Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Stelina mi dneska snědla 39g mrkve, už dokázala zdlábnout 89g, ale nikdy víc. Je to mlíčňák.
Já už na to kašlu, že nejí. Přibírá i tak. Teď ve čtvrtek měla 7840g.
Flyingfrog píše:
Stelina mi dneska snědla 39g mrkve, už dokázala zdlábnout 89g, ale nikdy víc. Je to mlíčňák.Já už na to kašlu, že nejí. Přibírá i tak. Teď ve čtvrtek měla 7840g.
tak to ja se dozvim tak za 14 dni, ale nevypada beruska ze by stradala…
nekdy na to taky pecu a je jenom na mliku, nekdy kdyz ji krmim lzickou tak na to nemam nervy se s ni dohadovat a nekdy to jakztakz jde..
já mám taky nežrouta. rve se se mnou u toho (jako u mlíka
), musím jí držet ruce a pak už se mi za chvíli stejně celá prohýbá a kroutí hlavou do stran. tak do ní moc nenarvu. dávám jí to do té malé 125g skleničky - vždycy tak 100 odhadem. tak kolem té půlky do ní narvu, ale jsem spocená až …
tak já si myslím, že to mám těma celulozovýma separajdama. mám tam totiž rozhodně ještě separačky z ledna, kdy jsem začla naplno látkovat. ![]()
dneska jsem totiž prala. a vytáhnu z pračky svojí plyšovou mikinu a říkám si, hernajs, ta mikina je plná cucků jak ty plíny
jenom nějak ještě víc… ano, tušíte správně, zapomněla jsem v kapse papírový kapesník
ale ty fufliky vypadají úplně stejně, jak na těch plínách
tak to zkusím bez separaček a budu dávat plíny pořádně navíc vymáchat, snad to aspoň trochu pustí ![]()
zuzanecka81 píše:
a nebo teda ten aksamit z anav? já mám teda všecko chlupatý úplně příšerně
To se mi zdá dost nepravděpodobné, že by to byl aksamit, kdyby to pelichalo, musely by se tam časem udělat prořídlá místa (tak, jako to občas dělá proužkovaný oranžovo-hnedý aksamit. U přírodního jsem se s tím nikdy nesetkala… Já osobně tipuju zapomenutý kapesník nebo už jetou celulózovu separačku, párkrát se mi to taky stalo. Ale v sušičce se to pak všechno vyfouká, takže mě to netrápí.
Mirii píše:zuzanecka81 píše:Ja teda pleny neperu s jinym pradlem,takze ty chlupy nepoznam,ale co je fakt tak na anavach mam vsude z venku v zahybech kousky aksamitu,nebo co ja vim co to je…tam se mi to drzi a nekdy mokre anavy natahuji( kolem nozicek) a vybiram z tama ten bordel…taakze by to mozna i tema anavama byt mohlo…a pravda ze itti teda taky chlupaty mam a musim vytrepavat. Tak se na to ted budu soustredit…jo a kiko ctverce bambus ci obyc uz nejakou dobu nepouzivam,tak ty muzete vyloucit
Já jsem takhle vybírala cosi ze záhybů u gumičky vzadu u BBH Magic, co jsem si koupila z druhé ruky.
ivuska.h píše:zuzanecka81 píše:To se mi zdá dost nepravděpodobné, že by to byl aksamit, kdyby to pelichalo, musely by se tam časem udělat prořídlá místa (tak, jako to občas dělá proužkovaný oranžovo-hnedý aksamit. U přírodního jsem se s tím nikdy nesetkala… Já osobně tipuju zapomenutý kapesník nebo už jetou celulózovu separačku, párkrát se mi to taky stalo. Ale v sušičce se to pak všechno vyfouká, takže mě to netrápí.
já to pak psala dál, že to tak asi bude - to jsou ty celulozky. mám je fakt děsně dlouho - ono s frekvencí bobku jednou za x dní se jich moc nevyplácá.
tak teď musím ukecat kámošku, co má sušičku, abych si u ní mohla odchlupatit plíny ![]()
zuzanecka81 píše:ivuska.h píše:já to pak psala dál, že to tak asi bude - to jsou ty celulozky. mám je fakt děsně dlouho - ono s frekvencí bobku jednou za x dní se jich moc nevyplácá.zuzanecka81 píše:To se mi zdá dost nepravděpodobné, že by to byl aksamit, kdyby to pelichalo, musely by se tam časem udělat prořídlá místa (tak, jako to občas dělá proužkovaný oranžovo-hnedý aksamit. U přírodního jsem se s tím nikdy nesetkala… Já osobně tipuju zapomenutý kapesník nebo už jetou celulózovu separačku, párkrát se mi to taky stalo. Ale v sušičce se to pak všechno vyfouká, takže mě to netrápí.
tak teď musím ukecat kámošku, co má sušičku, abych si u ní mohla odchlupatit plíny
Z tmavého oblečení to jde odstranit docela dobře pomocí izolepy – omotáš si ji kolem ruky tím lepivým ven a pak tím hladíš svetr až do zblbnutí
Jde to docela rychle.
Ja mam vetsinou separajdy spis nove,pac mala kadi klidne i 3 x denne
ale pliny mam chlupate jen v t ech zahybech, ted co je pekne pocasicko,tak susim jen venku,uvidim co to pak udela se susickou…ale vim,ze v tech zahybech jsem to mela uz u Denisky a to jsem pouzivala ty druhe separajdy pro vetsi deti. Ted mam zmatek jestli viskoza je pro mrnata a celuloza pro velke,jazdopadne sem to mela u ubou druhu a to chytani mam jen u anavek v okrajich a na itti bitti zvenku a ted premyslim,ze jsem to videla jeste nekdy nekde,ale ted nevim kde
to je fuk,neni to tragedie…ted me akorat vytaci ze ma mala porad chlupatou prdku…
Jo a mycka je fakt vynalez,nechapu jak jsme bez ni mohli vyrust ![]()
jj, taky pereme nádobí ![]()
ivusko, izolepa funguje i na plíny, už suchám ![]()
mirii, jj, chlupatej zadek máme taky ![]()
Muzu se zeptat, jde to vsechno susit na slunicku? U rady plenek a kalhotek je napsano, ze se to nema susit na ostrem slunci, na topeni, v susicce atd. Porad to srabacky susim doma, ale rada bych to supla ven ![]()
terak píše:
Muzu se zeptat, jde to vsechno susit na slunicku? U rady plenek a kalhotek je napsano, ze se to nema susit na ostrem slunci, na topeni, v susicce atd. Porad to srabacky susim doma, ale rada bych to supla ven
Hmmm tak já teda suším venku i v sušičce a plíny jsou ok, tak že je klidně vyhoď ven na sluníčko. ![]()
Koukám že tu řešíte příkrmy a nežravce.
Ježiš o tom bych mohla napsat klidně román. ![]()
Ale aspoň vás uklidním, dítě kozu nechtělo cca od 3 měsíců, láhev s MM taky nechtělo, láhev s UM taky nechtěo, příkrmy taky nechtělo, to dítě jedlo jak vrabec. No vlastně stále jí jak vrabec. Jen s tím rozdílem, že teď se může po mléku urvat, ráno UM 300m, v poledne před spaním taky a večer tak též a mezi tím sní toho nula nula prd.
Občas jogurt, na oběd pár cca 8 lžiček malýýýýýýých, sem tam sní půl přesnidávky, nebo čtvrt jabka, půl banánu. No prostě jí pididávky a žije.
Já už jsem její nejezení přestala řešit, jediné co jí fakt nutím je pít tekutiny.
![]()
terak píše:
Muzu se zeptat, jde to vsechno susit na slunicku? U rady plenek a kalhotek je napsano, ze se to nema susit na ostrem slunci, na topeni, v susicce atd. Porad to srabacky susim doma, ale rada bych to supla ven
Taky plenky suším na sluníčku, doma na sušáku i v sušičce. A žádná změna.
Ze sušičky jsou teda měkké. ![]()
U nás příkrmy bez problémů. Ťukám. Obě děti jsou „pastevné“ (výraz mého dědy), snědí, co dostanou a v celkem neomezeném množství. ![]()
tak ja nikdy problem s chlupatyma plinama nemela problem… az do dnes, jak jste tu o tom zacali psat, tak jsem vytahla z pracky silene chlupatou itti bitti
![]()
pomeranca píše:
tak ja nikdy problem s chlupatyma plinama nemela problem… az do dnes, jak jste tu o tom zacali psat, tak jsem vytahla z pracky silene chlupatou itti bitti![]()
Asi se to šíří po netu.
Budu prát zítra, jsem zvědavá. ![]()