Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@dada12 píše:
Jednu takovou idiotku tady u baráku máme, která věčně počítá do pěti. Pak vystartuje, zmaluje děcku zadek a dítě tak lítostivě brečí, baba ho vyloženě drezíruje, jak slona v cirkusu. Klukovi jsou tři roky a já taky počítám do pěti, abych nevystartovala na ní.
Hmmm… tak teď nevím, jestli kvůli počítání považují lidé za idiotku i mě
![]()
Ale já naštěstí moc často počítat nemusím. A když počítám, tak max do čtyřech, na pětku už děti většinou nečekají… U nás tato metoda na 90% funguje a těch zbývajících 10% buď vybuchnu a zvýším hlas, v horším případě plácnu přes prdu, což je mi prd platný, pač se mi děti vysmějí
.
Ale není to často, děti už mají rozum a většinou poslouchají. A když nemají rozum oni, mám ho já a nechám je chvíli vyřádit…
@dada12 píše:
On nebude poslouchat, je ještě malej. Dítě poslouchá až tak v 5 letech.
To je ale blbost, děti poslouchají mnohem dřív, u nás co se přebalování týká, malej poslouchá, ví, že se na přebalováku leží a neblbne
jenže já ho tam nenechala nikdy točit, oni většinou maminky je nechávají nahé na přebalovákách přetáčet, aby se to naučili, ale oni potom nepochopí, že už nesmí. Klukovi je rok a na přebalováku prostě nekraví, ví že ho přebalím a půjde si hrát. Jinak i v roce už poslouchat umí, když chce, v 5ti letech prej, dobrej humor
![]()
@dada12 píše:
u vás to musí vypadat
a pak zase přestanou v pubertě, co? nakonec budou drezurovat děti tebe ![]()
@sophinka píše:
u vás to musí vypadata pak zase přestanou v pubertě, co? nakonec budou drezurovat děti tebe
@dada12 píše:
To je mi zas perla, tak fakt nevím, zda mám po přečtení tvého přízpěvku nad tebou plakat, nebo se válet smíchy. To snad nemyslíš vážně
![]()
Jinak, dítě do roku bych tělesně netrestala, natož nejakým plácáním po stehnu
, možná plácnutí po zadku, nebo po ruce, ale né nějak bolestivé, spíše pro uvědomění, že se něco nemá, ale to už by muselo být, jako třeba zdevastované žaluzie a pod.
Tak dámičky moje, chce to se více vzdělávat. Dítě má opravdu smysl kázně až v 5 letech. Do té doby poslechne jen někdy, a pokud ho nutíte poslouchat neúměrně jeho věku, tak to zanechá následky na celý život. A třeba se po*erte ![]()
@dada12 aby ses nep. srala ty
MOc ráda bych viděla tvoz rodinu až tvým dětem bude cca 13-18 let
A dej pozor ať jim potom nezpůsobíš újmu tím, že bys vyžadovala kázeň a poslušnost ![]()
@dada12 píše:
Každopádně tedy nejhorší je, když nemají rozum maminky
to ti tedy mohu odsouhlasit ![]()
@sophinka píše:
u vás to musí vypadata pak zase přestanou v pubertě, co? nakonec budou drezurovat děti tebe
Staršímu je čerstvě 9, tak ten poslouchá, i když taky mi přijde, že poslouchá kolenem, tak jako všude, je to ještě prďola, i když někdy mám pocit, že už nám pomalu leze do puberty.-) no a malej bude mít tři měsíce, tak ten je úplně mimo, to ještě tolik vody uteče, než po něm začnu chtít poslouchat co řeknu. A do té doby se budu učit z jeho sladké nevinnosti. ![]()
Příspěvek upraven 16.09.12 v 12:22
@dada12
A tuhle perlu jsi nastudovala kde?
Začít ho učit poslouchat v 5 letech, to je dobrej blábol. A do tý doby je co? Svobodná osobnost se svým názorem, ne?
Tak držím pěsti, až s ním třeba půjdeš kolem silnice a ono se svobodně rozhodne jít si kam chce. Tý jo, chudák i taková učitelka ve školce. ![]()
To je teda kravina @dada12
já malého neokřiknout nebo mu nedat jednu přes plínu tak už je buď přejetý autem nebo opařený kávou jasně každé dítě je jiné a na každé platí něco jiného tím nechci říct že svoje dítě biju aby jsi to zase špatně nepochopila ostatní to doufám chápou ![]()
@dada12 píše:
Holky pěknou neděli přejua úsměv
já myslím, že úsměv jsi vyvolala u mnoha z nás, díky ![]()