Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nostress já mám známou na sociálce, říkala, my dostaly befelem kontroly, prý sje potřeba vybrat nějaké prachy na pokutách. Asi za měsíc nám přišlo do datovky, že proti nám bylo zahájeno správní řízení pro nepodání přehledu za zaměstnance. Tak na to zírám, že máme podat vysvětlení a bla bla, tak tam manžel šel, na chodbě fronta lidí jak blázen, všichni s tímtéž, došel na řadu, ptá se o co jde, že máme vše v pořádku, podali jsme rok před tím jeden přehled 21. ona že ví, ale že je prostě nařízení a se všemi jede správní řízení, že se nemáme bát, že u nás to bylo jednou jeden den, že pokuta bude nízká. Vyfásli jsme s kecama typu aby to bylo ponaučení pokutu tisícovku. Chápeš to? Kvůli takové ptákovině, kdyby to tam nebylo měsíc, nebo nebylo vůbec podáno…prostě jsou ty pokuty nastaveny schválně jako likvidační, ta výše těch pokut za v podstatě žádné prohřešky je nesmyslná. Já se EET vyhnu, prostě nebudou platby v hotovosti, omezí to zákazníka, ale nebudou, chudáci ti, co se nevyhnou.
@terinka4444 píše:
@nostress já mám známou na sociálce, říkala, my dostaly befelem kontroly, prý sje potřeba vybrat nějaké prachy na pokutách. Asi za měsíc nám přišlo do datovky, že proti nám bylo zahájeno správní řízení pro nepodání přehledu za zaměstnance. Tak na to zírám, že máme podat vysvětlení a bla bla, tak tam manžel šel, na chodbě fronta lidí jak blázen, všichni s tímtéž, došel na řadu, ptá se o co jde, že máme vše v pořádku, podali jsme rok před tím jeden přehled 21. ona že ví, ale že je prostě nařízení a se všemi jede správní řízení, že se nemáme bát, že u nás to bylo jednou jeden den, že pokuta bude nízká. Vyfásli jsme s kecama typu aby to bylo ponaučení pokutu tisícovku. Chápeš to? Kvůli takové ptákovině, kdyby to tam nebylo měsíc, nebo nebylo vůbec podáno…prostě jsou ty pokuty nastaveny schválně jako likvidační, ta výše těch pokut za v podstatě žádné prohřešky je nesmyslná. Já se EET vyhnu, prostě nebudou platby v hotovosti, omezí to zákazníka, ale nebudou, chudáci ti, co se nevyhnou.
No právě.
Příspěvek upraven 24.03.19 v 21:30
@nostress píše:
No právě. A teď si představ, že nějaký podnikatel zaměstnává postižené lidi, nebo důchodce. Každému nemůžeš stát 24 hodin denně za zadkem. Paní se přehmátne, a ty vyfasuješ flastr horší, než za vraždu, a můžeš tu provozovnu rovnou zavřít./Že by účel?/ Ať už jdou někam.
já je zaměstnávala, 8 naráz, s část z nich starší, ano, vím, co to je. Už mám jen jednoho, a ten se prostě nedostane k tomu, aby mohl mít cokoliv do činění s financema. Ty pokuty jsou šílený.
@Reaskiller píše:
@DanielaD Esteze takdik bohu za kus demokracie..inak by som tu uz bola ukamenovana
divím se, že ukamenovaná stále nejsi ![]()
Nevěřím, viz zpráva parlamentní vyšetřovací komise (složené ze zástupců všech parlamentních stran a odhlasovaná komisí 7:0) o nezákonných postupech (= státními zástupci řízenému puči uvnitř policie, provokacím proti policejnímu prezidentovi Tuhému a jeho rodině). Babiš se v tom mediálně angažoval a myslíte, že se chytil za nos? http://www.ceskatelevize.cz/…zaci-policie
Některé skutečnosti uváděné v usnesení GIBS o odložení věci byly chybné. Z telefonního čísla s koncovkou 312 nebyla zaslána podnikateli Davidu Tesaříkovi žádná varovná SMS. D. Tesařík zřejmě něco věděl, na uvedené číslo však pouze zaslal žádost o případné podrobnosti k tomu, že si má někdo pro někoho přijít, pokud je adresát zná. Na druhou stranu je nutné objektivně konstatovat, že komunikace s 312 proběhla a D. Tesařík od ní určité informace získat chtěl. Následné vložení SIM karty rodinného příslušníka policejního prezidenta do jednoho z telefonů, se kterými telefonní číslo s koncovkou 312 komunikovalo, nebylo nijak vysvětleno. Navíc se žádný z relevantních telefonů ve vztahu k T. Tuhému či jeho rodinným příslušníkům nikdy nenašel. Věc v současnosti opět prověřují orgány činné v trestním řízení.
Údaje o směru komunikace chybně vyhodnotil příslušník GIBS – zpracovatel spisu – Milan Vaculík. Sám to také před vyšetřovací komisí uznal. Na základě podkladů, které má vyšetřovací komise k dispozici, nelze prokázat, že by jednal úmyslně, nelze však vyloučit, že jednal z nedbalosti, a proto komise rozhodla podat trestní oznámení. Vrchní státní zastupitelství v Olomouci jako dozorový orgán v tomto selhalo, neboť chybu přehlédlo také. Navíc minimálně neopatrným přístupem umožnilo, aby se chybné usnesení a jeho další interpretace staly součástí veřejného prostoru.
Nevěřím Babišovi, bohužel už ani Pelikánovi, ani Nadačnímu fondu proti korupci. Všichni se snažili uplést z houna bič proti Tuhému a když to splasklo, tak: Vyšetřování skončilo, zapomeňte.
@terinka4444 píše:
já je zaměstnávala, 8 naráz, s část z nich starší, ano, vím, co to je. Už mám jen jednoho, a ten se prostě nedostane k tomu, aby mohl mít cokoliv do činění s financema. Ty pokuty jsou šílený.
Nemáte si to nechat líbit. Vyhledejte si „zásada přiměřenosti“, zásady proporcionality, resp. přiměřenosti . I v nálezech Ústavního soudu. Odvolat se. Odvolání prohrajete? Dobrá, tak kasační stížnost. Případně Ústavní soud.
@terinka4444 píše:
Ahoj, docela by mě zajímalo, co si myslíte o Babišovi a té jeho ANO. Věříte mu? Já se poduvuji, že mu takhle rostou preference. Nestačilo lidem ono VV. Mám spolužačku, která sedí v poslanecké sněmovně za VV. V březnu zvažovala, že by vstoupila do nějaké strany, dokonce zvažovala ODS, o politice věděla houby, neprošla ani regionální politikou, v červenci už nám vesele rozesílala z PS vtipné hlášky, taky byla mezi rebelujícími. Co vede lidi k tomu, uvěřit dalšímu slepenci s tak kontroverzní osobou ve vedení? Věříte mu? Já ani slovo.
Babiš je podvodník. To je veřejné tajemství.
@onajeblond píše:
Ne, už jen z toho jména se mi zvedá žaludek
Tak. Babiš je Bureš, bývalý agent STB a syn z rodiny v KSČ, samé prachy a výhody.
@Johnny7 píše:
Tak. Babiš je Bureš, bývalý agent STB a syn z rodiny v KSČ, samé prachy a výhody.
Upřímně? At je odkad chce, třeba z vesmíru ![]()
Ne, podle mě je stejný mafián jako byl mrázek a krejčíř. Dokonce dle knihy kmenty měl některý z těch „podnikatelů“ říct, že ať policie dupne na krejčíře, jen to má jedinou nevýhodu, že to vynese na výsluní babiše, ten na tom hodně vydělá. A tak se později i stalo. brzy vyjde knížka jaroslava kmenty o babišovi a jsem na ni velice zvědavá. protože já mu ty jeho knížky věřím.
Tomu pánovi nevěřím. A upřímně moc nerozumím těm 30ti procentům, které mu to pořád žerou.