Bijete své děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39
24.7.13 13:55

Ale já nemám vůvec nic proti tomu dát na zadek, syn taky občas dostane, pokud nezabere říct mu desetkrát že to nemá dělat. Ale znám maminky které dají na zadek za kravinu, třeba když si neuklidí boty do botníku, nebo že nechá zub. pastu v omyvadle, což mi přijde trochu moc. Můj syn je docela dost divokej a když zařvu tak to zabere, proto je u nás jen vyjímka dát na zadek.Ale určitě nejsem proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
24.7.13 14:27

Kvacek: A co si myslis, ze mam doma ja? taky certisko a jeste tvrdohlave.
A myslim si, ze kazdemu diteti muzes domluvit, ale ne v kazde situaci. To souhlasim. Proste kdyz jde o opravdu dulezitou vec: nebezpeci, ublizovani, unavu a z toho plynouci nevhodne chovani, tak je potreba zasahnout razne a dusledne - treba vzit ho do naruce nebo za ruka, odvest stranou nebo do pokoje a nenechat ho delat to co dela.
Sama pises toto: "Dostane na zadek a co myslíte za deset minut..??? dělá to zase.. " Jaky to melo smysl?
Nikoho tady nehodlam presvedcovat. At si to kazdy dela jak chce. Pisu jen, ze to funguje i bez toho.

KamiNika:
Ja se taky zaptam. Myslis, ze kdyz dceri das na zadek za to, ze je na tebe drza, tak z toho pochopi, ze ma respektovat sve rodice a mit k nim uctu. Podle me si zapise do hlavy zhruba toto: „nesmim odmlouvat mame, protoze ma tu moc me zmlatit. Musim drzet hubu a krok, jinak budu bita. Nebudu to delat protoze to boli. Zakusim byt drza na nekoho jineho, treba na ucitelku, aha, ta me zmlatit nemuze, super. A ta mama je krava, ale nesmim ji to rict, protoze bych byla bita.“ Tohle si myslela o svych rodicich ja, kdyz jsem byla bita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
24.7.13 14:34

@susacek Odsuzuje tě já za tvou výchovu? To, co sis myslela, je mi vážně fuk, tohle si myslel asi každý z nás…A já psala, že jí mlátím? Jsi trošku mimo, nemyslíš? Dostala na zadek a podotýkám jednou a rukou, pak jsem ji vysvětlila, že tohle se prostě nedělá a díky bohu, že ví, že k ostatním se má chovat slušně…Máš svou metodu na výchovu a já taky, hádat se s tebou nebudu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
24.7.13 16:16

KamiNika: proc utocis? jsem se te jen chtela zeptat co si myslis ty. a napsala jsem ti co si myslim ja. Nic spatneho jsem o tobe ani tve vychove nenapsala. A uz vubec jsem te neodsuzovala. Zkus si to precist jeste jednou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
24.7.13 21:15

Myslela jsem že je tady diskuse a né dohadování. každý má svůj názor a má plné právo vychovat si dítě podle svého, tak proč se hádat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
25.7.13 21:20
@KamiNika píše:
@strace Dostala např. za to, že odmlouvala,3× jsem ji napomenula, že nejsem její kamarádka a pak dostala na zadek( 1 plácnutí)a od té doby si to nedovolí. A ano vyřeší se tím něco…Ví, že tohle se prostě nedělá, já jsem rodič, má mít ze mně respekt a úctu a ne, že mi bude už v 6 letech odmlouvat! Ještě něco bys chtěla vědět?
@simona.49 píše:
No každopádně si myslím že je to každýho věc jestli dá svému dítěti na zadek nebo ne. Já syna nebiju, ale určitě nechci aby si ke mě dovoloval a byl drzej, to si může zkoušet na kamarády. K rodičům má být respekt. Nechci se tady s nikým dohadovat

Respekt a úcta se nedá z nikoho vymlátit(vyplácat). Strachu se docílí, to ano. Dítě neudělá určitou věc ze strachu, aby nebylo bito (plácáno), ne proto, že přirozeně respektuje rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
25.7.13 21:20
@KamiNika píše:
@strace Dostala např. za to, že odmlouvala,3× jsem ji napomenula, že nejsem její kamarádka a pak dostala na zadek( 1 plácnutí)a od té doby si to nedovolí. A ano vyřeší se tím něco…Ví, že tohle se prostě nedělá, já jsem rodič, má mít ze mně respekt a úctu a ne, že mi bude už v 6 letech odmlouvat! Ještě něco bys chtěla vědět?

Já se v poslední době takhle ptám skoro každého, kdo používá fyzické tresty. A jsi teda první, kdo nějaký problém (zde to odmlouvání) TRVALE vyřešil dáním na zadek s tím, že už to dítě nikdy nezopakovalo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
26.7.13 07:48

@strace Kazde dite je jine, nektere posloucha na slovo, na nektere neplati vubec nic…Ja mam 2 a kazde je jine.Na maleho se staci jen podivat a ten uz vi a co se deje a co se tyce dery, mohla jsem kricet, prosit a nic…Ale jak uz jsem psala, nedostava kazdy den, uz je starsi, takze radsi poslechne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
13.8.13 12:34

J souhlasím. Při špatné známce, někdo se bál, že dostane. Já jsem chtěla dostat, protože hodivá přednáška byl horor. Tak bch to měla sfouknutý do minuty. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.19 09:57

Můj syn dokázal mít neutuchající záchvaty vzteku. Je velmi citlivý a emotivní… a pomohlo ho obejmout a říkat mu, jak ho mám ráda…

Teď je starší, objemu ho, řeknu že ho chápu, že ho miluju a ať mi povykladá, proč se tak zlobí, co ho tak vytočilo…

Zalehnout dítě a křičet mu do obličeje? To dítě musí mít pak hrozné psychické následky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML