Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
zuzanecka81 píše:
asho, a to je ten origoš, nebo domácí výroba?
Origos.
zuzanecka81 píše:
ahoj!
holky, vy jste tady takový rozumný, poradíte? čím můžu dítěti dodávat dostatek železa? nějak se mi příčí zatěžovat takhle malé mimino masem či žloutkya všude píšou, že mimino má zasobu železa jen na ten první půlrok a pak se má ládovat maso
Mořské řasy, jakákoliv zelená zelenina (krom špenátu)… Maso dávám 2× týdně, vejce výjimečně.
ivuska.h píše:zuzanecka81 píše:Mořské řasy, jakákoliv zelená zelenina (krom špenátu)… Maso dávám 2× týdně, vejce výjimečně.
ahoj!
holky, vy jste tady takový rozumný, poradíte? čím můžu dítěti dodávat dostatek železa? nějak se mi příčí zatěžovat takhle malé mimino masem či žloutkya všude píšou, že mimino má zasobu železa jen na ten první půlrok a pak se má ládovat maso
Mořské řasy ? A v jaké podobě to dáváš?
lenholka píše:Ráďa69 píše:no zubare mam zase v decinelenholka píše:TAk v UL mam právě toho zubaře
hmm Asho koukam ze to mas vazne veselyjinak ja veskery svy doktory mam na severu, cely tehotenstvi jsem jezdila z prahy do usti nad labem, to bylo docela zazivny v tech vedrech
ale jinak si nestezuju
Hezký ......
Já jediný co mám po ruce je gyndr. Bydlí vedle v baráku
. U druhýho dítěte mě vyšetřoval doma v ložnici (naší a za přítomnosti manžela
) , praskla mi plodovka ve vaně - myslela jsem si , že to je ono, ale jistá jsem si nebyla - ona voda ve vodě se špatně poznává…tak abysme si případně ušetřili cestu…
za pediatrou jezdíme přes půl Prahy.
Ráďa69 píše:ivuska.h píše:Mořské řasy ? A v jaké podobě to dáváš?zuzanecka81 píše:Mořské řasy, jakákoliv zelená zelenina (krom špenátu)… Maso dávám 2× týdně, vejce výjimečně.
ahoj!
Wakame, Arame nebo jiné tady ty „jemné“, toto jsou teda konkrétně hnědé řasy, ale můžou být i červené nebo zelené. Je v nich i hodně vápníku. V jaké podobě – cca 10 minut namočit v troše vody, pak i s tou vodou (je v ní výluh těch minerálů, takže škoda vylít) dát do libovolného jídla (super do polívky, do směsi zeleniny…), povařit jen chviličku (2 minuty?) a podávat. Většinou jsou ty řasy v dost dlouhých kusech, takže je dobré je před namáčením nalámat, to zjistíš sama za pár pokusů.
ivuško: dají se ty řasy koupit ve zdravé výživě? nebo kam na ně chodíš
?
Jinak hlásím, že Šimon má 9,2 kil a 75 cm. Byli jsme u doktorky, které se bál, tak řval tolik, že se málem zapomněl nadechnout
(ona už si myslela, že ho bude muset křísit
). A dostali jsme doporučení na rehabku, kvůli tmu, že si stoupá, ale nelozí a nesedí… ![]()
pomeranco, s tou RHB ještě chvilku počkej, náš malej si taky nejdříve stoupal (plazil se teda, ale dle neuroložky taky blbě -jen jednou nohou
), a pak teprve začal lézt. je to celkem normální, některé děti to tak mají…
důležitý je, že při tom stoupání nestojí jen na špičkách, na to bych spíš dala pozor…
pomeranca píše:
ivuško: dají se ty řasy koupit ve zdravé výživě? nebo kam na ně chodíš?
No lovím v rybníce, ne?
Velký výběr je na Lidické v té zdravé výživě, ale předpokládám, že by je měli mít celkem všude.
ivuska.h píše:pomeranca píše:No lovím v rybníce, ne?
Velký výběr je na Lidické v té zdravé výživě, ale předpokládám, že by je měli mít celkem všude.
Jo tak lovíš v rybníku, jo? Nemohla by jsi mi taky něco nalovit? A prosím aby toho bylo dost, dávám ty řasy i psovi.
![]()
Katy2 píše:ivuska.h píše:Jo tak lovíš v rybníku, jo? Nemohla by jsi mi taky něco nalovit? A prosím aby toho bylo dost, dávám ty řasy i psovi.pomeranca píše:No lovím v rybníce, ne?
![]()
Teď zrovna šiju tvoje tréningáče, takže lovit nejdu ![]()
ivuska.h píše:Katy2 píše:Teď zrovna šiju tvoje tréningáče, takže lovit nejduivuska.h píše:Jo tak lovíš v rybníku, jo? Nemohla by jsi mi taky něco nalovit? A prosím aby toho bylo dost, dávám ty řasy i psovi.pomeranca píše:No lovím v rybníce, ne?
![]()
A tak to šij šij a na lovení se vykašli, já si zajdu nalovit sama.
![]()
Teda Ivuš řasy? A jak to vůbec chutná
?
Holky koukejte na co jsem narazila na fleru
http://www.fler.cz/…uuuu-1330007
Rybníček brčálník bychom tu taky měli, kdyby měl někdo zájem. Plave na něm divoká kachna a vypadá zdravě ![]()
Brunifid píše:
Rybníček brčálník bychom tu taky měli, kdyby měl někdo zájem. Plave na něm divoká kachna a vypadá zdravě
Tak já si dám tu kachnu
![]()