Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@lucenka Nepochopila jste co řeším, tohle mi nevadí!!!
Ale pochopila. Žárlíš na své rodiče. Což je smutný.
@Bábrdl Děkuji, konečně někdo kdo chápe. Já bych to asi i být nechala ale šílí z toho hlavně manžel. Doufáme, že až budou větší tak to pochopí.
@Bábrdl No jenže 1× za měsíc jsou s nima delší dobu, každý týden přivezou dárky a hned odjedou.
@Anonymní píše:
@free333 Asi jsem to špatně napsala, samozřejmě že mi nevadí že hrají hry. Už mi ale nepříjde normálná hrát je celý den. Můj taťka je navíc nemocný a i když je mu špatně, tak hrát jde jen aby syn nebyl naštvaný, místo aby si třeba lehl. Dělá to ale jen proto, že chtějí být v jeho očích nejlepší
Já bych to neřešila.
Přijde mi to jako malichernost, nevíš, jak dlouho tu rodiče budou…
Opravdu to je hledání problémů tam kde nejsou… ![]()
@free333 Děkuji, vím to. Jak už jsme psala výše. Nechala bych to být ale můj manžel z toho šílí. Chce po mě ať to řeším. Hádat se už s nikým nechci.
Zakladatelko, mame uplne to same. Jedni prarodice nam pomahaji horem dolem, druha babicka nikdy nepohlidala, ale zahrnuje deti jednou za mesic az dva pozornosti, sladkosti jsem zakazala, darky… Neresim to, detem ukazuji klady obou babicek, nesrovnavam je, ale pokud by jedne zacali rikat, ze je lepsi, nez ta druha, razne bych zakrocila ve smyslu, ze by na chvili o obetavou babicku prisly a at si jsou ve skolce do zaviracky, na krouzek se bohuzel nepujde, protoze nema kdo hlídat sourozence, nejde se na hřiště a musi se mnou k doktorovi apod. Nejsou hloupe, pochopily by to rychle.
@Anonymní píše:
@free333 Děkuji, vím to. Jak už jsme psala výše. Nechala bych to být ale můj manžel z toho šílí. Chce po mě ať to řeším. Hádat se už s nikým nechci.
Tak je jasné, že je nepříjemné, když má na to manžel jiný názor…
No především tedy synek musí pochopit, že babičce co ho nezahrnuje dárkama svejma kecama ubližuje. a opravdu je dost starej na to, aby to pochopil.
Další věc je vysvětlit svým rodičům, kvůli čemu jejich přehršle dárků dělají problémy a navrhnout jim spíš nějaké aktivity s vnuky, než věci. Jen jim nesmíš omlátit o hlavu, jak to dělají špatně a jsou úplně neschopní a ničí ti tvou výchovu, ale poprosit je aby ti pomohli s tím, že tvůj syn je dost rozmazlená a že oni to bohužel trošku zhoršujou.
Rozmazlený je především v tém, že si zkouší od druhých prarodičů vynucovat stejné výhody. to je na tom to nejproblematičtější
Mě přijde naopak patologické, že rodiče manžela vidí děti skoro každý den
A nemá jim co docházet trpělivost, protože do toho, jak si s vašimi dětmi budují vztah vaši, tchanovcum nic není. Takže v první řadě bych udělala pořádek v tomto směru.
Možná jsou vaši rozumní a chtějí mít se svými vnoucaty zdravý prarodicovsky vztah. A ne zasahovat do soužití a chodu rodiny své dcery.
@Jana206 No tak bydlíme s nimi, takže se chvilku během dne vidí
Ale nehlídají je skoro vůbec. Upřímně názor moji tchýně je mi jedno, nemám jí ráda, ale manžela to štve, ten svou matku totiž zbožňuje ![]()
Hele, já viděla jednu babičku taky jednou za měsíc a ta mě pokaždé zahrnula dárky a penězi. U druhé babičky jsme pár let bydleli, protože umřel děda, pak jsme se přestěhovali a i tak se s ní vídali denně.. a přesto jsem měla stokrát radši tuto babičku a né tu, která mě uplácela
.
@Makca87 Tý jo, to je přesně jak u nás
Neměla jsi pocit, že by tě to rozmazlilo?
@Elin29 Ne ja se nepodělám, ale děkuji za přání. Klidně se podělejte vy