Batole mě zničí, mám nervy na pokraji

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4315
16.12.17 22:19

@Fofrník Samozřejmě, všude je něco. Tento týden jsem měla jedinou myšlenku. Seženu si zbraň, přiložím ke spánku, stisknu, rychlé, bezbolestné :mrgreen: Ono je to dané i povahou, ten náš exemplář bude zřejmě taková vzteklá horká hlava. Z 1/4 má maďarskou krev, asi se projevila v plné síle. Udržet myšlenku mi už také dělá potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.12.17 22:21
@Fofrník píše:
Tak to co tu popisuješ neznáme (u jednoho dítěte). Aby jedno dítě prořvalo 95% bdělého stavu? To bych v tom hledal zdravotní problém. Prostě mi to nepřipadne normální.

prvni 4m kolika. Jedna se o nevyzraly nervovy system, dite se nedokaze uklidnit, nedokaze samo usnout, breci cely cas, kdy nespi… a spat skoro taky nespi.

Pokud je dite drazdive, muze krik pokracovat v ponekud mene intenzivni forme dal. Mezi 4-7m jsem byla vycerpana z nekonciciho pisteni. Mala si nonstop vyzadovala pozornost, ani na chvilku jsem se nemohla otocit. Zatimco jine miminka nacvicovala otaceni, hrala si s hrackama, moje lezela na zadech jako cihla, hracky do ruky nebrala a pistela nepretrzite. Ze bych rychle naskladala nadobi do mycky, nebo vysterilizovala flasticky bez nervy drasajiciho revu? Cha chaaaaa, sci-fi! Ja z toho kvetla jako sad na jare.

Nepomahalo nic, ani houpatko, ani kocarkovani, ani noseni, furt rev rev rev.

Zlomilo se to az na 7-8m, kdy se mala konecna zacala pretacet, brala hracky do ruky a treba 20min byla ticho. Ted je z ni pohodova 1 leta holcicka, ktera lozi spokojene po mistnosti, smeje se, povida si, nici zarizeni bytu a maminku ma nekde u zadele. Je to zvlstni, jaka je ted pohodarka, ani separacku jsme nemeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
16.12.17 22:26

@Ploutvik Na lezení teď taky spoléháme. Ona je dost nespokojená na břiše, to chci konzultovat s dr, jestli nemá třeba oslabené svaly. Netočí se z břicha na záda, tak ji musím furt otáčet, aby se do minuty otočila zpět a ječela jak siréna. Autosedačka byla naprostý peklo první 4 měsíce, to řvala celou cestu. Teď už alespoň auto bere v klidu. V kočáru řvala taky, pár měsíců určitě jsem jezdila jak blázen. Všude mimina spala v kočarku a ta naše řvala na celou ulici. Taky se to zlomilo a kupodivu usíná v pohodě alespoň tam. Nošení taky znám, nosí se celkem ráda, jen zas u usínání dělá cirkus. Dnes trhy, měla jsem ji v nosítku, fronta na placky a ta naše řvala jak šílená, až se lidi otáčeli a beztak si mysleli něco o bláznivé eko-bil matce, že nedá to nebohé dítě do kočáru. Usnula a byl klid. Jak říká manžel, hysterka od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.17 22:27

Holky, co tu ctu, jsem rada, ze nejsem sama. u nas byl orvni mesic taky osycho, orvni pul rok taky i 18 hid denne jen rev. bojkot kocaru i nositka, neslo jit ven a kdyz hysteraaak, spani mizerne..zlepsilo se to v 7 m kdy zacala chidit kolem nabytkz, ale i tak, vztekla byla dost, hodne veci ji vadilo apod. mizna proto jsem tak nervni a vse me vytaci a mam dost. furt si rikam, kdy to uz bude fajn :) zakl.

• Citovat
  • Upravit
4315
16.12.17 22:29

@Lidym Už se těším, až tohle poznám s tou mladší. Až nastane ten den, kdy nebude řvát. To bude normálně divný :mrgreen: Já už teď raději nedoufám, prostě to beru jak to je. Jsou dny lepší, většina stojí za prd a nic víc dělat nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
16.12.17 22:29

@Fofrník měli jsme taky neustálý rev (v různé míře pokračuje do teď, taková hodka dvě řevu denně je prostě standard, pod který nejdeme), nakonec to byla kombinace dráždivé CNS, ADHD a nepoznané alergie na bílkovinu kravského mléka..Pediatryne mě pořád odbyvala, že si mám užívat mateřskou, pořád nelecit a „nedělat vědu“ jak jsem zvyklá ze své prace.. Tak jsem ji bohužel duverovala(říkala jsem si, že má delší praxi a nejsem pediatr), následky neseme doteď.. U druhého jsem to pod chytila včas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
16.12.17 22:33

@Enmamma taky pravda.. Naši když něco rozljí, dostanou hadr.. Od malinka..prece se to sako neuklidi, tak ať se podílí.. 17m už utíra..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.12.17 22:36
@kacka52 píše:
@Lidym Už se těším, až tohle poznám s tou mladší. Až nastane ten den, kdy nebude řvát. To bude normálně divný :mrgreen: Já už teď raději nedoufám, prostě to beru jak to je. Jsou dny lepší, většina stojí za prd a nic víc dělat nemůžu.

bude se to zlepsovat postupne. A opravdu, jak se bude schopna zabavit sama, tak dojde k vyraznemu zlepseni.

Ja myslim, ze u nas je to kombinace drazdiveho ditete, mozna sklon k ADHD (ja to mela) a… no nechci si fandit, ale myslim, ze mala je velmi inteligentni a rychle se nudi. Proste, potrebuje konstantni stimulaci. Ted uz si vice mene vystaci sama, ale neni to tak davno, co to bylo jinak.

Drzim palce, at se to brzo u vas spravi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
16.12.17 22:36
@Anonymní píše:
Holky, co tu ctu, jsem rada, ze nejsem sama. u nas byl orvni mesic taky osycho, orvni pul rok taky i 18 hid denne jen rev. bojkot kocaru i nositka, neslo jit ven a kdyz hysteraaak, spani mizerne..zlepsilo se to v 7 m kdy zacala chidit kolem nabytkz, ale i tak, vztekla byla dost, hodne veci ji vadilo apod. mizna proto jsem tak nervni a vse me vytaci a mam dost. furt si rikam, kdy to uz bude fajn :) zakl.

Hele, nechci strašit, ale většinou tato uplakana a náročná dítka do budoucna mají nějaký problém.. U nás třeba chování bylo dost podobné a to ADHD.. Ale my to poznali a počítali jsme s tím od mimina..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
16.12.17 22:37

@kacka52 Anežka se taky hodně dlouho neotáčela z bříška na záda.. myslím, že dřív seděla.. ale prý to nevadí.. ve vývoji to není důležitá fáze.. Hlavně že se umí dostat na bříško.. U nás několik prořvaných nosí, kdy jsem jí chodila otáčet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
16.12.17 22:40
@warita píše: … Ted je z ni pohodova 1 leta holcicka, ktera lozi spokojene po mistnosti, smeje se, povida si, nici zarizeni bytu a maminku ma nekde u zadele. Je to zvlstni, jaka je ted pohodarka, ani separacku jsme nemeli.

Do roka nám chybí jeden měsíc :D Tak jsem na tu pohodovost zvědavá ;) Ale je pravda, že od toho 8-9m se to fakt lepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
16.12.17 22:43

@warita Malá se taky rychle nudí. Hračky jí střídám, každý den vytáhnu jiné a stejně to nestačí. Nebaví ji pozorovat starší, to zas vydrží pár minut. Vyžaduje pozornost a aby se jí člověk plně věnoval. Někdy nezabere ani to a řve jen tak, protože „něco“. Adhd už mě taky napadlo. Synovec byl uřvánek první kategorie a teď ve 3 letech je to kliďas. Tak jsem zvědavá na tu naší kopretinu, náročnější povahy asi bude. Abych se připravovala na vzteklé, vzdorovité batole, to bude taky novinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
16.12.17 22:49

@lentilka248 Jak jste prosím tě poznali adhd u mimina?
@Ploutvik Je vyčuraná, na měkkém se párkrát zpět otočila, na tvrdém to udělala asi 2-3× a konec. Bolí to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
16.12.17 22:51

@Ploutvik nás pretaceni z břicha na záda úplně vynechal, asi nepovažoval za potřebné.. Na břicho kolem 7m, pak za chvíli lezl, z od 9m obcházel nábytek, to mu vydrželo dlouho, chodit začal v 17m, sedět po roce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
16.12.17 22:56

Ja bych tu nestrasila s diagnozama, adhd se da diagnostikovat az pi 3 roce, jasne muzete si neco myslet, ale nikdo vam to ted nepitvrdi, ne kazde narocne, urvane dite rovna se adhd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí