Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@verulicek píše:
eee já se tě nechci dotknout, ale skoro nic se mi z toho nerýmuje(jen nebudu a ostudu..)
já vím, je to jen podobné, není to vyloženě rým, ale jako za těch pár minut, to líp neumím a ostatní tu zatím řeší jen to, zda jsou mobily na táborech dobré nebo nejsou
máš to lepší ![]()
@ixule hihi díky..ale já jsem skládala už jako děcko. jestli chcete uklidnit, neumím vařit, péct, šít, háčkovat, pléct…
jen umím hrát na nástroje, zpívat, rýmovat a vymýšlet aktivity pro děcka ![]()
@verulicek píše:
wtf??? tak to už měla lepší pokus o rým @ixuleLidi jako jedna věc je poezie - to může být cokoliv, ale rým se musí RÝMOVAT
S tím tu asi nepochodíš.
Možná by ten chlapeček složil lepší básně než to, co tu zatím čtu.
![]()
@evill píše:
Mrzí mě velice, že ta slepice,
hodila klacek,
je jak náš macek.
Klacek jsem nedržel,
popíchnutí se sic nezdržel,
ale to je moje jediná vina,
aspoň byla pořádná psina.![]()
![]()
dobrý
ale asi by to moc nepomohlo
aby pak chudák malej nerýmoval ještě další týden ![]()
@Luca10 no já ho v žádném případě nepodceňuji…a myslím, že by mu dotyčná maminka žádné rady dávat neměla..ať za to syn mohl nebo ne, trocha samostatné tvorby mu na škodu nebude..dneska mají děcka internet a všelijaké vymoženosti…měli by občas zapojit vlastní fantazii ![]()
@verulicek píše:
mnoho lidí považuje za rým cokoli, co končí posledními dvěma písmeny stejně, ale není to tak..slovo musí splňovat určitý souzvuk…musí to stejně „znít“
Tak to souhlasím
spíš jsem tím myslela, že jsou také lidé, co si myslí že rým je jen když je shoda (1 a více slabik) ve 2 verších jdoucích přímo za sebou, jestli už rozumíš jak jsem to myslela.
@verulicek Jj, jako třeba musím - pokusím, žejo
(ale souhlasím, že to máš lepší) Nepíšeme příspěvky do literární soutěže, myslím, že to není ani úkol pro syna zakladatelky, prostě taková „básnička“ se dá vyplodit za půl minuty, tak nechápu, proč by si s tím synek nemohl poradit sám.
@verulicek píše:
@ixule hihi díky..ale já jsem skládala už jako děcko. jestli chcete uklidnit, neumím vařit, péct, šít, háčkovat, pléct…![]()
![]()
jen umím hrát na nástroje, zpívat, rýmovat a vymýšlet aktivity pro děcka
tak šít, háčkovat a podobný činnosti, to mě taky dost míjí
no a nástroje? z donucení dost let, jak jsem nemusela, tak mě ani nehne
já jsem spíš na techniku
.. ale zase v zimě, to mi jde občas i to „rýmování“ výborně, až mám odřenej nos ![]()
@verulicek píše:
@Luca10 no já ho v žádném případě nepodceňuji…a myslím, že by mu dotyčná maminka žádné rady dávat neměla..ať za to syn mohl nebo ne, trocha samostatné tvorby mu na škodu nebude..dneska mají děcka internet a všelijaké vymoženosti…měli by občas zapojit vlastní fantazii
Přesně.
A teda co si z toho kluk odnese? Mám problém, tak poprosím maminku, ta to vyřeší?
Hádám, že budoucí přítelkyně dotyčného kloučka to budou mít těžké.
![]()
@blobfish píše:
@verulicek Jj, jako třeba musím - pokusím, žejo(ale souhlasím, že to máš lepší) Nepíšeme příspěvky do literární soutěže, myslím, že to není ani úkol pro syna zakladatelky, prostě taková „básnička“ se dá vyplodit za půl minuty, tak nechápu, proč by si s tím synek nemohl poradit sám.
hele musím a pokusím když se použije ve správné souslednosti ostatních slov se také rýmuje..nejde to vytrhnout z konextu..ty mé verše (konkrétně kde je slovo musím a pokusím) jsou poskládány tak, že když si vytleskáš počet slabik, shodují se.
pro-to-bá-seň-slo-žit-MU-SÍM
přes-to-se-o-to-po-KU-SÍM
@verulicek Nezlob se, ale podle mě to nesplňuje kritérium, které jsi sama zmínila - ten správný souzvuk (když to teda nečtu vyloženě po slabikách, bez respektování slov). Lepší by bylo (ne, že by to nebylo jedno): Proto báseň složit musím […] přesto to alespoň zkusím.