vydela treba min, ale proc bych jako nakupujici mela nakupovat zpusobem, ktery cenu zbozi vysroubuje?
To taky nechápu, proč by to nemělo být správné? Vždyť to přeci může udělat každý, ne?
Pudloslava píše:
no na Ebay je to pry tak, ze kdyz nekdo prihodi v posledni minute, tak se aukce automaticky prodluzuje o den.
Nevidim nic nemoralniho na tom prihazovat v posledni minute, kdyz to system dovoli - akorat zakladatel vydela treba min, ale proc bych jako nakupujici mela nakupovat zpusobem, ktery cenu zbozi vysroubuje?
vidím to podobně
Jrk píše:AnastazieB píše:Priznam ze tohle mi neprijde moc spravne a dost me to stve.Pudloslava píše:Ano takhle to dělám já, většinou. Protože pokud u toho někdo sedí a čeká, tak je blbost zvyšovat cenu třeba 15 min před koncem. To se začnou lidi přehazovat a cena se zvýší
Pokud si stanoví rozumně nějaké minimum, pod které to nechce prodat, tak nemůže být prodejce naštvaný, to ať radši neprodává, resp. prodává jinde za pevnou cenu.
Je to naprosto regulérní přístup a prodejce s tím musí počítat.
Katrinka píše:
Holky,
stává se Vám, že když přihazujete na aukru, že prostě ten daný aktuální příhoz nelze přehodit, ať přihazujete kolik chceteUž se mi to stalo několikrát
![]()
Dám příklad: Vyvolávací cena např. 100 Kč, přihazuju, přihazuju, tabulka pořád ukazuje „Vaše přihození bylo překonáno…nabídněte více“ /nevím přesně znění textu/, no prostě jsem jen tak zkusila zajít až na maximum, co můžu nabídnout, jsem na 650 Kč a stále nejsem nejvyšší přihazující.
Tak jsem se zamyslela, myslíte, že může být tzv. na oko, prodávající domluvený s někým, kdo mu tam přihodí velkou částku záměrně
Naopak, když prodávám něco sama, tak nabídky minimální
Sice riskuje, že neprodá, ale myslíte, že je to možné, stalo se Vám to taky
Prodejci mužou byt domluveni,přihazovat si navzajem.Když na to aukro upozorniš,tak to prověří a když máš pravdu,tak jim zablokuji učty a znova je neregistruji..Je to porušení pravidel.I to,že ti nedodá zboží a lže,že se poškodilo.
Jak to tedy funguje?
Start aukce = 1 Kč, nechci si pořád hlídat přihazování, zadám tedy maximální částku např. 200 Kč…nikdo však nepřihodí, konečná částka tedy bude 200 Kč nebo 1 Kč ![]()
Katrinka píše:
Jak to tedy funguje?Start aukce = 1 Kč, nechci si pořád hlídat přihazování, zadám tedy maximální částku např. 200 Kč…nikdo však nepřihodí, konečná částka tedy bude 200 Kč nebo 1 Kč
jedna. Když si někdo jiný nastaví sto, tak to bude třeba 105,– (nevím, po kolika kč to skáče).
Takže to max.nastavení je vlastně jen pro mě, nemusím mít strach, že zbytečně nahodím hodně a pak nikdo nebude přihazovat?
Katrinka píše:
Takže to max.nastavení je vlastně jen pro mě, nemusím mít strach, že zbytečně nahodím hodně a pak nikdo nebude přihazovat?
Přesně tak.Když nikdo nepřihodí, je to tvoje za korunu.
Katrinka píše:
Ano, je to jen pro pohodlí kupujícího, aby nemusel celou dobu dřepět u PC, zbytečně navíc platit nebudeš.