Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
Ahoj, docela by mě zajímalo, co si myslíte o Babišovi a té jeho ANO. Věříte mu? Já se poduvuji, že mu takhle rostou preference. Nestačilo lidem ono VV. Mám spolužačku, která sedí v poslanecké sněmovně za VV. V březnu zvažovala, že by vstoupila do nějaké strany, dokonce zvažovala ODS, o politice věděla houby, neprošla ani regionální politikou, v červenci už nám vesele rozesílala z PS vtipné hlášky, taky byla mezi rebelujícími. Co vede lidi k tomu, uvěřit dalšímu slepenci s tak kontroverzní osobou ve vedení? Věříte mu? Já ani slovo.
Musím říci, že název diskuze mě fakt pobavil.
Babišovi se nedá nevěřit. Protože on na otázku během několika dní odpoví od Absolutně ne, po možná ano. Zajímalo by mě, zda se mu to osvědčilo zkušeností, nebo ho to naučili jeho PR poradci.
Nicméně klobouk dolů před jeho marketingovými poradci, protože je to obrovský kus práce, a už se o tom učí i na vysoké škole. Zjednodušeně řečeno: každý tvrdí, jak na něj reklamy nemají vliv, ale kdyby ten vliv neměly, tak by nebyly, že jo.
Co se týká jeho samotného, tak peníze vydělal primárně svými kontakty ve vysoké politice, uměl ovlivnit lidi, aby rozhodli v jeho prospěch a přihráli mu kšeft za mnoho miliónů. Jestli je podplatil, nebo měli pocit, že dělají to správné rozhodnutí, to už nezjistíme.
Co se týká Čapího hnízda, tam se dotační podvod skutečně stal. Teď už je jen hra o to, jestli to bylo v rozporu s českým právním řádem, a kdo bude označen za viníka. Ale bez ohledu na to, jak to dopadne, má Babiš spoluzodpovědnost, neboť to byla jeho firma před dotací, pak to bylo jeho rodinných příslušníků, a po dotaci se to zas stalo jeho firmou.
@Tichošlápek píše:
@Fairy4 já nejsem rozhorcena, mne to přímo se*e. Nejhorší je, ze jediné, co se s tím dá dělat, je volit ve volbách. Což dělám. A co z toho? Babiš. Pche
Ještě můžu dát najevo své rozhořčení tady na internetu a doufat, že si to přečte a odstoupí. ![]()
@Premek_Orac píše:
@Fairy4 Babišovi věřím. Například když říká: Nikdy, nikdy, nikdy neodstoupím, nech si to všichni zapamatujů. Tak to mu věřím.
Jinak samozřejmě že jednou přijde den, kdy všichni jeho dnešní posluhovači budou bráni za špinavé. Tak už to v kole dějin prostě běží. Spíš jsem smutný že fakt netuším, jestli to co přijde po něm, bude lepší. Nemusí být.
Lepsi to nebude. Ne ze bych byla takovej pesimista, ale jasne ostanim ukazal recept na to, jak se to dela.
Posunul latku hodne nizko, dokazal, ze i nemozne je mozne a ze cesky (ne)volic snese vsechno. Jsme holt zeme neomezenych moznosti. Doslova.
On neni hloupej, to rozhodne ne. Proste si bere, co mu bylo ve volbach nadsene nabidnuto.
Cast nadsene tleska, cast breci a cast na to cumi a k volbam stejne nepujde. ![]()
Jasně, že mu to všechno věřím. Proč by lhal? Vždyť on ma miliard dost, on už nic nepotřebuje. Chce jen pomáhat lidem bez jakéhokoliv osobního zisku. ![]()
Celá kauza je hon na Babiše, nehodí se politikům do krámu, strhává jim hlasy, tak se ho snaží za každou cenu pošpinit.
Věřím? No, spíš vím, kde je jeho zájem a jak vydělává peníze. To u ostatních politiků není tak jasné a také není jasné jak si nahrabávají peníze oni (to, že by někdo neměl politiku jako bussiness a prostředek k vydělávání peněz mě ani nenapadlo).
Babiš mi nevadí. Navíc ta pakaz co tam sedí, někteří i přes 20 let, se teda nijak významně nepredvedla. Všichni si tam kradou do kapsy, nechodí do práce přesto berou plat, neplatí soudem uznané dluhy, nemocenskou si tam nikdo nebere pac je stropovana, tak se jim to nevyplatí. A že už všichni určitě rozkradli víc než 50 milionů, tak nechápu proč to haló. Na Čapí hnízdo už jsem alergická, to je furt dokola jenom to… No jo nelíbí se jim, že jim nejde Babiš na ruku. Neříkám, že jako „správný“ podnikatel v mezích zákona neojebava, ale jak dlouho už to podelany hnízdo má a nikdo se nestaral. Transformace a převod práv proběhl v roce 2008 tedy tři roky před založením ANO. To bylo každýmu u zádele, že dostal 50míčů dotaci. A pak najednou ve volbách uspěl nikdo to nečekal a tak se začala hrabat špína. Politikům nejde o lidi, ale o vlastní prospěch. Problém není Babiš, ale celá politická scéna, její pravidla a systém fungování.
@Enmamma píše:
Celá kauza je hon na Babiše, nehodí se politikům do krámu, strhává jim hlasy, tak se ho snaží za každou cenu pošpinit.
Viz vykonstruovaná kauza s jeho synem. To byla aféra. A najednou ticho. Proč asi. Nebo aféra s dotacemi. Teď jsem se dočetla, že například dotace dostala jedna česká firma, která vyvíjí počítačové hry. Dokonce se tím chlubí na svých stránkách. To je opravdu pro veřejné blaho.
A ještě důvod dotace. Zvýšení konkurenceschopnosti.
To už bije do očí. Jsem pro zrušení všech dotací, protože opravdu křiví trh a nejsou fér.
@Prof. Farnsworth píše:Řekla bych, že se to dá celkem vydedukovat. Záleží jen, který koníček je ve stáji kterého páníčka. Komu tahá za nitky Bakala, Kellner atd. Korespondují s tím i taková rozhodnutí, která dělá např. ČNB apod.
Věřím? No, spíš vím, kde je jeho zájem a jak vydělává peníze. To u ostatních politiků není tak jasné a také není jasné jak si nahrabávají peníze oni (to, že by někdo neměl politiku jako bussiness a prostředek k vydělávání peněz mě ani nenapadlo).
Tady si člověk připadá jak v diskuzi na Novinkách.
@Psylocke píše:
Jasně, že mu to všechno věřím. Proč by lhal? Vždyť on ma miliard dost, on už nic nepotřebuje. Chce jen pomáhat lidem bez jakéhokoliv osobního zisku.
Tohle je až dětská naivita. Za premiérování Zemana v kritizovaných a divokých 90. letech, přišel tento bolševik vcelku lacino k velkému majetku. No a protože ruka ruku myje atd., tak nyní se tito dva pánové logicky podporují a ani to neskrývají. A k čemu mu to je? Proč je v politice? No přece proto, aby jeho lidi dosadil na místa, na která je dosadit potřebuje. Různé rady, výbory, komise, zastupitelstva atd. A proč? Přece pro Agrofert. A kdo neví, co vše patří pod Agrofert, nechť si to laskavě vygooglí. Člověk, který má takovýhle majetek, nechce dobro občanů ČR. Záleží mu především na jeho vlastních zájmech. On jen ví, jak oblbnout ty naivní před volbami, aby se dostal do politiky.
@Anonymní píše:
Přesně. Babišovi věřím a očividně mu věří většina. Jak už někdo někde napsal, Prahu bych oplotil, tisícovce demonstrantů z Prahy se smějí miliony zbytku republiky u televize. Na stránkách Tomáše Peciny je možné vidět rozhodnutí soudů o duševní nemoci Babiše juniora, ale málokdo si to přečte a řekne, omlouvám se.
Hm, a já bych zase oplotila Vás, Vy génie.
Věřit? Politikovi? Jsi spadla naznak na hlavičku? Ani jednomu.
@Psylocke pardon, stála jsem si na vedení, ovlivněna tolika pozitivními a pochvalnými příspěvky plnými obdivu k tomuto bolševikovi. Přitom je to úplně jasná ironie.