Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Broučkovka No masakr, zhudbul mi pak 40 dkg… Síla - v necelých 6ti měsíchc, ale pak se to bohužel táhlo ![]()
Diky za dalsi gratulace. ![]()
Jsem zvedava, zda dneska pujdem domu. Chlapec je do zluta.
Ale pribira, coz jsem rada, pac to kojeni zas boli a uz jsem radej vytahla i kloboucek.
Uz se tesim, az mu nacpu plinu, mam prichystanou i na cestu domu. ![]()
Bruni: Co vubec Pavlinka na segru? Stela by Lumira furt pusinkovala a chce ho drzet a vyndavat z postylky.
Jsem zvedava, co bude rikat, az budeme doma.
@Flyingfrog píše:
Diky za dalsi gratulace.![]()
Jsem zvedava, zda dneska pujdem domu. Chlapec je do zluta.
Bruni: Co vubec Pavlinka na segru? Stela by Lumira furt pusinkovala a chce ho drzet a vyndavat z postylky.Ale pribira, coz jsem rada, pac to kojeni zas boli a uz jsem radej vytahla i kloboucek.
Uz se tesim, az mu nacpu plinu, mam prichystanou i na cestu domu.Jsem zvedava, co bude rikat, az budeme doma.
Jé, tys už porodila, já jsem to tady teď moc nesledovala, mám nějak moc práce
Tak moc gratuluju! Kojení ze začátku bolí, to je normální, prsa si musí zvyknout ![]()
U nás už kojení v pohodě, jsem myslela, že to bude lepší, když jsem ještě před půl rokem kojila, ale byl to opět masakr. Naštěstí to asi ani netrvalo tak dlouho, Tonička se od začátku přisávala vzorně a nežužlala, tak mi to nerasila ještě víc.
Pavlínka dobrý, hrozně pomáhá ![]()
Ivusko: Diky. ![]()
Ja mam velky hrudnik a male bradavky a ted se mi prsa nalila, tak se mu blbe prisava. Holt i na kloboucek doslo. Ale uz mam skoro zhojene prasklinky, tak tentokrat bude snad kojeni bez krve.
Porodila jsem v sobotu v 12:36.
Manzel stihl akorat tlaceni, ani mu nestacili dat to jejich triko. ![]()
Bruni: Stela vcera chtela prebalit miminko, tak jsem ji nechala utirat ubrouskem. Jako zatim to vypada nadejne, uvidime doma.
Pavlinka je sikula.
@ivuska.h píše:
Kojení ze začátku bolí, to je normální, prsa si musí zvyknout
Byla jsem překvapená, už dvakrát, že to „zezačátku“ docela trvá, tak ten první měsíc to bylo fakt nic moc a to jsem neměla nikdy žádné ragády. Můžu si na bradavky bez bolestivého vjemu sáhnout ve sprše tak od konce šestinedělí, předtím fuj fuj ![]()
@Kdoule píše:
Byla jsem překvapená, už dvakrát, že to „zezačátku“ docela trvá, tak ten první měsíc to bylo fakt nic moc a to jsem neměla nikdy žádné ragády. Můžu si na bradavky bez bolestivého vjemu sáhnout ve sprše tak od konce šestinedělí, předtím fuj fuj
Já dostala v porodce kloboucky třetí den kojení, kdy se na mě vysraly i kdyz jsem za nima byla nekolikrat a pak uz mi tobylo trapný. Kojení jsem prorvala a bolesti měla zamotany nohy do rámu postele. Noci jsem prorvala, vsechno na mě padlo a nikdo nepomohl. Až jedna strašně hodná sestra, šla mi ukazat jak se koji, hned mi dala kloboucky a bylo po problému
@careynka to je děs občas přístup těch sester…hlavně, že to dobře dopadlo..já u první měla také špatné začátky kojení, nešlo a nešlo mi to, zpocená jsme u toho byla..děs..ale třeba pětkrát jsem zazvonila na sestru a ona pětkrát za sebou mile přišla a znova mi pomohla, aby se Emmka přisála…jj, děkuji Neratovicím za skvělé ženské, co tam dělají…
@careynka píše:
Já dostala v porodce kloboucky třetí den kojení, kdy se na mě vysraly i kdyz jsem za nima byla nekolikrat a pak uz mi tobylo trapný. Kojení jsem prorvala a bolesti měla zamotany nohy do rámu postele. Noci jsem prorvala, vsechno na mě padlo a nikdo nepomohl. Až jedna strašně hodná sestra, šla mi ukazat jak se koji, hned mi dala kloboucky a bylo po problému
Ale v mém případě by kloboučky podle mě byly krok zpátky. Kloboučky jsou bezva, když je bradavka jakýmkoliv způsobem poraněná nebo má velmi neobvyklý tvar, takže se dítěti nedaří si ji správně vzít. Ale u nás šlo o to zvyknout si na ten silný tah… novoši sajou nejhůř (největší silou), mám opakovanou zkušenost, že po cca měsíci se situace zlepšuje a zkušenější dítě je k bradavce mnohem šetrnější - dokud nezačne kousat. Každopádně si mi ty bradavky vždycky zvykly, jen to opravdu docela trvá, jako nezkušená jsem čekala několik dní maximálně a ty týdny mě docela zaskočily. A pochopila jsem po hovorech s ostatními mamkami, že nejsem sama ![]()
Holky, tak tohle se nám opravdu povedlo ![]()
přebaluji malého, má ukáknuto, dám na nočník a nic, tak ho jdu umýt (chodíme do koupelky k umyvadlu, nepoužívám vlhčený ubrousky, ani žínku), umyjeme jdeme zpět, položím ho na podložku, koukám tak na něj a říkám si, že určo něco přijde… vezmu nočníček, udělám „ččččč“… začne čůrat a jak skončí s čůráním, tak udělá prd a pěkně se při tom pokajdí
no úplně úžasný, mám z toho velikou radost, krááásně jsme se oba shodli
se nám určitě povede se naladit na stejnou vlnu a tu bezplenkovku dáme
![]()
Už se těším na rychloprdky
jen nevím jestli budou ty dvoje stačit ![]()
@Mysicka31 paráda
máš můj obdiv, já bych to nezvládla
, takže jen tak dál
![]()
Holky díky za podporu
ono to ale není furt tak veselý, teď se malý pokajdil při kojení a asi si dovedete představit tu krááásu
![]()