Babičky prostě nejsou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
17.1.11 15:00
BohunkaP píše:
Jura007 píše:
Tak to jste mě děvčata inspirovaly - možná si v Brně zřídím živnost s názvem „Hodinová babička“… :lol:
V tom případě prosím rovnou zanes do svých úvah pobočku v Praze… :wink: :mrgreen:

Jojo, Bohunko… Na to bych si zrovna mohl pronajmout zbytky areálu Kolbenky, v Praze by ten zájem byl asi hodně velký… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
17.1.11 15:18

ahoj
take jsem clanek cetla.
Tak my mame dve babicky,jedna naprosto nefunkcni,i hodina s vnuckou by ji obtezovala,ona radeji pujde obsluhovat mezi duchodce,nez byt s vlastni vnuckou.
Druha babicka funguje na 100%,malou ma kazdy tyden na 2dny,chodi s ni na prulizky,pisek,jezdi vlakem na vylety,do prirody,proste takova babicka k nezaplaceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
17.1.11 15:39

Mám dvě skvělé babičky i s dědečkama. Moji rodiče (60 a 64 let, nyní už oba v důchodu), babi hlídala obě děti od roka jako alternativu k jeslím a mé/manželově mateřské. A šlo to, ale další mimino už bych jí asi nesvěřila, nemládne a čím dál s více věcma pomáháme my jim…
Manželovi rodiče (54 a 57) ideální natěšení zodpovědní…ale 430 km daleko a tchýně ještě v procesu. Jezdíme tam tak 5-6× do roka, v létě holky už tradičně na cca 2 týdny samy.
Nestěžuju si, spolužačky co se odstěhovaly za prací a partnerem do Prahy, do Madridu, do USA…tak pokud něco tak babičky v místě bydlení závidí nám co jsme zůstaly (vrátily se) na periferii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
17.1.11 17:08
:mavam:

Máme 2 babičky.Jedna babička 150% účast na hlídání,starání,vaření,pečení 8-) Druhá z pracovních důvodů lehce pokulhává.Dědové jsou 100% :wink: Nemám problém dát jim prcka na 2-3 dny :wink: Malej po mě ani nevzdechne :cry: :mrgreen:

Manžel má jěště svoje prarodiče,ale těm bych prcka už nesvěřila.Už nejsou nejmladší a zdraví jim už moc neslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.11 17:24

Článek jsem četla.

Já neměla jako dítě ani jednu babičku. A mamka vše perfektně zvládala. Dokonce, co teď slýchám, se klidně chodila i pobavit. :nevim:

Možná je to tou dnešní uspěchanou dobou, tím že se zvyšuje věková hranice odchodu do důchodu… Babičky nemají čas, sílu a jsou unavené… A já se jim ani nedivím.. :nevim:

Možná je to tim, že jsem vyrůstala úplně bez babiček, ale i tak.. prostě některé babičky bych i pochopila.. chtějí mít svůj klid.. vždyť to není jejich povinnost hlídat vnoučata..
Ale zase úplný nezájem se mi taky nelíbí.. Co člověk nadělá :nevim: Každý se musí spokojit s tím jak to má a nebo se pokusit to zlepšit..

Sama nevím jakou bude moje mamka babičkou, ale tuším, že to bude ta radící :roll: :lol: Ono totiž stačí, že si segra pořídila psa a mamka psa krmí ikdyž segra řekne, že už pes jedl.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
15404
17.1.11 22:05

U nás taky babičky jsou :palec:

Moje mamka ještě pracuje, takže malého ráda pohlídá, když má volno a to kdykoli, nebo si ho na chvíli vezme i do práce.
přítelova mamka je v důchodu, ale zase po zdravotní stránce nic moc, bydlí mimo naše město…
Pak máme ještě prarodiče, jedněm bych prcka klidně svěřila, druhé babičce (mojí babičce) už ne…

Jinak si ale nestěžuju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
17.1.11 22:34
Anonymní píše: Článek jsem četla.

Já neměla jako dítě ani jednu babičku. A mamka vše perfektně zvládala. Dokonce, co teď slýchám, se klidně chodila i pobavit. :nevim:

Možná je to tou dnešní uspěchanou dobou, tím že se zvyšuje věková hranice odchodu do důchodu… Babičky nemají čas, sílu a jsou unavené… A já se jim ani nedivím.. :nevim:

Možná je to tim, že jsem vyrůstala úplně bez babiček, ale i tak.. prostě některé babičky bych i pochopila.. chtějí mít svůj klid.. vždyť to není jejich povinnost hlídat vnoučata..
Ale zase úplný nezájem se mi taky nelíbí.. Co člověk nadělá :nevim: Každý se musí spokojit s tím jak to má a nebo se pokusit to zlepšit..

Sama nevím jakou bude moje mamka babičkou, ale tuším, že to bude ta radící :roll: :lol: Ono totiž stačí, že si segra pořídila psa a mamka psa krmí ikdyž segra řekne, že už pes jedl.. :lol:

Moje máma taky neměla žádnou babičku při ruce. Její maminka umřela když jí bylo 17 a tchýně 400km daleko. No a taky to zvládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
20.1.11 07:11

Já měla babičky dvě,jednu 300 km daleko,tu druhou pouhých 10.Z jasných důvodů tu první jsem viděla jednou do roka a druhá neměla zájem.Jak moc jsem záviděla kamarádům,že jezdí k babi na prázdniny,nemá cenu ani psát.
Na svá vnoučata jsem čekala dlouho,ale dočkala jsem se a babičkování si užívám.Starat se o vnoučata je úplně něco jiného,jak o své děti.Na vnoučátka je víc času,nejsou tu takové ty každodenní starosti a člověk si víc užije radosti.Máme 5 vnočat,v únoru čekáme šesté a už se nemůžu dočkat.Není nic krásnějšího ,jak vidět spokojené děti si hrát na dvoře.Nejstarším dvojčatům bude pět a nejmladšímu je rok,postupně si děti přibíráme,aby mohly být spolu.Je to záhul,už nejsme nejmladší,když odjedou,tak si říkáme,konečně je tu klid,abysme za týden volali,kdy že děti zase přijedou.
Téměř každá žena si myslí,že zažívá nejkrásnější pocity,když se stane matkou,ale být babičkou je snad jesště krásnější.

• Citovat
  • Upravit
Lupilulu
19.2.20 15:45

Kde jsou babičky?

Moje mamka přes 100km pracujici na směny, tátova přítelkyně přes 100km. Tchýni už nemám.
A jsem rozvedená s 2 dětmi :zed:
Náhradní babičku bych ráda adoptovala :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1
6.3.20 13:24

Hlídání

Ahoj maminky, jsem z Prostějova a mám dvě malé děti 4 a 6.Pokud by jste některá chtěla hlídání pro své děti ať už miminko nebo jakýkoliv jiný věk tak se mi ozvěte na čísle ***.Kristýna

Edit admin - smazán osobní kontakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová