Babiččina výchova mé dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15503
25.9.16 22:39
@Naty1308 píše:
Zdravím chci se zeptat jaké mate zkušenosti s babičky a svými detmy když jsou na hlídání. Naše mala roční a pul holčička trávila u babičky poslední dobou dost času kvůli narozeni sestřičky od male tak jsme využily hlídání a ted se dost trapime s jejím chováním a nevíme si sní rady jako by ji babička posílala proti nám. Jsme mlada moderní rodina která chce pro své děti to nejlepší. Do doby dokud ji malou nepujcime tak je vše oka ale jakmile jednu noc uni prespi tak máme doma hotové peklo. Mala je sikovna uci se rychle ale jak mile je u babičky tak se vše změní. Namáčení do ledové becky z vodou ji připadá normální a jak to není zdravé. Nechavani 3leteho chlapecka z naší malou u plotu se slepicemi je prý bezpečné. Po návratu male za namy je mala domlacena, procurana, špinavá, opruzena atd. Je toho tolik ze by stoho člověk napsal román. Nevime jak mame rici babicce ze jeji zachazeni neni na spravnem miste. Prosíme o radu děkujeme předem Tomas a Naty

No to snad je vtip 8o 1,5leté dítě má být doma u rodičů, k normální babičce třeba na odpoledne, k takovéhle vůbec. Na co si pořizujete další dítě, když se nezvládate starat ani o jedno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
25.9.16 22:40

No protože jsou ta mladá moderní rodina :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.9.16 22:55

Žiju na vesnici, jsme mladá moderní rodina a rozhodně nemám problém jako ty. Moje dítě vleze do každé vody ať je studená nebo teplá. Na slepice, kozy, ovce koukáme u plotu každou chvíli. Dítě mi běhá s ostatními dětmi, co se naučilo chodit. Každou chvíli je odřené, špinavé, občas se počůrá, ale je neskonale šťastné a zdravé. Prostě normální vesnické dítě. Jestli máš problém, jak to chodí u babičky, tak tam dítě nedávej. Ale přemýšlej, jestli z něho nevychováváte skleníkovou květinku.

• Citovat
  • Upravit
125
25.9.16 23:00

@Naty1308 asi takhle, všichni se tu do vás naváží a není to úplně taktni, nicméně ti, že je malá špinavá a procurana ještě neznamená, že se k ní babička nechová hezky. Proč nereknes babičce, že je třeba malou převálcovat častěji… s názorem, že odsouvat takto malinké dítě kvůli dalšímu dítěti, souhlasim. Ona také vyžaduje tvou pozornost a především kontakt. Je to maličké dítě, které je fixované na maminku a pokud se ti zacházení u babičky nelíbí, tak si rozvrhni čas tak, abys stíhala obě dítka. Malé miminko nevyžaduje tolik pozornosti a péče jako ta malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
25.9.16 23:10

A druhy sis delala proc? Kazda druha tu ma deti treba rok po sobe, nebo ma 3 a taky dite nikomu necpou na vikendy aby byl doma klid. Proste se kousni a zarad 4ku. Babca evidentne nema zajem, peci, zodpovednost za dite tak nekdo na to proste neni, nebo uz nema energii tak dite prdni priteli at se stara na chvili a je to. Kdyz ti to samotny nedojde a musis kvuli tomu zalozit diskuzi tak je tady neco spatne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
26.9.16 00:08

Chudák holčička. Narodí se sourozenec, tak ji máma odšoupne :(
A ještě k někomu, ke komu nemá důvěru a všechno jí na něm vadí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
26.9.16 01:37
@zrcadlo píše:
Já jsem si z Tvého dotazu vzala, že mladá moderní rodina: kašle na pravopis; strčí starší dítě babičce na hlídání kvůli narození mladšího; myslí si, že šikovnost a rychlost učení se změní v momentě, kdy se dítě oprudí a stojí u plotu se slepicemi; když je dítě špinavé, tak to znamená, že ho babička posílá proti vlastním rodičům…
Přeci jste u babičky byli mockrát všichni a viděla jsi, jak se tam k malé chová a jak to tam vypadá, ne? Kdyby se mi dítě vrátilo jednou výrazně opruzené a špinavé, tak si to s mámou/tchýní vyříkám a vysvětlím, co je příště třeba. Opakovalo by se to samé podruhé, a už bych ho tam samotné nenechala.
Ještě že s manželem nemáme mladou moderní rodinu :nevim:

Naprosto souhlasim.

Zakladatelko, tvuj text se mi hodne mizerne cetl kvuli tve „cestine“.
Nejde mi do hlavy, proc jste si porizovali dalsi dite. Vzdyt prvorozena je ted diky mimcu na vedlejsi koleji. Kdybys doma mela obe deti, mela by se prvoroza lip nez u babicky? Jestli ano, tam proc ji davas pryc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.9.16 01:55

Zdravim
Tady nejde oto ze se prvorozena nema lip unas doma, jiste ze ma ale ma matka je tip zeny ci babicky ktera to vse vidi jinak a furt poucuje a radi. Ja jen chtela radu jak se ji postavit, a vysvetlit ji to :(kdyby jste ji znaly tak by ste pochopily ze sni neni rec a furt nam ji chce brat a kdyz ji chvilu ma tak mala je uplne jina. onic vic mi nejde nez jen oto jak ji to rict a nepostvat si ji proti sobe jelikoz si vse bere osobne!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
26.9.16 02:40
@Naty1308 píše:
Zdravim
Tady nejde oto ze se prvorozena nema lip unas doma, jiste ze ma ale ma matka je tip zeny ci babicky ktera to vse vidi jinak a furt poucuje a radi. Ja jen chtela radu jak se ji postavit, a vysvetlit ji to :(kdyby jste ji znaly tak by ste pochopily ze sni neni rec a furt nam ji chce brat a kdyz ji chvilu ma tak mala je uplne jina. onic vic mi nejde nez jen oto jak ji to rict a nepostvat si ji proti sobe jelikoz si vse bere osobne!!

Pokud vychovu tveho dite babicka vidi jinak (a to v takovem pojeti, se kterym vy jako rodice nesouhlasite), tak ji tam na hlidani nedavej a nemusis nic vysvetlovat. Rekni, ze si cenis toho, ze ti nabizi hlidani, ale ze ji uz nechces obtezovat. Po tehle vete se urcite neurazi a situace by byla vyresena. Kor kdyz vam babicka „narusuje“ vasi moderni vychovu.

Babicka ti tvou dceru chce furt brat, jo? Na mne to dela dojem, ze ji tam davas sama, abys mela vice casu na mimco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
26.9.16 06:14

Hraní venku a špína to je normální.
Pozorování zvířat u plotu, není nic lepšího.
Pokud ji babička hlídá/sleduje, proč ne.

Přebalování - prostě jí řekni, ať ji přebalí častěji.

„Jiné“ dítě po návratu domů? Řekla bych, že je to reakce na odloučení.
V 14-ti měsících dítěte jsem byla 8 dní v nemocnici, bylo hlídáno doma babičkou a ač vypadalo spokojeně, pár dní po mém návratu se opakovaně vztekalo a plakalo z ničeho nic.

Máš jiný názor na výchovu, ale ber to s rezervou. Byla jsi někdy jako dítě u babičky? Jezdila jsi tam ráda? Proč asi. Protože to bylo jiné než doma.
Za pár let ten pohled trošku změníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.9.16 07:07

Prave ze ji.tam nechci davat ale bydlime o dva domy vedle.ni , tak si.asi.mysli ze kdyz jsme ted tak blizko tak muze furt knam chodit vyvolavat a ridit nas den. Kdyz ji reknu ze uz mame neco v planu tak se urazi, a su ta nejhorsi ze ji malou nechci dat pritom chodime zdalsima maminkama a detmi ven na pisek atd ale stoji si zatim ze sni je ji lip :(pokusim se ji to vysvetlit a rict ji kdyz ji chce tak.moct tak at se oni zajima a nedava ji. hldat cizim a kord triletymu chlapeckovi ,ono.jde oto ze je to moje nevlastni mamka a nikdy sve vlastni dite nemela! a urcovat mi kdy smim a. nesmim chodit ven a zakym, ji nenalezi, ale je boj ji to vysvetlit. ona je trochu jina kdyz su venku s malou tak ji hlidam ona si jen rekne co se ma stat stane se a sedi dal:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
26.9.16 07:12

Tak jezdi k babicce s ni :nevim:

My tam vcera byli vsichni (na vesnici u prarodicu) a deti jsme domu vezli mokre, spinave, unavene ale taaaak spokojene, asi jsme malo moderni :mrgreen:

Tve reseni :promluv s babi jestli by nektere veci nesli delat jinak, pokud ne a ty to neprekousnes proste ji tam nedavej a hotovo nic slozite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
26.9.16 07:18

Ten pravopis!! a styl/ sloh, raději se č, budete si to hodit až budou děti ve škole…, malé dítě potřebuje rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
26.9.16 07:18

Raději se uč/ na telefonu se hůř píše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
26.9.16 07:27

@Naty1308 chce si vynahradit to, že nemá vlastní děti.
Nech jí, ať se urazí, je to její problém (i když chápu, že postavit se jí nebude lehké). Abys tady za pár let nezakládala diskuzi: Nevlastní máma mi totálně zkazila dítě…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová