Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Včera na prima cool dávali film Bastardi. Koukali ste někdo? Co říkáte na film? Mě ten film celkem zaujal nejen kvůli tématu, ale i protože se natáčel v místech, která znám osobně, na škole, do které sem chodila atd. Docela by mě zajímalo, co se bude dít v druhém filmu Bastardi 2. Ještě musím dodat, že jsem na film koukala se sluchátkama, aby se mi A. nepřiučila nějaká slůvka, i když v té době už spala ![]()
No, koukala jsem a celou dobu se omlouvala mamce učitelce- vždycky si v duchu říkám jak přehání.
To nás teda čekají věci.
Jen se přiznám- moc jsem nepochopila ten konec- ten nový učitel je zabil všechny 3? ![]()
Vždycky každý nadává na učitele, že si stěžují a kdesi cosi. Nechala bych každého takového, postavit se před takovou třídu.
Ano, zabil, i když v tom filmu to bylo jen naznačeno ![]()
Myslíš, že ty žáky nějak spec.vybírali, nebo učili text?
Ohledně ťěch vražd- jasně ukázaná tam byla jen ta poslední a to byla spíš nehoda, nebo sebeobrana, ty ostatní jsem právě moc nepochopila.
Ty vraždy tak nějak vyšli z kontextu filmu, hlavně když nakonci pak přišel za tím učitelem ten vyšetřovatel, aby mu oznámil, že ty tři případy byly uzavřeny jako nehody, že bohužel nemají důkazy, že se jedná o vraždu a ještě dodal něco ve smyslu, že bohužel nebo bohudík?
Ty děti to samozřejmě učit nemuseli, jen jim dali možnost plně používat svou mluvu ![]()
ahojki.
taky jsme na to koukali s otevrenou pusou… asi je zabil on no..
naznaceno, ale pravda.. nepotvrzeno..
jinak neznate podobny film? Pani ma sve bile deti a adoptuje si myslim tri tmavsi. Ve filmu je ukazano, ze i pres slusnou vychovu, nekdy geny delaji divy.. jen nevim jak se to jmenovalo. Spratci nebo tak? poradite nekdo??
vím co myslíš, ale mám momentální totální výpadek
ale já si vzpomenu
bastardy doporučuju zhlédnout víckrát, mě některý věci došli až při druhém shlédnutí (ono to první bylo ten velmi nepovedený kinorip
)
Murka píše:
Ty vraždy tak nějak vyšli z kontextu filmu, hlavně když nakonci pak přišel za tím učitelem ten vyšetřovatel, aby mu oznámil, že ty tři případy byly uzavřeny jako nehody, že bohužel nemají důkazy, že se jedná o vraždu a ještě dodal něco ve smyslu, že bohužel nebo bohudík?
Ty děti to samozřejmě učit nemuseli, jen jim dali možnost plně používat svou mluvu
No, právě podle toho policajta na konci mi to docvaklo. ![]()
Ale nemohla jsem po tom spát- dost mě to vzalo, chudáci menšina. ![]()
Murka píše:
vím co myslíš, ale mám momentální totální výpadekale já si vzpomenubastardy doporučuju zhlédnout víckrát, mě některý věci došli až při druhém shlédnutí (ono to první bylo ten velmi nepovedený kinorip
)
Hanulínek píše:Murka píše:No, právě podle toho policajta na konci mi to docvaklo.
Ty děti to samozřejmě učit nemuseli, jen jim dali možnost plně používat svou mluvu
Ale nemohla jsem po tom spát- dost mě to vzalo, chudáci menšina.
taky myslím, že přímo rasistický podtext tam nebyl ![]()
spíš bych řekla, že to bylo o nezvladatelných a nepostihnutelných sígrech, nehledě na barvu pleti
Koukala..Hele, já si nemyslím, že zabil
Podle mě se ten první normálně sám zfetoval, druhej oběsil kvůli výčitkům svědomí a třetího zabil omylem…Myslím, že to byl moc velký ťunťa na to, aby se pomstil vraždou ![]()
Jinak mě ten film dostal, vryl se mi fakt pod kůži…Pravděpodobně proto, že tu teď z okna musím koukat na partu 20-ti Romů každej den,možná proto, že mám nově dítě a řeším, jak ho uchránit před okolím…Možná proto, že se to odehrávalo v českém prostředí.Taky jsem začla řešit se známýma romskou otázku po shlédnutí filmu, mno, co si budem povídat, nebudu to tu rozebírat.
Ten film byl až brutálně reálný ![]()
A ano, byl tam mix, největší hajzl dokonce Rom nebyl,a le stejnak jich tam bylo 88%.
Jo, děti tam byly mamixované. Nic proti rómům nemám- pokud jsou slušní, platí daně a pokud možno pracují. Ale tam mi tak nějak vyplynulo víc to romské prostředí, přestože byl ten ,hlavní´spratek, bílý podnikatelský synek.
Spíš jsem nemohla spát z toho, abych já ty své děti vychovala dobře.
Hanulínek píše:
Jo, děti tam byly mamixované. Nic proti rómům nemám- pokud jsou slušní, platí daně a pokud možno pracují. Ale tam mi tak nějak vyplynulo víc to romské prostředí, přestože byl ten ,hlavní´spratek, bílý podnikatelský synek.
Spíš jsem nemohla spát z toho, abych já ty své děti vychovala dobře.
Přesně, já po tom filmu koukala na malého a slibovala si, že z něj vychovám slušného chlapa, který se ale zároveň dokáže ubránit…Jak říkám, vrylo se mi to pořádně pod kůži…