Bijete své děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
288
16.9.12 20:13
@dada12 píše:
Tak dámičky moje, chce to se více vzdělávat. Dítě má opravdu smysl kázně až v 5 letech. Do té doby poslechne jen někdy, a pokud ho nutíte poslouchat neúměrně jeho věku, tak to zanechá následky na celý život. A třeba se po*erte :mavam:

hmm, tak to se tedy budu muset více vzdělávat :mrgreen: mám 4 děti, poslouchají všechny, neříkám, že jsou jako hodinky, ale smysl pro kázeň mají všechny a to má nejmladší teprve 3 roky, takže podle tebe by vlastně smysl pro kázeň mít vlastně neměla :lol: můžu tě ujistit, že i malé dítě pochopí smysl zákazu a příkazu. Pokud bych je vedla podle názoru co zde prezentuješ, tak už jsem zřejmě v blázinci a pro informaci, nejstarší má 19 let, poslouchá od malička a žádné následky to na něm tedy nezanechalo, další má 13 roků a taky nepozoruji žádnou újmu. spíše by mě zajímalo jak to bude u tebe, až budeš mít děti tak ve věku 15 let :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
16.9.12 21:32
@evinka001 píše:
hmm, tak to se tedy budu muset více vzdělávat :mrgreen: mám 4 děti, poslouchají všechny, neříkám, že jsou jako hodinky, ale smysl pro kázeň mají všechny a to má nejmladší teprve 3 roky, takže podle tebe by vlastně smysl pro kázeň mít vlastně neměla :lol: můžu tě ujistit, že i malé dítě pochopí smysl zákazu a příkazu. Pokud bych je vedla podle názoru co zde prezentuješ, tak už jsem zřejmě v blázinci a pro informaci, nejstarší má 19 let, poslouchá od malička a žádné následky to na něm tedy nezanechalo, další má 13 roků a taky nepozoruji žádnou újmu. spíše by mě zajímalo jak to bude u tebe, až budeš mít děti tak ve věku 15 let :)

Ono je poslouchat a poslouchat. Kdo nechce, nepochopí a já nemám ráda dlouhé vysvětlování. U nás doma je to jedinečné, tak jako v každé domácnosti. Syn poslouchá úměrně věku. Jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
16.9.12 21:46
@dada12 píše:
Ono je poslouchat a poslouchat. Kdo nechce, nepochopí a já nemám ráda dlouhé vysvětlování. U nás doma je to jedinečné, tak jako v každé domácnosti. Syn poslouchá úměrně věku. Jsem spokojená.

Dádo, ale tak to fakt není, i ve školce musí děti poslouchat, to by ty učitelky skončily v blázinci ;). Moje dvě kamarádky dělají učitelky ve školce a pro ně jsou noční můrou děti, které doma poslouchat nemusí a logicky to zkoušejí i ve školce a pak jsou z toho hodně zmatené, jak je to možné, že maminku poslouchat nemusí a víceméně si mohou dělat jenom to, co se jim chce a ve školce je to jinak. Tak pokud rodiče tímto stylem vychovávají, tak raději at nedávají ani děti do školky, páč tak ušetří trápení hlavně dítěti, pak učitelkám a taky sobě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.9.12 22:32

Podle mě už dvouleté děti - možná i míň ví, kdy dá rodič rozkaz ne… Já si myslím, že poslouchat dokáží i dvouleté děti - neříkám pokaždé, ale už ví, co nesmí, a tříleté teda by už měli víc poznat, když se řekne, ne, to nesmíš, tak prostě nesmí.. atd..
Myslím si, že toto nezáleží na věku, ale spíš na tom, jak moc rodiče vyžadují, aby je dítě poslouchalo.. Některé může kde co, a rodičům to nevadí a některé mají třeba přitažený řetěž - mysleno samozřejmě obrazně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
17.9.12 07:14
@karinka píše:
Dádo, ale tak to fakt není, i ve školce musí děti poslouchat, to by ty učitelky skončily v blázinci ;). Moje dvě kamarádky dělají učitelky ve školce a pro ně jsou noční můrou děti, které doma poslouchat nemusí a logicky to zkoušejí i ve školce a pak jsou z toho hodně zmatené, jak je to možné, že maminku poslouchat nemusí a víceméně si mohou dělat jenom to, co se jim chce a ve školce je to jinak. Tak pokud rodiče tímto stylem vychovávají, tak raději at nedávají ani děti do školky, páč tak ušetří trápení hlavně dítěti, pak učitelkám a taky sobě ;)

Ježiši tak to je snad jasný, že děti ve školce musí poslouchat " úměrně " věku. A o tom to celé je. Nepsala jsem, že jsou děti bytosti, které koukají do zdi a nereagují na mluvené slovo 8o

:P To už není debata tady je to taky někdy jak ve školce. Asi už to nechte být, kdo nepochopil to s těmi pěti lety. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
17.9.12 07:14

Náš malý poslouchá skoro na slovo jasně že zkouší jestli maminka nakonec povolí ale když řeknu stůj třeba at nechodí na cestu tak stojí jinak nevím jak bych to dělala to bych měla nervy v kýblu kdyby mi dítě lítalo na cestu a vůbec nereagovalo na to že ho maminka volá to bych ho musela mít na popruhách aby mi neutekl… no nic neřeším ale velmi jsem se nasmála :mrgreen: tě nechcu vidět jak bude dítě v pubertě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
17.9.12 07:18

@dada12 no podle mě má 5ti leté dítě víc rozumu jak 15ti letý puberťák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
17.9.12 07:33

@Kapřík90 No a někde jsem navíc četla, že dítě vychováš z většiny tak do 6 let, co do té doby nestihneš, to už mu v zásadě nevnutíš, takže dáma má na to v tom případě jenom 1 rok. :lol:

• Citovat
  • Upravit
2400
17.9.12 07:56
@ArankaC. píše:
@Kapřík90 No a někde jsem navíc četla, že dítě vychováš z většiny tak do 6 let, co do té doby nestihneš, to už mu v zásadě nevnutíš, takže dáma má na to v tom případě jenom 1 rok. :lol:

Jak jsi na tohle přišla?

Naopak! Právě do těch pěti let ho nezkazíš. Poslouchat musí, ale asi ho nebudu na roce třískat do stehna že ano?

Počítáním do pěti a podobnými praktikami hrozí, že bude mít dítě iq tykve a eq, o tom ani nemluvě.

Musíš se snažit pochopit souvislosti, ne si přečíst jednu větu a reagovat.

Dítě do 5 ti let vychováváme velmi intenzivně a snažíme se jak jen to jde. Nikoliv však učit ho " poslouchat "

Příspěvek upraven 17.09.12 v 07:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
17.9.12 07:57
@Kapřík90 píše:
@dada12 no podle mě má 5ti leté dítě víc rozumu jak 15ti letý puberťák

Souhlas :palec: :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
17.9.12 08:06

@dada12 sice to bylo myšleno trochu jinak ne tak že 5ti leté dítě budeš ťuťu a 15ti leté třískat to se ti jenom vysměje naučit poslouchat ho musíš teď pak z toho bude mít srandu nebo tím větší újmu utrpí tím že do řekněme do 15ti nemuselo poslouchat a najednou dostane za něco vylágoš to mi připadá horší no nic ukončuji tuto debatu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
17.9.12 08:08

@ArankaC. jj pak z toho ty děti mají srandu už jdou pomalu do školy a mají svoji hlavu a to mají vsugerované že můžou vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
17.9.12 08:08
@Kapřík90 píše:
@dada12 sice to bylo myšleno trochu jinak ne tak že 5ti leté dítě budeš ťuťu a 15ti leté třískat to se ti jenom vysměje naučit poslouchat ho musíš teď pak z toho bude mít srandu nebo tím větší újmu utrpí tím že do řekněme do 15ti nemuselo poslouchat a najednou dostane za něco vylágoš to mi připadá horší no nic ukončuji tuto debatu :mavam:

Ježiš tak to je snad jasný a o čem celou dobu píšu? :lol:

Souhlas. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
17.9.12 08:12
@dada12 píše:
Jak jsi na tohle přišla?

Naopak! Právě do těch pěti let ho nezkazíš. Poslouchat musí, ale asi ho nebudu na roce třískat do stehna že ano?

Počítáním do pěti a podobnými praktikami hrozí, že bude mít dítě iq tykve a eq, o tom ani nemluvě.

Musíš se snažit pochopit souvislosti, ne si přečíst jednu větu a reagovat.

Dítě do 5 ti let vychováváme velmi intenzivně a snažíme se jak jen to jde. Nikoliv však učit ho " poslouchat "

Příspěvek upraven 17.09.12 v 07:59

Dádo ale já nepočítám do pěti, ani mi to nepřipadá jako účinná metoda a plácnu jenom přes ruku nebo trošku přes zadek, ale jednorázově, nějaké nářezy nedávám, to se mi taky nelíbí, odsaď pocaď.

• Citovat
  • Upravit
2400
17.9.12 08:13

Nějak jsme se zamotali.

Myslím to tak, že dítě poslouchá úměrně věku, postupně po něm chceme víc a víc. Že dítě umí poslouchat, z psychologického hlediska můžeme počítat v 5ti letech. Že chápe smysl úkolu a důsledek co se stane když udělá něco " špatně ".

Proto nemůžeme očekávat například ve dvou letech, že dítě bude chápat důsledek, co se stane, když a místo třískání ho, nebo počítání, musíme opravdu důsledně hlídat a zároveň ho neomezovat.

Samozřejmě jednoduché úkoly úměrně k věku mu dáváme.

Reagovala jsem na zakladatelčin dotaz. Ano, je nesmysl mu dávat přes nožičku, aby poslechl, že nemá utíkat od oblékání v takhle nízkém věku. Nemá to smysl, vůbec to nechápe a ani nepochopí, proč dostal. Důsledek bude takový, že se bude bát vlastní matky, a zadělá si na poruchu osobnosti.

Myslela jsem, že to pochopíte, ale jako vždy jsem byla moc stručná. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect