Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
jj taky na 60, většinou to tak i doporučujou, před praním dám máchání a pak tam přihodím i další věci
katy nojo, já jsem si říkala,že je toho hodně za hodně ![]()
jo a holky, používáte fleesové svrcňáky? vlnu a pul jsem pochopila,ale flees se mi nějak nezdá ![]()
Katy2 píše:Hanule píše:Hmm ti nevím, my s tím problém nemáme i když náhodou zůstane Eliška delší dobu v počůrané plíně.
Bych řekla že opruzená jsou víc u těch co to dítě v tom mokrým nechají. Vyzkoušeno minulý týden na manželovi. Tedy samozřejmě na malém, ale měl dva dny za úkol přebalovat on a přebaloval ne podle načurání, ale podle toho jestli už to proteklo ven.![]()
Katy, já neřekla že byl JEN počuraný… Bohužel. Ačkoliv to tak asi vyznělo.
Borisko, fleece je tak pro mala miminka, u nich funguje, ale u tezsich deti uz propousti vlhkost pod tlakem. Takze nevhodne pro pasouci, plazici, sedici deti, protoze se tlaci na mista, kter jsou nejvic mokra.
Peru na 60, na 40 bych prala leda s miofreshem. Machani nedavam, zkrtka jen spustim ekonomicky program na 60. Uz k tomu prihazuju i svoje spodni pradlo, uterky, zkratka vsechno, co snese tu 60
Cici - a pravala si nekdy v miofreshi? Ja na nej ted koukala a tam je psane pridavat k pracimu prasku - tak jsem si rikala,ze treba jednou za cas tim prohnat pliny by nebylo spatny,ne? I kdyz zase se v nem ma prat na 40… tak aby to pak zase nebyla nejaka kyselina co snizuje trvanlivost plen ![]()
a noc dopadla zase divne…dneska teda zadne mokro,ale mala se porad budila ze spani a mela takove hystericke vykriky - tak jsem v 1 rano nevysrzela a prebalila ji do hnusky
, toz nevim…BB byla poradne mokra,ale las vegas to udrzely…tak nevim zda male nevadilo,ze je tak dlouho mokra,ldyz na to neni zvykla…tak nevim jestli proste fakt nebudu na noc davat hnusku…pac kdyz sem ji pak prebalila,tak byla vzhuru jeste asi hodinu a hucela v postylce ![]()
Holky, proč vlastně v podstatě ty co používaj jednorázovky urážíte?
ahoj!
perete na 60? a všechno? i pulky?(mám thirsties) a i kapsovky a sio?(mám ty bum genius a itti bitti)
a na tyhle se může používat sliz, nebo je na nich taky i flees a snižovalo by to savost?
já tohle pořád řeším, páč si ty plínky nechci blbým zacházením zničit. ![]()
a trochu mimo: vy jste tady všechny takový rozumný, tak mi určitě dobře poradíte. sice jsem se už ptala i jinde, ale mám v tom guláš a hlavně mě zatím nikdo moc nepřesvědčil co a jak.
výbavu na mimi už tak nějak máme v kupě, teď řeším kosmetiku a takový ty drobnosti kolem.
jedniné, co zatím mám je perlan (bude na občasné utírání zadku, hlavně asi venku a tak, jinak to bude jistit umyvadlo
) a olejíček medvídek na prdelku. co ještě budu potřebovat? nechci nakupovat voňavý mazadla a plno blbin, které pak stejně nevyužiju ![]()
takže, co na mazání zadku a co na mazání po koupání a co na přidávání do vody? co koupit na případnou opruzeninu?
a co rektální rourka? je potřeba? ![]()
díky! ![]()
Hanule píše:
Kdo kdo koho uráží? Jsem si nevšimla. ![]()
Spíš bych řekla že uráží nás, bo do toho melou a prd o tom vědí, kdyby jsi zkusily látku, tak pak můžou diskutovat. Většina z nás látkujících jednorázovky vyzkoušely, tak že narozdíl od nich my máme porovnání. ![]()
Hanule píše:
já to sleduju nestranně a myslím, že je to tím, že jednorázovačky urážejí látkařky ![]()
ne, myslím, že o urážení v pravém slova smyslu ale nejde. ![]()
jé, Katy mě o minutku předběhla
ale napsala to přesně. já zatím nelátkuju ani nepapíruju, jen sleduju diskuze a toto tu probíhá ![]()
Zuzi obvykle peru plíny na 60, občas i jen na 40 a to v Bambinexu, tak přímo píšou že je na plíny a že nejlepší učinnost praní má při 40ti stupních.
Co se týče kosmetiky, tak já vlastně nepoužívala téměř nic, když bylo třeba tak rybilku a nebo ondřejovou mast na zadeček, nic jiného jsem nepoužívala. Po koupání nemažu, do koupele nic nedává, teď teda už myji vlásky dětským šamponem od Weledy.
Hanule píše:
Proč? Že se říká jednorázovkám hnusky? Jednorázovka je moc dlouhý
A když ji malý dávám, taky říkám - má hnusku.
Katy, jak jsem psala už tobě, nikde jsem nečetla že by někdo říkal že kdo používá látkovky balí děti do onucí, hadrů na podlahu, a tak dále, kdežto látkařka jak „otevře pusu“ tak se to hnuskama jen hemží. Už kolikrát jsem slyšela - jak můžeš používat hnusky - kdežto na látkování jsem nikdy neviděla - jak můžeš používat hadry. Když už tak to je leda o tom co se o látkování říká, vyvracení toho jak se s látkou ušetří a tak dále.
Jestli se pletu a někdo látkovejm plenám říká stejně hnusným názvem jako vy jednorázovkám, tak mne opravte
Ale stejnej přístup vidím u šátkařek, BĚDA jak si dovolím vzít si někam golfky…
Omlouvám se jestli to vypadá jako rejpání, jen jsem zatím ještě nepřišla na to proč to tak je.
Hanule píšeJestli se pletu a někdo látkovejm plenám říká stejně hnusným názvem jako vy jednorázovkám, tak mne opravte
Omlouvám se jestli to vypadá jako rejpání, jen jsem zatím ještě nepřišla na to proč to tak je.Ale stejnej přístup vidím u šátkařek, BĚDA jak si dovolím vzít si někam golfky…
Mě se slovo hnuska líbí. ![]()
A látkovkám ať si říká každý jak chce, je mi to buřt. Klidně onuce ![]()