Aupair - vaše zážitky a dojmy (špatné i dobré)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silky123
11.3.13 13:46

@Dellynka

Jejda, ty jsi už taky doma? ;)

• Citovat
  • Upravit
3736
12.3.13 06:20

@Dellynka Děkuju :hug: A co noveho u tebe? Muzes psat i sz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.3.13 21:58

Ahoj holky, ja se vydávám 30 června do Londýna jako au pair, rodinku jsem si našla přes easyaupair teda oni si spíše našli mě, připadají mi moc milý a poslaly mi smlouvu, ve smlouvě je všechno ok. Ale po zkušenosti Manhattan mám docela strach. Chtěla jsem jsem se zeptat do kdy jste v UK? :) Jinak tedy Manhattan klobouk dolu že jsi to všechno zvládla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.3.13 00:10

Ahoj holky, pročetla jsem si to tu a vcelku mě dostaly příběhy..Chci letos vycestovat jako aupair do USA, pokud nebudu sama, budu ráda.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dellynka
26.3.13 08:45

@Silky123 Ano,jsem od zacatku prosince. Docela slusne semnou zametli, vypoved mi oznamily jen tak v 9 hodin vecer a jako duvod, ze jsem prý jako au-pair bych jim měla varit, prat a uklizet…Ale 3 mesice to fungovalo a najednou… :nevim:.A jako korunu tomu nasadily kdyz mi rekli, ze jsem záměrně ohrozila život jejich ditete!!!
Abych Vám to vysvětlila…Malá měla problémy s kůží a museli se ji to stále mazat ruznyma přípravkama, protože jinak mela kuzi vysusenou a skrabala se az do krve..Samozrejme jsem to delala tak jak mi to ukazali..ale oni pak vycetli, ze podle lekare se ji to zhorsilo za ty tri mesice, takze je to moje vina..To, že malou koupali jednou tydne, ze obleceni ji menily tak jednou za 3 dny a ona v tom spala, pak v tom byla cely den a takhle stale dokola..A taky, ze jsem nebyli ctrnact s ni venku, protoze pry byla moc zima(nebylo ani pod nulou)..tak to na to pry vliv nemelo… :nevim: Takze takto skoncila moje kariera v UK…fuj jsem se zase rozcilila takhle po ranu :oops:
@Manhattan U mě skoro nic noveho stale vaham nad Amerikou, ale porad ne a ne udelat ten hlavni krok :think:…Co ty jakpak se mas?
@Luci111 Já bych se k tobě ráda přidala, ale potrebovala bych poradne nakopnout, protoze se porad nemuzu rozhodnout :oops:

• Citovat
  • Upravit
Silky123
26.3.13 14:18

@Dellynka

Škoda, je to pravda, byli to praví „Angláni“, vydělat na všem. Není pravda, že holky musí vyřit, prát, uklízet. Pouze potud, pokud to děláš pro dítě, NE pro rodinu… Pak záleží na dohodě.

Na tohle jsem měla štěstí, nevařila jsem, jen občas, záleželo na mně, uklízela jsem, ale podle chlapů (Američané, homosexuálové, adoptované dvě malé děti) jsem posedlá uklízením, manžel to říká taky, ale já si myslím, že ne.

S dětmi, tak pět hodin denně. Měla jsem je všechny ráda, takže jsem se chlapů ptávala, jestli můžu být s dětma o víkendu, že je vezmu do kina, na nákupy a tak. To pak „kluci“ naplánovali prodloužený víkend někdo po Evropě a měli strach, jestli žiju. Nevím proč, byla jsem jejich asi čtvrtá au-pair, prý to nemohli s dětma vydržet. Děti byly živější, ale pohodáři, hodně aktivní.

Takže ve zkratce, „tvoje rodina“ na tobě chtěla vydělat, a tak je to v „západní Evropě“ se vším…

• Citovat
  • Upravit
2193
27.3.13 13:43

Zdravím :)

Taky se chystám pracovat jako au-pair, jenže v Kanadě, konkrétně v Edmontnu. Snoubenec tam dostal nabídku práce na univerzitě na 1 rok, tak pojedu s ním. On by si sice představoval pro mě nějakou práci v administrativě, ale já v tom mám jasno :) Vlastní touhu po dětech si vybiju na cizích (přecejen se akce mimčo musí posunout ještě o nějaký ten pátek, protože v Kanadě vážně rodit nechci:D).

Pokud se doslechnete o nějaké práci v Edmontnu, nebo tam máte známé, vzpomeňte si prosím na mě ;)

Narazila jsem na našich školních stránkách na tento inzerát, tak jsem si říkala, že by to možná některá z vás uvítala:

"Zdravím,

hledáme někoho, kdo by si rád přivydělal jako au pairka v Anglii a mohl odjet
co nejdříve, tzn. v následujícíh 2 - 3 týdnech po dobu cca 6 měsíců (dá se
domluvit i na kratší - delší dobu). Požadavky pro tuto rodinu: vztah k dětem,
vlastnit řidičák a být sportovně založený.

Vše je přes agenturu .awesomeaupairs.com, neplatí se žádné registrační poplatky.

Mimo tuto nabídku aktuálně nabízíme i roční pobyty.

Pro více info školní mejl, nebo: jakubova. nikola@gmail.com

Díky."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.3.13 16:19

Ahoj kočky, potrebovala by som poradiť, chystám sa ako au-pair do USA, už som sa zaregistrovala v agenture Student Agency, na konci januára som odovzdala kompletne vyplnenú prihlášku a urobila všetky potrebné interwiew v agentúre, s tým, že už mám len čakať na to kedy sa mi aká rodina ozve. Ale je to už 2 mesiace od registrácie a ešte ani jedna rodina sa mi neozvala, tak by som sa chcela spýtať, že ako dlho trvá pokedy sa začnú ozývať rodiny, lebo keď som si čítala vaše príbehy, tak väčšine už volajú rodiny do 2 týždňov od spustenia registrácie. Ďakujem za všetky rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dellynka
5.4.13 10:33

@Silky123 A ty jsi byla v UK nebo USA? Mám v tom guláš :D. Jinak souhlasim, jediny co vim, ze uz bych nejela bez agentury, ale to asi nejsem jedina ze @Manhattan ;)?
@Květušík Jéé Kanada to je můj sen.Moc ti zavidim :).Já jsem v jednu dobu četla blog holčiny co tam byla jako au-pair. Myslím, že se to jmenovalo Mary jako au-pair v Kanadě.
Vím, že si našla rodiny přes greataupair.com a pak vyrizovala visa. Bohužel psala, že je lepsi jet jako au-pair do USA nez do Kanady, protoze v Kanade je to trochu jako v UK. Delas domaci prace+peci o deti. A nemas za sebou agenturu.
Kazdopadne Ti preju moc stesi :)
@ddelfinka Co vím z blogu od holek, tak je to opravdu ruzne. Nekdy volaji rodiny rychle a nekdy to trva, zkousela si volat na SA jestli je to vse v poradku s tvou prihlaskou?

• Citovat
  • Upravit
Luysie
5.4.13 12:59
@Dellynka píše:
@Silky123 A ty jsi byla v UK nebo USA? Mám v tom guláš :D. Jinak souhlasim, jediny co vim, ze uz bych nejela bez agentury, ale to asi nejsem jedina ze @Manhattan ;)?
@Květušík Jéé Kanada to je můj sen.Moc ti zavidim :).Já jsem v jednu dobu četla blog holčiny co tam byla jako au-pair. Myslím, že se to jmenovalo Mary jako au-pair v Kanadě.
Vím, že si našla rodiny přes greataupair.com a pak vyrizovala visa. Bohužel psala, že je lepsi jet jako au-pair do USA nez do Kanady, protoze v Kanade je to trochu jako v UK. Delas domaci prace+peci o deti. A nemas za sebou agenturu.
Kazdopadne Ti preju moc stesi :)
@ddelfinka Co vím z blogu od holek, tak je to opravdu ruzne. Nekdy volaji rodiny rychle a nekdy to trva, zkousela si volat na SA jestli je to vse v poradku s tvou prihlaskou?Umet aspon trochu nemecky, tak bych o tom uvazovala, ale bohuzel :?

pokud umíš anglicky tak je to také ok. měli tu au-pair z keni a německy neuměla ani slovo mluvila anglkicky a na německý kurz chodila a za rok se naučila uroveň B1+ ted tu zije v nemecku s pritelem

• Citovat
  • Upravit
Silky123
5.4.13 21:25

@Dellynka

V UK v americké enklávě s Američany, takže mám srovnání, přes půl roku jsem byla nedřív v typicky britské rodině, pak jsem si našla své milované „chlapíky“ ;)

Až zpětně jsem si uvědomila, jací jsou Angličané vyžírkové a vždycky pro ně budeme méněcenné. To Američané, nejsem velký fanda všeho amerického, to podotýkám, mají tu svou „demokracii“ opravdu v krvi. Neřeší odkud jsi, ale co jsi zač.

• Citovat
  • Upravit
8814
5.4.13 21:29

Já jsem byla v uk a bylo to ok. Menecenna jsem se necitila a zůstala jsem tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
5.4.13 21:32
@Silky123 píše:
Nejvíc lituji, že jsem po škole neodjela hned a váhala jsem, pak už jsem se věkově nevešla třeba jako au-pair do Austrálie nebo do USA, kvůli zkušenostem.
Takže za mě - vůbec to neřeš a hurá na to. Všechny rodiny počítají, že budeš dělat chyby, většinou jsou velmi milí a pomáhají. S rodinou si dej na čas, protože dle vlastní zkušenosti můžu napsat, že do agentur chodí jen rodiny, které nenajdou nikoho mimo (nechtějí platit, mají tam někde „zakopaného psa“), takže pokud můžeš, popros kamarádku, která je už v zahračničí, jestli by ti nenašla rodinu.Měla jsem to taky tak, přes agenturu to bylo hrozný, pak jsem se dozvěděla, že jiná rodina hledá, ti by si přes agenturu nevzali, jelikož chtějí nejdřív vidět, povídat, zažít. Bylo by dobré třeba už najít teď a hodně s nimi komunikovat, mluvit přes Skype, slyšet se s dětmi atp.

No a moje zase chtěla jen přes agenturu, protože si myslela kdovíjak jsou prověřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
5.4.13 21:44

Ja jsem mela prvni rodinu pres Student Agency (v roce 2004) a byla super, mela jsem stesti, ale jinak jak tu nekdo psal, do agentur chodi vetsinou rodiny, u kterych je „zakopany pes“. Dalsi 4 rodiny jsem si uz nasla sama pres http://www.aupair-world.net/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.4.13 23:03

Dellynka : už som si niekoľko krát volala do agentúry SA a že prihláška je v poriadku, treba len čakať…ale dnes som našla agentúru COOLAGENT a má celkom dobré referencie, tak sa skúsim zaregistrovať tam a možno to výjde skôr, lebo mňa celkom tlačí čas, vzhľadom na to, že v júli budem mať 27 a to už bude pre mňa program au pair neaktuálny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová