Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@želvička28 píše:
Trošku jiná gramáž, ale… My jsme spokojení: http://www.malvik.cz/…Carrera-2012
Máme přesně tuhle a naprostá spokojenost
Hlavně to polohování na delší cesty na spaní je super.
@krtek7489 Zopu má známá a chválí si jí. Jenže jsem jí nikde v bezpečnostních testech neviděla…
tak netuším, jak na tom je. Cena je super!
@Wikky píše:
@krtek7489 Zopu má známá a chválí si jí. Jenže jsem jí nikde v bezpečnostních testech neviděla…tak netuším, jak na tom je. Cena je super!
Víš co, já to tak moc neřeším. Máme 13 let starou fábii a myslím, kdyby jsme ve 130 km rychlosti bourali, tak nepomůže ani sebebezpečnější sedačka, protože auto bude totálně sešrotované
Pokud budeme bourat v 50 km rychlosti, je tato naprosto dostačující. Nějaká super bezpečná sedačka má význam jen tehdy, když máš také super bezpečné auto, které tu sedačku uvnitř při nehodě nesešrotuj. Toť můj názor ![]()
@krtek7489 Ty brďo a já bych to logicky brala právě naopak. A náraz při 50 km/h není už je pěkná řacha…
@avm3 podle mě je tohle logický pohled. Ale nikomu to nevnucuji
Když se auto totálně sešrotuje a 13 let staré ve 130 km se sešrotuje na kaši, bude ti super bezpečná sedačka uvnitř k ničemu ![]()
@krtek7489 píše:
Víš co, já to tak moc neřeším. Máme 13 let starou fábii a myslím, kdyby jsme ve 130 km rychlosti bourali, tak nepomůže ani sebebezpečnější sedačka, protože auto bude totálně sešrotovanéPokud budeme bourat v 50 km rychlosti, je tato naprosto dostačující. Nějaká super bezpečná sedačka má význam jen tehdy, když máš také super bezpečné auto, které tu sedačku uvnitř při nehodě nesešrotuj. Toť můj názor
zrovna fabia nemá tak špatné crashtesty
Mají ji rodiče, ale má teda mizerně umístěné zámky pásů, špatně se zapíná a připoutat tam sedačku na isofix je taky umění.
@krtek7489 No jo, ale třeba boční náraz umí sedačka utlumit hodně… nevím, zdá se mi to na hlavu… jak jak píšeš, každý máme svůj pohled ![]()
@krtek7489 píše:
@avm3 podle mě je tohle logický pohled. Ale nikomu to nevnucuji![]()
Když se auto totálně sešrotuje a 13 let staré ve 130 km se sešrotuje na kaši, bude ti super bezpečná sedačka uvnitř k ničemu
omyl vetsiny lidi.
Na 130 pod kamion neni delana zadna sedacka, ta je delana prave na to mesto a rychlosti kolem padesati km tam je jeji nejvetsi prostor.
Jinak podle tve zvracene logiky ti co maji super auta vlastne taky super sedacku nepotrebuji protoze k cemu, kdyz uz maji super auto.
Za me to mam dane tak, ze co se bezpecnosti tyka volim to nejlepsi co si muzu dovolit. Jak sedacku tak pri koupi auta ![]()
@quinny píše:
omyl vetsiny lidi.
Na 130 pod kamion neni delana zadna sedacka, ta je delana prave na to mesto a rychlosti kolem padesati km tam je jeji nejvetsi prostor.
Jinak podle tve zvracene logiky ti co maji super auta vlastne taky super sedacku nepotrebuji protoze k cemu, kdyz uz maji super auto.Za me to mam dane tak, ze co se bezpecnosti tyka volim to nejlepsi co si muzu dovolit. Jak sedacku tak pri koupi auta
@krtek7489 tak promin za tu formulaci se omlouvam, psala jsem v rychlosti. Otocena logika nevim nenapada me lepsi souslovi
ale jinak myslim ze chytas za slovicka i kdyz je jasne co jsem chtela rict ![]()
@quinny No to nevím, co jsi chtěla říct
Nejsem jasnovidec.
jen mě zvrácená logika přišla prapodivná v této souvislosti. pro mě to logické je. je to můj názor, nikomu ho nevnucuji a je mi v zásadě jedno v čem kdo vozí vlastní děti
. A my tedy jezdíme hlavně po dálnici /výlety, dovolené, chalupa/ ve 130-140 km rychlosti. takže pro nás super bezpečná sedačka v autě 13 let starém fakt nemá smysl. ![]()
@krtek7489 tak hlavně fabia není žádný šrot. Stačí kouknout na testy… http://www.euroncap.com/…2000/75.aspx 4 hvězdičky z 5…
To, že je 13 let stará, myslím u aut nehraje takovou roli. Není z plastů, které křehnou jako dětská sedačka. Aspoň tedy myslím, pokud se pletu, tak mě prosím opravte.
Koukala jsem, že první obnovující příspěvek je na žádost o sedačku 15-36,takže bych určitě nekupovala sedačku 9-36,jak nabízíte v odkazech. Určitě na nich nejde opěrka hlavy vytáhnout tolik, jako na sedačkách 9-36.Máme je doma oboje, tak mám srovnání. Jinak my máme Storchenmuhle 15-36,je super, příjemný materiál, synovi se sedí pohodlně i při dlouhých cestách. Lze jí naklápět s opěrkou sedačky auta. Vyšla dobře v testech.
@Jasou děkuji za tip, mrknu, syn už má přes 16kg, takže půjdeme opravdu do kategorie 15-36kg