Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@andreiika píše:
Ještě koukám na ty AIO Anavy a oni mají to savé jádro připínací - půjdou mi tam dát i čterce? Nebylo by lepší spíš ty plínky s kapsou? Nebo to motám?
když máš hubené dítko, tak dáš svrchnáky AIO i na čč na novosklad:-)
@andreiika píše:
ahalíbila se mi ta cena, prodávají je za píše: Více
No jo, to už tak s levnými věcmi bývá, že za moc nestojí ![]()
Tak se jdu pochlubit se svým doufám posledním plínovým úletem - na koňovi jsem viděla Merinostar kapsovku a nedokázala jsem ji nevzít, i když paní nedokázala přesně říct, jak bude velká, zdála se jí pro hubenější dítě, což moje malá stále není.
Nedokázala jsem ji minout, byla jsem strašně zvědavá na materiál vnitřní kapsy - je to coolmax, hladký polyester. Dneska jsem plenu zkoušela, velikostně je dobrá, kolem těch nožiček spíš škrtí
, zkusím to ještě zapnout na poslední patentek a kdyžtak přemýšlím i o přešití gumek - vypadá to na klasiku v tunýlku
. Plenka je jinak krásná a hlavně ta vnitřní kontaktní vrstva - v pleně je naprosté sucho, to na pohmat neznám ani u stay-dry Imse separaček. Toto má větší póry, takže odvod je rychlý, vypadá to fakt luxusně. A malou to vůbec nedráždí
.
To jsem jen chtěla k tématu kapsovek, protože tato se při počůrání jen přežváchne v ruce a bleskově uschne, podobně jako Anavy. Mně to aspoň u Easy taky nedá, když je pročůraná, dám ji max. podruhé, když nejsem doma…
@ivuska.h píše:
No jo, to už tak s levnými věcmi bývá, že za moc nestojí
Však proto jsem se radši zeptala než jsem potvrdila objednávku, bylo mi jasné, že vy o tom víte nejvíc
Jinak já asi po 3 hodinovém vybírání teda objednala 3 AIO plenky, každou jinou značu, tak uvidíme, která bude vyhovovat. Když nebude, tak jí se slevou zkusím někde prodat. Už se na ně těším, protože ty vzory a barvičky teda ŽERU
![]()
@Kdoule
merinostar dělali kapsovky?
z coolmaxu mám triko a je fajn, jen to hrozne rychle smrdí:-(
@Broučkovka píše:
@Kdoule
merinostar dělali kapsovky?z coolmaxu mám triko a je fajn, jen to hrozne rychle smrdí:-(
Prý byla dělaná na zakázku. My máme funkční jen z Moiry, ale myslím, že ty čisté uměliny všechny stejně rychle páchnou
. Tady mi to ale nevadí, jednak se zadelka nepotí, jednak se po použití hned pere
.
Já mít možnost někde ten coolmax koupit jako metráž, tak si z toho ty kapsovky snad našiju, fakt to výborně izoluje - byl by to báječný vnitřek do noční plíny
.
@Kdoule píše:
Tak se jdu pochlubit se svým doufám posledním plínovým úletem - na koňovi jsem viděla Merinostar kapsovku a nedokázala jsem ji nevzít, i když paní nedokázala přesně říct, jak bude velká, zdála se jí pro hubenější dítě, což moje malá stále není.
Nedokázala jsem ji minout, byla jsem strašně zvědavá na materiál vnitřní kapsy - je to coolmax, hladký polyester. Dneska jsem plenu zkoušela, velikostně je dobrá, kolem těch nožiček spíš škrtí, zkusím to ještě zapnout na poslední patentek a kdyžtak přemýšlím i o přešití gumek - vypadá to na klasiku v tunýlku
. Plenka je jinak krásná a hlavně ta vnitřní kontaktní vrstva - v pleně je naprosté sucho, to na pohmat neznám ani u stay-dry Imse separaček. Toto má větší póry, takže odvod je rychlý, vypadá to fakt luxusně. A malou to vůbec nedráždí
.To jsem jen chtěla k tématu kapsovek, protože tato se při počůrání jen přežváchne v ruce a bleskově uschne, podobně jako Anavy. Mně to aspoň u Easy taky nedá, když je pročůraná, dám ji max. podruhé, když nejsem doma…
Já mám dvě kapsovky s Coolmaxem, co jsem si sama šila a je to fakt dobrý matroš, akorát se z něj trochu špatně vypírá vaječina
Ale fleky nezůstávají, jen to tam někdy mechanicky drží, v těch „dírkách“.
@Kdoule píše:
Prý byla dělaná na zakázku. My máme funkční jen z Moiry, ale myslím, že ty čisté uměliny všechny stejně rychle páchnou. Tady mi to ale nevadí, jednak se zadelka nepotí, jednak se po použití hned pere
.
Já mít možnost někde ten coolmax koupit jako metráž, tak si z toho ty kapsovky snad našiju, fakt to výborně izoluje - byl by to báječný vnitřek do noční plíny.
Moc nedá, já jse, tehdy brala vzorek přímo od výrobce… Chtěla jsem dělat kapsovky, ale nějak mi přišlo, že nejsou moc populární… ale stay dry separačky by se z toho možná daly dělat nebo vkládačky se stay dry povrchem ![]()
Holky, mohly byste mi doporučit nějaké štíhlé plenky? Nejlépe asi AIO? Chci to jen vyzkoušet, malá má rok a je spíš hubenější.
@Raaduska píše:
Holky, mohly byste mi doporučit nějaké štíhlé plenky? Nejlépe asi AIO? Chci to jen vyzkoušet, malá má rok a je spíš hubenější.
Tak zkus pro začátek 1 Anavy AIO, 1 kalhotkové a 1 Bamboolik a uvidíš, co ti bude vyhovovat. Tohle jsou ověřené české kvalitní značky, tak v nejhorším je i v pohodě prodáš dál…
@Broučkovka píše:
když máš hubené dítko, tak dáš svrchnáky AIO i na čč na novosklad:-)
mno jak je vidět z profilovky, tak hubené dítko skutečně nemám ![]()
Asi hloupej dotaz, ale když je kapsovka musím na vkládačky používat tu kapsu? Nebo tam můžu ty vkládačky jen tak vložit? Jde mi o to, jak jste psali, abych nemusela prát zbytečně celou plínu.
@andreiika píše:
Asi hloupej dotaz, ale když je kapsovka musím na vkládačky používat tu kapsu? Nebo tam můžu ty vkládačky jen tak vložit? Jde mi o to, jak jste psali, abych nemusela prát zbytečně celou plínu.
Klidne ji tam muzes jen vlozit. Fcne to nema vliv, resp. nemelo by
Kapsovku mam jen jednu a kdyz dam vkladacky dovnitr, obcas mi to kolem nozicek provlhne v miste, kde se vkladacka trochu zkrouti jakoby dovnitr. Takze je lepsi davat je navrch, ale treba jsem jen leva
Kazdopadne, kdyz je das navrch a nepromoci se Ti cela plina, muzes ten vrsek pouzit opakovane, to je pravda
@ivuska.h
kapsovky nejsou populární? Protože já si šiju jen kapsovky
nejen AIO, ale i normální
…
@Clarins píše:
@ivuska.h
kapsovky nejsou populární? Protože já si šiju jen kapsovkynejen AIO, ale i normální
…
No někdo je určitě rád má, ale obecně si myslím, že jsou oblíbenější SIO…