Babičky a poučování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3839
15.7.11 17:08

ahoj,
na takové poznámky zásadně reaguji ironickou, sarkastickou nebo úplně debilní odpovědí:
je přebalenej? ne, nechávám ho v jedné plínce celej den…
on má určitě hlad! tak to má blbý…
proč nemá čepičku? protože mu nesluší..
už spinká? ne, čte si… (syn má měsíc)… a tak podobně.
No a tvářím se, že ty odpovědi myslím vážně. Někomu pak dojde, že se hloupě ptá a někdo se urazí (většinou ten, kdo nezná můj styl humoru).
Pokud nemám náladu, otázky prostě ignoruju a začnu mluvit o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.11 17:16

My tedy teprve čekáme prvního potomka, ale už teď mám z tchýně strach. Naposledy to vygradovalo větou, že je ráda, že nás neuvidí každý den, protože naše dítě bude zanedbané, protože se o něj nedokážu správně postarat. Když jsem se zeptala, jak to může vědět, tak odpověděla, že s ní v důležitých otázkách nesouhlasím a to je špatně (nechci používat Pampers)!!! A jak bych se mohla o dítě postarat dobře, když se o něj starám špatně už v těhotenství. (Na začátku jsem zvracela a nepřibírala…) :zed: :zed:
Bohužel ona nepoučuje, ale rovnou poroučí…

• Citovat
  • Upravit
242
15.7.11 17:19
Katka_LEE píše:
Tohle mi dělá tchýně denně, protože s náma bydlí :pocitac: ale nemám na to, abych ji poslala do pr****. :nevim: i když občas taky vyjedu a tak si třeba říkám, že to pochopila, ale kdepak :lol:
přesně jak píštete: nesundávej mu tu čepičku, přece jen trochu fouká… ( i když je 32stupňů),… přikrej mu ty nožičky, ať mu netáhne na kolínka (malej se pak může v hicu uplakat :zed: ), dej mu čaj, škytá.......a nenech ho cucat si ty palečky, dej u dudlík a porád do kola. A nejvíc mě sere věta, když ohřívám malýmu MM v ohřívačce, což trvá asi 7 minut, tak plače: Mama ti nedá najíst, co? vyprdni se na ni! :cert: :cert:

Nemáme stejnou tchýni??? Já jsem si to s ní bohužel musela dost ostře vyříkat a usměrnit ji, že ONA je pouze babička a JÁ jsem matka /což se jí asi dost nelíbí/.
Teď čekám druhé dítko a tchýňka jde do důchodu, tak snad se dá třeba na studium vysoké školy a dá pokoj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.11 17:26
Katka_LEE píše:
Tohle mi dělá tchýně denně, protože s náma bydlí :pocitac: ale nemám na to, abych ji poslala do pr****. :nevim: i když občas taky vyjedu a tak si třeba říkám, že to pochopila, ale kdepak :lol:
přesně jak píštete: nesundávej mu tu čepičku, přece jen trochu fouká… ( i když je 32stupňů),… přikrej mu ty nožičky, ať mu netáhne na kolínka (malej se pak může v hicu uplakat :zed: ), dej mu čaj, škytá.......a nenech ho cucat si ty palečky, dej u dudlík a porád do kola. A nejvíc mě sere věta, když ohřívám malýmu MM v ohřívačce, což trvá asi 7 minut, tak plače: Mama ti nedá najíst, co? vyprdni se na ni! :cert: :cert:

Tak teď jsem se pobavila, tj jak u nás. Tchýně vždycky říká než to ohřeju „mama, mlíko, mama, mlíko“ No comment. Fakt neuvěřitelné. To bych vraždila. Taky furt poučuje, už se s ní ani nebavíme :lol:

• Citovat
  • Upravit
5173
15.7.11 18:11
Megii píše:
Tak musím zareagovat, moje mamka mě jednou dorazila když sme byli doma, malej byl v židličce, byl teda prosinec, ale doma máme kolem 23 stupnů, jemu z tepláku vykouknul kotníček a máma mi řiká: ty mu nedáváš pod tepláky punčošky???? :roll:
Od začátku s nákýma radama posílám všechny slušně řečeno do pr…le! :lol:
Jakmile začne někdo něco radit tak se otáčím na patě . Myslím teda ty starší ročníky.

ha malýmu je 10 měsíců je červenec a moje máti minulej tejden a dáváš mu tepláčky a pdk to pnčocháčky když tady tak leze - doma máme převážně koberce a teplota okolo 25 stupňů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
15.7.11 20:40

Vidím to z druhé strany. Možná ty vaše strašné matky a tchýně mají prostě jen starost o vnoučata,protože je mají moc rádi. A určitě vědí,že se o své děti dokážete postarat. Jste přece jejich matky. Dělám totéž mě sestře. Když jsme jsi někam s prckem hned jsem se ptala jestli má pití nebo dudlik. Prostě to tak je. Ne proto že bych z ni dělala neschopnou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
15.7.11 20:40

Vidím to z druhé strany. Možná ty vaše strašné matky a tchýně mají prostě jen starost o vnoučata,protože je mají moc rádi. A určitě vědí,že se o své děti dokážete postarat. Jste přece jejich matky. Dělám totéž mě sestře. Když jsme jsi někam s prckem hned jsem se ptala jestli má pití nebo dudlik. Prostě to tak je. Ne proto že bych z ni dělala neschopnou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
15.7.11 21:53
radúna píše:
Nečetla jsem holky, tak když se budu opakovat, tak sorry. Ale až se zase babi zeptá v množném čísle (máme čepičku?), tak jí řekni:
„No malá ano, a ty?“
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.7.11 21:59
EvušeŠ píše:

Ano, mě to taky kolikrát napadne takové řeči, ale mám tolik „sociální inteligence“ nebo čeho, že držím ústa.
Mluviti - stříbro, …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
16.7.11 13:52

Já třeba i kolikrát řeknu sama své starší sestře, která má mladší dítě: a neměl by si vzít tepláčky, není mu zima??..a ona mu je klidně dá, páč souhlasí, že se ochladilo..
Někdy je po jejím, někdy radu vezme..
Ono jde taky o to, od koho tu radu dostáváme..Když je to od někoho, koho máme rády (a víme, že to je myšleno dobře, né jen chytře) - tak to zkousneme i se zamyslíme..A když je to od někoho, koho nemusíme, tak je všechno špatně.. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
16.7.11 14:01
Black_Orchids píše:
ahoj,
na takové poznámky zásadně reaguji ironickou, sarkastickou nebo úplně debilní odpovědí:
je přebalenej? ne, nechávám ho v jedné plínce celej den…
on má určitě hlad! tak to má blbý…
proč nemá čepičku? protože mu nesluší..
už spinká? ne, čte si… (syn má měsíc)… a tak podobně.
No a tvářím se, že ty odpovědi myslím vážně. Někomu pak dojde, že se hloupě ptá a někdo se urazí (většinou ten, kdo nezná můj styl humoru).
Pokud nemám náladu, otázky prostě ignoruju a začnu mluvit o něčem jiném.

Tak přesně takhle odpovídám svý mámě :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.7.11 15:17
radúna píše:
Nečetla jsem holky, tak když se budu opakovat, tak sorry. Ale až se zase babi zeptá v množném čísle (máme čepičku?), tak jí řekni:
„No malá ano, a ty?“

Tchýně se pořád ptávala - a co čůrat? Trénovali jsme na odplínkování. Nejlíp, když jsme byli někde na návštěvě. Jednou jsem řekla před všema - díky, nechci, už jsem byla. A bylo vymalováno :lol: .
Ony to „většinou“ myslí dobře, ta moje tchýně taky :wink: . A kdo ví, jaké budeme my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
16.7.11 15:48

To mi dělá moje mamka: „maminko, honeeem bodyčko, ať nanachladnu“, když je malá vykoupaná a mažu ji krémem, přitom v bytě vedro… Brrr, je mi to nepříjemné, ale co nadělám, je to moje mamka, no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.7.11 17:24
werryjane píše:
To mi dělá moje mamka: „maminko, honeeem bodyčko, ať nanachladnu“, když je malá vykoupaná a mažu ji krémem, přitom v bytě vedro… Brrr, je mi to nepříjemné, ale co nadělám, je to moje mamka, no..

A až bude větší, to zas bude samé - neběhej k ní hned, ať si zvyká … :-D .
Na tohle reaguju jedině větou - ta babička by nás tu všechny pobláznila, uděláme to hezky v klidu po našem :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
16.7.11 18:41

V decembri sa nám má narodiť prvé dieťaťko. U mojej budúcej svokry mi to poučovanie nehrozí (jej to stačí povedať raz a je natoľko rozumná, že pochopí).

U mojej mamky to bude ťažšie, tá rada kritizuje a poučuje, čo mi už teraz dosť vadí (napríklad som rozhodnutá, že budeme látkovať - a hneď sa toho chytila a začala mi vnucovať tú značku látkoviek, kt. som kedysi nosila aj ja - tak som jej musela povedať, že ich už bohužiaľ mám vybraté, a že môj názor nezmení). Takže som pripravená na to, že s tým budú občas problémy.

Na jednej strane - chápem, že nám bude chcieť len dobre, ale na druhej strane si bude musieť uvedomiť, že aj ona raz bola tam kde som ja a len vlastné skúsenosti ju naučili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová