Babička chce vrátit vnoučatům přáníčka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.10.24 16:22
@Buba mara píše: Více

Tu knihu má už 4 roky, nic do ní psát nechce. Dárky nám běžně vrací, když se jí nelíbí, i tohle se nám snažila vrátit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.24 16:24
@Semtex píše: Více

Ano, pokud se jí dárek nelíbí, tak ho vrátí. Teda řekne, že ho nevyužije, jestli ho nevyužijeme my.

• Citovat
  • Upravit
5133
5.10.24 16:27

Jak to muze byt vzpominka na ni, kdyz to oni namalovali pro ni? Pokud chce at maji vzpominku na ni, tak by snad mela dat ona pranicko jim, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.24 16:28
@j.a.n.i1 píše: Více

Jj, řeknu to dětem, že jsi na to měla stejný názor jako babička, to pomůže. Starší řekl, že už jí nic nenakreslí, i když jsem se mu snažila vysvětlit, že to babička tak nemyslí, mladší plakala. A to jim to zatím jen řekla, že to udělá. Až to udělá a ona to udělá, tak to dorazí.

• Citovat
  • Upravit
5133
5.10.24 16:31

Do hrobu si klidne muze ty obrazky vzit, byla jsem na pohrbu kde deti pro zemreleho dedecka prinesly obrazky, dali to pak do rakve… Coz teda u vas uz nehrozi, deti ji nenamaluji uz nic ani za zivota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
5.10.24 16:37
@Anonymní píše: Více

No, ale teď už to posouvá o level dal a vnoučata mají defakto pravdu, když tvrdí, ze to nechce, protože se jí to nelibi. Tak bych jim to natvrdo přiznala. Ano, babička už je takova, zřejmě se ji to nelibi a nechce to, a snaží se to prezentovat tak, abyste z toho měli radost. Nicméně takovemu člověku bych já osobně nedavala nic. Měla jsem takovou babičku, která dala dárek ode mě sousedce a komentovala to tak, že “ona mi to určitě koupi znova”. Tak jsem ji už nikdy nic nekoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
5.10.24 16:39

A není to pouze forma manipulace? Aby na sebe babička upoutala pozornost. Bohužel někteří senioři mají i takovéhle nápady. Za mě je to tedy nápad mimo mísu. Pochopila bych třeba kdyby jim to někde schovala aby to opravdu bylo jednou na památku. Ale vracet jim to v tuto chvíli mi přijde spíš jako způsob citového vydírání. Tím spíše, že o tom začala nejdříve mluvit.
A v další etapě to bude. Achjo ani mi nic nenakreslíte to mě nemáte vůbec rádi.
Hele třeba moje babi pro změnu vyhrožovala, že umře už někdy po padesátce. Vzpomínám si jak jsem kvůli tomu brečela. A dneska se musím smát když mi dojde, že tenkrát byla ve věku mé mamky teď. Tedy vlastně mladá ženská plná energie. Ale vedla takovéhle řeči. Mimochodem babi je přes osmdesát a je stále mezi námi.
Takže já v tom také žádné hezké gesto nevidím.

Příspěvek upraven 05.10.24 v 16:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
5.10.24 16:41

No, takže je to sebestřednej magor bez empatie a sociálních dovedností. Takhle je k tomu třeba přistupovat a podle toho jednat. Dětem bych vysvětlila, že babička si neuvědomuje, že je tím zraňuje, ale byla bych úplně v pohodě s tím, kdyby už jí nechtěly namalovat nic dalšího. Zřejmě se podobně chová dlouhodobě, takže to není ani projev věku ani nastupující demence. Její boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
5.10.24 16:44

tak jí nic nekupujte, šampon za 30 a bonbonieru za 80 a je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
5.10.24 16:54

Ale ona to tak myslí, tak jim nelži ještě ty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
5.10.24 17:00

A kdyz jim reknes, ze se to hodi do popelnice, az babicka umre, tak jim to prijde lepsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
5.10.24 17:02

Jéje, až jim přáníčka vrátí, ať je děti ještě před ní vyhodí do koše (můžete je pak nenápadně vyndat, to by určitě děti vyhodit nechtěly).
Jsem trochu šprajc, takže tohle bych prostě udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.24 17:08
@dedrichov píše: Více

Dobrý nápad! Ale to by babičku ranila mrtvice, ona opravdu chce, hlavně aby se na ní nezapomnělo. I když dětem dává dárky, tak jim říká, to máš na památku na mne, abys na mne nezapomněl.

• Citovat
  • Upravit
10863
5.10.24 17:10

A co vlastne chcete?
At to ma banicka u sebe a pak si je vezmete domu az umre?
Nebo at to ma u sebe a az umre at se to hodi do popelnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
5.10.24 17:13

No, když jim vrátí ta pranicka, to na ni jistě nikdy nezapomenou, to má recht.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová