Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MikejlaW, zdravím
. Pracovala jsem jako au pair u 5 rodin v Anglii, Itálii a Německu. Nakonec jsem zakotvila v Anglii, kde jsem si pak našla českého přítele (teď už manžela), pracovala tam 5 let v péči u seniorů a narodily se tam naše děti
. Je třeba si věřit
. Poprvé jsem jela přes agenturu, ale opravdu jsou to vyhozené peníze, čeká se dlouho na vhodnou rodinu, která vlastně nakonec ani tak vhodná být nemusí. Do agentur se hlásí málo rodin a ještě k tomu kolikrát požadují reference, lékařskou zprávu, atd. Já jsem si hledala rodiny přes www.aupairworld.com/en. Už mají nové stránky, ale předpokládám, že princip je stejný. Jistotu člověk nemá nikdy, ale je potřeba vybírat intuitivně a hlavně ne rodiny, co chtějí pracovat moc hodin, mají hodně dětí i požadavků a přitom nabízí minimální peníze. Takoví si au pair moc vážit nebudou. I když samozřejmě to není pravidlo. Také pozor na lokalitu, aby pak člověk nebyl zavřený celé dny někde u lesa. A velmi důležité je si najít čistě britskou rodinu, u té se naučíte opravdu správnou angličtinu poměrně rychle, pokud s vámi budou dobře komunikovat. Žije tam mnoho přistěhovaleckých a smíšených rodin, takže těm bych se raději vyhnula. I když opravdu záleží na prioritách a na každé individuální rodině a jejich potřebách. Snad jsem aspoň trošku pomohla
.
Ahoj
Chtěla bych jet příští rok do Anglie jako aupair
Ale nemám střední školu jen učňák
Moje angličtina je velice dobrá
Zajímá mě jestli bych mohla jet?
Je střední škola povinná? Děkuji za odpověď ![]()
@Nicki17291, pokud vím, tak ve většině zemí není. Pokud člověk jede před agenturu, mohou to někdy vyžadovat kvůli zákonům dané země, ale pokud si najdeš rodinu sama, tak mnohdy vzdělání ani neřeší.
@Nicki17291 Ahoj, maturitu k tomu nepotřebuješ. Leda by to nějaká rodina vyloženě požadovala, ale s tím jsem se ještě nesetkala ![]()