Aupair - vaše zážitky a dojmy (špatné i dobré)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
12.10.15 12:08

hledame au pair do Bruselu

Dobry den,

hledame au pair pro nasi cesko-belgickou rodinu do Bruselu. Nabizime ubytovani, stravu, kurz, cestovne a kapesne. Jedna se o hlidani nasi rocni holcicky.
Pokud mate zajem, nebo o nekom vite prosim predate muj kontakt bohdana. dimitrovova@gmail.com
Nechceme jit preze agenturu nebot bych rada slecnu ci pani poznala.
Kdybyste nekdo vedel kam bych jeste mohla dat inzerat budu jedine rada.

Bohdana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.15 23:30

Ahoj, přidávám své zkušenosti z Anglie jako au pair: http://klaravanickova.blogspot.cz/…au-pair.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.17 18:00

Ahoj, já se právě vrátila z Německa z Mnichova, kde jsem byla u super rodiny. Chovali se ke mě skvěle a i děcka byly fajn. Chodila jsem 3×týdně na kurzy němčiny, platila rodina. Měli krásný dům. Měla jsem dost volného času pro sebe a mám dost kámošek, co jsem tam poznala, hlavně na kurzech. rodina mě vzala i dvakrát na dovolenou. Rodinu jsem si vybrala u Agentury Jana na jejich stránkách, hned mě s nima skontaktovali a já se ještě před tím, než jsme se 100 % domluvily jela na návštěvu.
S agenturou jsem byla moc spokojená, majitelka byla pořád na mobilu, když jsem něco potřebovala. Agenturu doporučuji, myslím, že má super rodiny, ještě jedna aupairka tam taky přes ně byla a taky spokojená. Aupair pobyt doporučuji všem, je to obrovská zkušenost!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.8.17 15:28

Ja pracujem ako Au pair. Pre Indickú rodinu, išla som cez agentúru zo začiatku som si myslela, že všetko bude ok. Rodina na skype vyzerala užasne, sú vegetariani hovorila som si prečo to nevyskušať. Moj prvý deň bol v pohode, malý sa somnou moc nechcel rozprávať čo mi prišlo dosť čudné, ale hovorila som si nechám tomu čas. Prvý týždeň bol úžasny domáca mi ukázala školu kde budem chodiť 2 Krát do týždňa aspon tam mám kamarátov. No lenžepostupom času som si uvedomovala, že už len moja prvá chyba bolo to, že oni bývaju v dedine. V tejto dedine neni ani obchod. Do mesta to mám nejakých 10 minut.Moj 2 týždeň tu bol horší, domáca mi začala hrnuť roboty čo najviac. Nič sa jej nepáčilo, mala som pocit, že si začala vybíjať zlosť na mne. A začalo to byť ešte horšie a horšie vychádzky do 10. Rodina nieje zlá, ale malý má 9 rokov je neustále zavrety v izbe pozerá telku a nehovorí somnou nič ani rodina moc. A ešte k tomu maju indický akcent ktoremu mám stále problem rozumieť. A neviem ako to je s ostatnými au pair či im rodiny aspon tie večere robia, pretože mne kupia chlieb syr a to mám jesť :) kedže ako au pair moc paňazí nemám nemám si moc z čoho vybrať. Týmto som chcela povedať, že ked už idete robiť au pair vyberte si anglicku rodinu, už len kvoli angličtine. Pri nich sa viac naučíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
25.8.17 15:40

Ahoj, je mi líto, že máš takový zážitek. :( Já jsem byla půl roku v jedné rodině také velmi nešťastná. Jsi tam přes agenturu nebo na vlastní pěst? Přes agenturu by se to dalo řešit s koordinátorkou. Jediné, co poradím, je hledat si novou rodinu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
25.8.17 15:42

@julia1318 Byla jsem au-pair v anglické rodině a kromě toho, že byly děcka čuňata, to bylo skvělý. Rodiče byli rozvedení, takže jsem měla jenom host mum a ta byla hrozně hodná, ve všem mi vyhověla, kupovala mi veganský výrobky a o víkendu mi i vařila večeře. Jinak přes týden jsem vařila pro všechny já. Uklízet jsem nemusela, ale stejně jsem občas trochu poklidila. Uklízet jsem musela jen po děckách, ale ze své dobré vůle jsem prala oblečení i pro host mum.

Vesměs všechny holky, co nebyly u Britů, od rodin do pár měsíců odešly. Jedna dokonce musela utéct, protože jí nedaly ani klíče od domu, nemohla skoro chodit ven. Asi jim uteklo víc holek, tak si udělaly opatření, že přes noc zamkli a klíče schovali, tak se chudák přes den zabalila, schovala si kufry do toho kamrlíku na balíky a v noci zdrhla oknem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
25.8.17 17:25
@Tableta píše:
@julia1318 Byla jsem au-pair v anglické rodině a kromě toho, že byly děcka čuňata, to bylo skvělý. Rodiče byli rozvedení, takže jsem měla jenom host mum a ta byla hrozně hodná, ve všem mi vyhověla, kupovala mi veganský výrobky a o víkendu mi i vařila večeře. Jinak přes týden jsem vařila pro všechny já. Uklízet jsem nemusela, ale stejně jsem občas trochu poklidila. Uklízet jsem musela jen po děckách, ale ze své dobré vůle jsem prala oblečení i pro host mum.Vesměs všechny holky, co nebyly u Britů, od rodin do pár měsíců odešly. Jedna dokonce musela utéct, protože jí nedaly ani klíče od domu, nemohla skoro chodit ven. Asi jim uteklo víc holek, tak si udělaly opatření, že přes noc zamkli a klíče schovali, tak se chudák přes den zabalila, schovala si kufry do toho kamrlíku na balíky a v noci zdrhla oknem.

a kdyby jim normalne pres den oznamila, ze odchazi, tak ji zavrou do sklepa a uz neuvidi denni svetlo? Nejak nechapu tu akci v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
25.8.17 17:31

Ahoj, já jsem byla před pár lety jako au-pair ve Španělsku u rodiny se třemi dětmi. Měla jsem u nich pobýt 3 měsíce, ale nevydržela jsem ani 14 dní. 8o Rodiče super, ale děti otřesné. :pocitac: :pocitac: Jedna měla rok a půl, druhá tři roky, a neustále si získávala pozornost svými záchvaty vzteku, tu menší dokonce i párkrát profackovala. :nevim: Bydleli na vesnici, kde žilo asi 80 lidí, jedno auto, které bylo k dispozici pouze rodičům, minimální signál, wifi připojení žádné. Půjčili mi mobil s internetem, který ovšem kvůli nedostačujícího signálu fungoval tak 5 minut každý den… Po incidentu v supermarketu, kdy na mě ječící dítě řvalo, ať odejdu, a ještě jako důkaz naštvání na mě hodilo láhev s pitím, došly mi nervy a hrdě jsem rodičům dětí oznámila, že odjíždím domů. Naštěstí byli tak ochotni, že mi zajistili odlet domů bez jakýchkoli problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
27.8.17 10:08

@julia1318, k Indum bych nešla. Ale ty děti zavřené celý den v pokoji u TV - to je celkem běžné i u Angličanů. Žila jsem se 3 anglickými a 2 italskými rodinami, AJ mám na úrovni C1,v ČR pracuji jako lektorka angličtiny a Indum třeba po telefonu nerozumím. Ten jejich přízvuk je hrozný a nemá nic společného s tím, jak zní angličtina :roll:. Kamarád taky hlídal u takové rodiny 10 letého kluka a nemohl mít v ledničce ani řízek, co si dovezl z ČR :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.9.17 22:27

Já jsem teď třetím týdnem u jedné typické anglické rodiny a vážně přemýšlím nad výměnou rodiny. Od okamžiku co jsem přišla, jsem měla divný pocit z rodinky. Přijela jsem po večerní jízdě autobusem na hlavní Londýnském nádraží, kde na mě místo rodinky čekala jejich aupair, která tam byla přede mnou. Byla jsem zničená a hladová a i když jsem jim to řekla, tak jsem nedostala žádný prostor k odpočinku, najedení se a nebo vybalení. Ještě ten den jsem dostala večerní hlídání do jedenácti a nařízený budík na šest hodin.
To byla předzvěst dalších událostí. Nejdřív jsem si říkala, že je to tak všude a že si nemám na co stěžovat. Navíc jsem si říkala, že se to určitě časem zlepší až se trochu oťukáme. Zatím to má přesně opačný průběh. Cítím tu neustálé napětí.
Nějak jsem si to nechtěla připustit, ale dnešek mi otevřel oči: Měla jsem babysitting u jiné rodinky. Děti milé, rodiče úžasní a dalo se s nimi normálně domluvit. Když jsem se vrátila „domů“, kde jsem měla navazovat na další babysitting. Už u dveří mě začali chytat křeče a kdybych měla čas, tak bych se raději šla projít do parku, než tam trčet. Když HM odcházela, řekl něco své dceři rychle, monotónně a drmolila, abych jí nerozuměla, ale bylo mi hned jasné, že mluví o mě (aby bylo jasno, je mi jedno, když o mě někdo mluví za zády, ale nenávidím, když ze mě někdo dělá debila). Vrcholem večera byla věta: „Já nejsem uklízečka, to je tvoje práce“. Tímto u mě končí. Tři měsíce tu, nebo v okolí pobytu (mám zaplacené kurzy angličtiny), ale po Vánocích se sem už určitě nevrátím.
A jedna zpráva pro všechny: Pokud se rozhodujete mezi Aupair a vysokou, běžte na vysokou a aupair si vezměte jen jako letní brigádu ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
13.9.17 21:42

@Rebelea, mrzí mě, že jsi narazila na špatnou rodinu, ale prázdninové au pair pobyty rozhodně nejsou tak velkým přínosem jako ty delší. Navíc zájemců o pobyt jen v létě je hodně a rodin mnohem míň, většinou chtějí alespoň na 6 měsíců. Dělala jsem au pair u 5 rodin a u všech to byla zkušenost k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.9.17 21:47

Já si jsem taky naprosto vědoma toho, nemusí být všude a i když to není dobrá zkušenost, tak furt to má pro mě nějaký přínos :). Jinak se to dneska samo vyřešilo, protože jsem se dozvěděla, že mě stejně nepotřebuje, protože už před tím měla od dalšího měsíce domluveného někoho jiného >:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
13.9.17 22:19

@Tableta neodpovedela jsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
14.9.17 06:11

@Rebelea, to je dost zvláštní jednání, ale tím líp pro tebe :srdce:. A máš pravdu, i ty špatné zkušenosti nás posilují ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
8.1.18 11:01

Ahoj, zase uvažuju nad dím, že bych odjela jako au pair do Anglie. Dřív jsem chtěla do usa, ale to mně nějak nevyšlo, tak si říkám, jestli nezkusit na pár měsíců aspoň tu Anglii. Není tady náhodou někdo, kdo tam je nebo se tam chystá? Taky bych ráda věděla, jestli je podle vás lepší jet s agenturou nebo bez, ve skupině holek v usa jsem četla, že podle těch, které se tam chystají, jsou nebo už byly, je lepší bez agentury, že jsou to zbytečně vyhozené peníze.. Pořád ale nevím, jestli do toho jít, docela se bojím, že bych to nezvládala, já jsem na tom celkově s tím strachem trochu hůř, než ostatní lidi, řekla bych, ale zase bych se chtěla někam podívat a toto je asi dobrá možnost. Nevíte taky o nějaké fb skupině českých au pair v anglii? Za vaše rady a zkušenosti budu ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová