Babička bere příspěvek na péči o dědy a špatně se stara

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uslava
4.3.20 15:25
@Příjemné Pondělí píše:
@Keyllah píše:
tak si to tak neber :* jestli se tě včera dotklo, že jsem politovala ty, kterým rodina a partneři ani nepopřejí k narozeninám, protože jim za to nestojí, tak se omlouvám :hug:

Ani nevím, že jste to byla vy.

Proč obhajujete babku, která si vše dělá sama a dobrovolně a dědu zanedbává, kvůli vnukovi? Proč ignorujete odpovědi na otázky, které zde pokládáte pořád dokola, aby vaše domněnky byly důvěryhodnější a tvářili se, jako pravda? Z čeho jste došla k tomu, že chce připravit babičku o peníze? Proč opakujete lež, že vnučka dědovi nepomáhá vůbec?

Máš chlape recht. :potlesk:
Sam poznáš, že některým nickům je třeba se- v rámci zachování svého duševního zdraví-vyhnout.

• Citovat
  • Upravit
4.3.20 15:28
@inkakřivák píše:
A není ten vnuk čirou náhodou bratr zakladatelky? To by pak bylo úplně jasný. No v každém případě by se měla zakladatelka stydět. A babce pomocí. Třeba tak, že když vaří pro sebe a děcko, uvaří i dědovi.
Rady na DD jsou k ničemu. Protože není místo. Ledaže by se rodina každý měsíc složila a doplatila jim na soukromý. Tam místa jsou. Stačí pakatylek 30 tisíc měsíčně a je. Tedy ale jsou to rodiny, no fuj.

Že vnučka nepomáhá je lež, kterou vy vesele zopakujete i přes to, že o tom mluvím v příspěvku, na který reagujete :lol:

Nebylo by lepší, kdyby si místní zasloužilé dámy raději užívaly důchodu a vykašlaly se na rady, na které již nestačí a které spíše způsobí více neplechy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40477
4.3.20 15:29
@Anonymní píše:
Moje babička v 88 letech bere peníze 4400 od úřadu práce na opatrovnictvi o dědy tzn. jeho manzela, koupe ho atd… Jenže chodí do práce a jeho nechává samotného doma už se párkrát stalo doma že spadl a motá se mu hlava taky má 88 let, no a babička mu sice nakupuje ale poslední dobou mu málo vaří on nemá co jíst a pomalu se o něj musím starat já jeho vnučka a vařím mu. Babička ho nechává samotného doma a má s ním všude chodit protože už chodi pomalu a o hulce a už špatně chodí a vše ho bolí a babička si chodí do práce a jeho nechava samotného doma. Prosím vás když to nahlásím na úřadě jako vnučka, nemůže to prasknout dá se to nahlásit anonymně? Nechci aby me prozradili měla bych s babičkou peklo ale je mě líto dědy! A také by mě zajímalo zda budou zjišťovat důkazy když tohle nahlásím a jak to chodí? Máte zkušenosti?

Tak všem by bylo jasné, kdo je práskač, takže bych se na Tvém místě neztrapnovala…

Jestli nemůžeš ty obědy vařit, tak se dají objednat…

A tohle není příspěvek na celodenní péči 24/7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41539
4.3.20 16:00
@Betty MacDonald píše:
Já na to mám stejný názor, a bylo by mi stydno, kdybych tohle musela řešit byť i v anonymní diskusi. Ty jo 88! a furt dělá málo a nekoupe denně, ukamenovat :jazyk:

Nejhorší je, že rodina bude pomlouvat, ale aby sama hejbnula zadkem a dědovi pomohla, když jim na něm záleží, tak to ne. To nejde. Asi jim zas až tak na něm nezáleží. Ale ten příspěvek jim v žaludku leží víc :think: každopádně chudák babi s dědou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40477
4.3.20 16:01
@Keyllah píše:
Nejhorší je, že rodina bude pomlouvat, ale aby sama hejbnula zadkem a dědovi pomohla, když jim na něm záleží, tak to ne. To nejde. Asi jim zas až tak na něm nezáleží. Ale ten příspěvek jim v žaludku leží víc :think: každopádně chudák babi s dědou

Prostě jim nestačí peníze, na vyšší příspěvek nedosáhnou a tak babička musí chodit i v tomhle věku do práce, rodina jim nepomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41539
4.3.20 16:03

@inkakřivák dnes sehnat a vůbec zaplatit průměrný až kvalitnější DD není vůbec snadné, to jsou desetitisíce. Ale pokud rodina není schopna pomoct tak, že by vykryla alespoň část vaření, kdy se ani nebavíme o jakékoli péči, nedá se předpokládat, že by tyto peníze navíc do dědečka investovali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41539
4.3.20 16:06
@free333 píše:
Prostě jim nestačí peníze, na vyšší příspěvek nedosáhnou a tak babička musí chodit i v tomhle věku do práce, rodina jim nepomůže…

jj, to je sen každé ženy -) v 88letech ještě chodit do práce, aby na vnuka nešel exekutor, doma pak pečovat o nemohoucího seniora a za to od zbytku rodiny anonymní udání a místo pomoci pomlouvání. No i takové rodiny jsou, ale je to smutné, to si babička s dědou nezaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80286
4.3.20 16:11
@Keyllah píše:
@inkakřivák dnes sehnat a vůbec zaplatit průměrný až kvalitnější DD není vůbec snadné, to jsou desetitisíce. Ale pokud rodina není schopna pomoct tak, že by vykryla alespoň část vaření, kdy se ani nebavíme o jakékoli péči, nedá se předpokládat, že by tyto peníze navíc do dědečka investovali :think:

Právě proto to říkám. Ono i sehnat někoho, kdo by došel domů a dohlédl třeba jen dvě hodiny denně není snadné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77562
5.3.20 09:36

@marketka.prokopova1 a stále jsi nenapsala, kde babička pracuje? mně se tomu teda nechce vůbec věřit, kde by mohla pracovat a kde by ji zaměstnali?
nedovedu si to vůbec představit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149640
5.3.20 09:55
@stinga píše:
@marketka.prokopova1 a stále jsi nenapsala, kde babička pracuje? mně se tomu teda nechce vůbec věřit, kde by mohla pracovat a kde by ji zaměstnali?
nedovedu si to vůbec představit :nevim:

Taky nad tím přemýšlím. Co tady znám lidi, opravdu už letité, co pracují tak pracují většinou nějak kancelářsky. Pan co tu sedí na pobočce VZP třeba, tomu kolem ty osmdesátky bude, je tam pár hodin denně a sedí u kompu. A podobně.
Pochybuju že 88 lety člověk zvládne tří směnnou práci v továrně nebo stát na nohou x hodin v Kauflandu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
5.3.20 09:57

Třeba babi na veřejném WC kasíruje pětikačky nebo chodí do jídelny pomáhat umývat nádobí. :nevim: Nic, co bych v požehnaném věku 88 let chtěla dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77562
5.3.20 10:31

@stín katedrál jo, to mně také napadlo, to že sedí na wecku a bere peníze, já si moc nedovedu představit ani to nádobí, to je fyzicky dost náročné, tak ale kdoví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová