Básnička na tábor - omluva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
verulicek
10.8.15 15:40

@blobfish ano to je lepší :palec:

• Citovat
  • Upravit
12185
10.8.15 15:43
@ixule píše:
A co spíš takhle..Bude mě to asi mrzet,
omlouvat se nebudu,
není k tomu důvod,
nerad bych měl ostudu.
Nikomu jsem neublížil,
to bych velmi nerad,
pokud by ten případ nastal,
s omluvou přispěchal bych rád.
Kamarádi nejsou čestní,
když se něco stane,
volí snazší řešení,
a svedou to na mě.
Mrzí mě co se stalo,
snad už to moc nebolí,
snad to všechny poučilo,
nebo se příště přiznají. :mrgreen:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: take jsem zacala vymyslet neco v tomto stylu.. bohuzel ani ja nemam basnicke strevo.. ale myslim si, ze pro kluka by to chtelo neco lehciho a kratsiho.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
10.8.15 16:06

I pres cizi zavineni,
na mne padlo obvineni.
Basnicku ja slozit mam,
vsak omlouvat se nehodlam.

predpokladam, ze se nejedna o tabor cestinarskeho spolku, tak je snad jedno, jestli se rymuje 1, 2 ci tri pismenka a jestli ma radek 5 ci 6 slabik. I presto jsem se snazila, aby to vyznelo co nejlepe a bylo pro dite co nejjednodussi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
10.8.15 16:09

Ale ted jsem si uvedomila, ze jdu s krizkem po funuse. Jsem si popletla casovy posun. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
10.8.15 16:09
@trpaslinka píše:
I pres cizi zavineni,
na mne padlo obvineni.
Basnicku ja slozit mam,
vsak omlouvat se nehodlam.predpokladam, ze se nejedna o tabor cestinarskeho spolku, tak je snad jedno, jestli se rymuje 1, 2 ci tri pismenka a jestli ma radek 5 ci 6 slabik. I presto jsem se snazila, aby to vyznelo co nejlepe a bylo pro dite co nejjednodussi

hezký rým :kytka:

• Citovat
  • Upravit
36720
10.8.15 17:15
@ixule píše:
já vím, je to jen podobné, není to vyloženě rým, ale jako za těch pár minut, to líp neumím a ostatní tu zatím řeší jen to, zda jsou mobily na táborech dobré nebo nejsou :nevim: máš to lepší :palec:

Nemá. Líbilo se mi víc to tvoje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.15 17:41

Hlásí se zakladatelka, koukám, že za tu dobu co jsem tady nebyla se rozvířila celkem slušná debata. Tímto moc děkuji za všechny rady i nápady. Zastihla jsem jen první stránku, s dovolením jsem si drze vypůjčila pár slov, jen jsem se potřebovala chytit a mé básnické střevo najednou začalo tvořit jako šílené :lol:.

Co se týče toho, jestli se do věci má nebo nemá plést maminka, a že kluka zachraňuji a podobné poznatky… Neznáte mého syna a neznáte mou výchovu, tudíž děkuji za názory, ale co dělám nebo nedělám je jen a pouze moje věc. Syn je velice samostatné dítě, dle školní psycholožky génius na všechno, co se týče čísel, techniky a logiky. Dokáže s přehledem vyřešit rovnice, na které já čumím jako tele na nová vrata, dokáže mi mžikem oka přeinstalovat a přeprogramovat počítač či mobil tak, jak já potřebuji (a ne, nesedí celé dny u PC, má denně povolenou „jen hodinu a půl“), dokáže bez zaváhá vyřešit logické úlohy.
Bohužel, nemá básnické střevo a není schopen dát dohromady jediný verš - zkušeností máme více než dost. Syn hodně čte, hodně mluví, ale básnické střevo z něj prostě nevydoluju a už vůbec ne v případě, kdy je totálně rozhozený, vyděšený a vystresovaný - což je s jeho povahou naprosto vražedná kombinace. Byla na něj svedena vina za něco, co neudělal, bránil se, ale bohužel dotyčná dívka byla velice přesvědčivá. Syn má povahu, kdy by ani mouše neublížil, vidí zranění či krev a okamžitě omdlí, a má dost rozumu na to, aby úmyslně nějaký úraz někomu způsobil, či nezabránil. Nikdy nikomu neublížil a naopak vysvětluje, chrání a brání. Takže ano, věřím tomu, co mi říkal, a proto ho v rámci možností bráním. Básničku jsem mu napsala, protože mi připadá zbytečné, aby se na táboře, který si jinak užívá, psychicky zhroutil, jen kvůli básni. Kladla jsem mu na srdce, aby se báseň naučil, přednesl ji, ale zároveň se bránil, že jeho vinou nehoda nevznikla.

A mobily na táboře? Mají je povolené přes polední pauzu. Dnes to bylo poprvé, za deset dní, kdy mi syn zavolal. Jinak nevolá, jen za pomoci mladší sestry píše pohledy.
Prostě znám svého syna, a vím, kdy potřebuje pomoc, a kdy si dokáže poradit sám. Toť vše.

A ještě jednou děkuji všem, kteří pomáhali bez zbytečných připomínek :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12185
10.8.15 17:51

Zakladatelko, klid, nikdo nezna Tveho syna a Ty se nemas co obhajovat. O tom jsi tu diskuzi nezalozila, jestli mas ci nemas delat jeho ukol. Na jednu stranu chapu ostatni a ve vetsine pripadu bych s nimi asi souhlasila. Ale na druhou stranu jsem si predstavila sebe jako dite, kdy jsem jeste nemela tu vyridilku se branit. Take jsem byla vzdy ta, kdo se rozbrecel, nechal si vse libit a tak podobne a vim, jak moc to dite muze ovlivnit. Takze nez zbytecne traumatizovat dite, tak mu radeji pomoc. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
10.8.15 17:52

Co na to říct, mně moje dcera taky připadá jako genius, a to jí je teprve 14 měsíců. :lol: To je asi úděl nás maminek, považovat svá děcka za dokonalé bytosti se samými klady. ;-)

• Citovat
  • Upravit
4009
10.8.15 17:56

Zakladatelko, prozradíš konečnou verzi básničky? :). Doznal se v básni k činu, či si to sestavila tak, že tedy omlouvá, leč nemá za co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.15 18:38
@Luca10 píše:
Co na to říct, mně moje dcera taky připadá jako genius, a to jí je teprve 14 měsíců. :lol: To je asi úděl nás maminek, považovat svá děcka za dokonalé bytosti se samými klady. ;-)

No vidíš, a mně můj syn jako génius nepřipadá. Toto je názor školní psycholožky a nezávisle na tom i názor psycholožky z PPP. Já vím, že má talent na čísla, programování a logiku, ale nevidím v tom nic geniálního. Naopak vím, že je totální tatar na jazyky. Můj syn rozhodně není dokonalá bytost se samými klady, má i své mouchy. A co víc, několik let jsem měla fakt strach, že bude psychicky nemocný, jelikož mi od roka a půl vydržel sedět třeba půl dne u různých skládaček a puzzle, a já o něm pomalu vůbec nevěděla. Toto mu vydrželo až do předškolního věku. Takže jsem si skutečně nikdy nemyslela, že mám geniální dítě, naopak jsem si myslela, že nebude úplně normální…

@evill
Konečnou verzi básničky má napsanou jen syn :-). Diktovala jsem mu to do telefonu, a on mi to potom přečetl. Ale žádné doznání se nekonalo (tedy pokud to nepředělal, o čemž pochybuji). Zazněla omluva, vysvětlení, jak k tomu došlo, vyjádření lítosti, že byl vedoucí zraněn, i lítosti nad tím, že mu bylo ukřivděno, a přání, aby zbytek pobytu proběhl v klidu a pohodě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.15 18:41

@trpaslinka Děkuji za podporu :hug:. Také bych syna za normálních okolností takhle nebránila a zbytečně moc mu nepomáhala. Většinou ho nechávám, aby se bránil sám. Ale tohle je situace kdy je poměrně dlouho z domu, ti vedoucí ho tam neznají, a jelikož on je typ, který by se tím užíral až do konce pobytu, tak mi připadalo schůdnější mu trochu pomoci a podpořit ho, než aby se zbytečně trápil.

• Citovat
  • Upravit
12185
10.8.15 22:03

Zakladatelka.. v pohode.. ja se jen pokusila vzit do kuze toho kluka a docela mu rozumim. Takze jestli je takovy, jako popisujes, strasne mi fakt pripomina mne osobne jako dite. Takze naopak chvalim, ze ho v tom nenechas samotneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
10.8.15 22:11
@micta píše:
Nemá. Líbilo se mi víc to tvoje :palec:

díky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
10.8.15 22:11

Zakladatelko, tak hlavně, že je vše vyřešeno a kluk si snad další pobyt užije :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová