Babička chce vrátit vnoučatům přáníčka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10165
5.10.24 21:36
@K. Rocánková píše: Více

No přesně…jestli je to stářím…o čemž silně pochybuju…nechť si oblepí byt cedulema…nekupovat víno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
5.10.24 21:37

Já pracovala se staryma lidma na sklonku života.
A každý byl jiný a každý se na sklonku života choval jinak. Nesoudila bych babičku.
Snažila bych se vysvětlit dětem proč to babička tak vidí a proč to babička dělá.
Děti to pochopí, když jim to vysvětlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6656
5.10.24 21:37
@stinga píše: Více

Mám značné zkušenosti.. ale tohle je už na úrovni schválnosti. A tam nic žehlit nehodlám. Jinak běžně zachraňuji třeba právě tchýni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6656
5.10.24 21:38
@Cimada píše: Více

O dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
5.10.24 21:42
@stinga píše: Více

Přesně tak. Ještě bych dodala, že možná ne, že nechápou, že to může urazit, ale jim to už vzhledem k jejich pomýšlení na konec života připadne normálnější to vrátit, „ať to slouží k nějakému užitku“. U nás je to samozřejmě taky tak. Naši mají přes 80 a obdarovávat je čímkoliv k narozkám nebo Vánocům je fakt problém, protože mi v podstatě skoro všechno vrátí, že „my to určitě využijeme líp“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
5.10.24 21:42
@Temnástranasíly píše: Více

Tak to se divím, že myšlení starých lidí nechápeš. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.24 21:43

Taky mám ten dojem. Pokud ví o tom, že dětem je to líto, že jim babička chce vrátit obrázky, které jí jistě s láskou kreslily a darovaly, a netrpí demencí, tak bych to taky chápala jako vadu charakteru. Přeci je může dát do nějaké krabice, a nechat tam. A až tady už nebude, to ji přeci nemusí trápit, jak kdo s obrázky naloží. Ale takto budou mít na ni vnoučata vzpomínku, ale úplně jinou, než by možná chtěla. :?

• Citovat
  • Upravit
14611
5.10.24 21:43
@K. Rocánková píše: Více

Já už to beru jako takovy kolorit :lol: ještě ví, ze nejim sádlo, a tak ho dává do zelí ke kačeně a pak má radost, že jsem to “nepoznala” :mrgreen: (což mi došlo, že dela, protože nám vyprávěla, jak to dělala někomu jinému :mrgreen: ). No ale sranda musi byt, no :D :D :D

Manžel adoptovany rozhodne není, jelikož mel docela často taky tyhle tendence to dělat, jakoze když mu někdo známy, koho pozve na návštěvu, řekne, ze něco neji, tak to přece nevadí, protože on to zakamufluje tak, aby dotyčný nepoznal, ze to tam je. Ale to už jsem mu trochu vysvetlila, ze není úplně vhodný přístup a nic tím nezíská :D tak to už uznal, ze je zbytečné to dělat, a v podstatě to nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
5.10.24 21:46
@Anonymní píše: Více

Každý tak nějak počítá, že tyto věci budou součástí pozůstalosti a rozdělí se, vrátí se zpět.
Ale aby je babička vracela obrázky ještě za života mi normální nepřijde.
A někdo dává zemřelému do rakve/hrobu fotky a obrázky nejmladších dětí v rodině- vnoučat a pravnoučat. I my jsme dávali těm, co si nepřáli zpopelnění. Přišlo by mi naopak normální, kdyby měla přání, co z těchto věcí by si chtěla vzít s sebou, pokud pohřeb nebude žehem.

Pokud nemá demenci, je možné zkusit s ní o tom promluvit. Ať to neřeší, že to jednou vyřešíte za ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.24 21:47

To je taky problém. Někteří rodiče neustále svým dětem opakují, jak nic nepotřebují, jak mají všechno, a „nic mi nekupujte“,ale pokud by je poslechli, a opravdu jim nic nekoupili, tak budou uraženi, že mladí na ně kašlou.

• Citovat
  • Upravit
2200
5.10.24 21:53

@Cimada naprosto s tebou souhlasím. Ve všem.
Též jsem se starala o staré lidi a tím pádem získala úplně jiný pohled na chování starých lidí.
Chápu chování babičky. Kolikrát jsem zažila jak starý lidí nechtěli nic nového. Co dostali (třeba od příbuzného A), tak dali někomu jinému (příbuznému B, C…, jelikož příbuzný A to nechtěl vrátit). Mysleli to dobře. Nechtěli tak nikoho urazit. A chtěli udělat někomu jinému radost, když to nevyužijí.
I u nás v rodině to bylo. Nicméně my si to vždycky v rodině vrátili. :mrgreen:
Jakože babička dostala od nás třeba nový fén (příklad), nechtěla ho. Dala ho tak pak téže, když přišla na návštěvu a ta nám ho vrátila. :mrgreen:
Prostě nikdo se neurazil. Proč by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6656
5.10.24 22:06

Prostě jim na to kašlu, i dědovi před smrtí jsem koupila dárky a používal je. Nehodlám podporovat tohle myšlení.

To co zakladatelka popisuje není skromnost, není to nic hezkého. Ani nic k chápání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6656
5.10.24 22:09

Paušalizovat nelze ani chování ve stáří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
5.10.24 22:51
@1010 píše: Více

To se spotřebuje. :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
5.10.24 22:57

moje babičky i děda se tak chovali také, hezké nehezké, oni to nemysleli zle, změny na mozku jsou nevratné, a kdoví, co divného budeš ve stáří dělat ty, a vůbec si nebudeš uvědomovat, že se chováš divně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová