Bio-maso v příkrmu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kaca07
28.2.10 12:43

Tak Hipp a Hamanek- holky diky :kytka: Ja teda nekupovala zadny sklenicky (krome ovocnych), ale o tom Hippu jsem taky slysela, ze tam cpou spousty soli, celer pro malinky deti apod. :evil: A jeste pesticidy, to je teda trapny :-?

• Citovat
  • Upravit
12978
28.2.10 12:49

Z bio masa ani bio zeleniny nevařím - koupila jsem snad jednou, dvakrát a protože u nás opravdu také není nic moc výběr, nakupuji normálně u řezníka či na trhu.
Skleničky pouze ovocné a ze zeleniny jen bez masa, třeba květák, samostatně či brokolici apod.
Určitě, kdybych měla lepší dostupnost tak toho pro malou koupím více, ale i tak to nepocituji jako újmu, pouze jako to, že to má normální, ale né to nej nej nej.
Jinak v Hippu je stejně stále jedlá sůl, a v ovocném hamánkovi zase přidaný cukr, takže tyto značky nekupuji.
Nejraději mám Sunárek či Hami.Levné přesnídávky s cukrem za 9,90 vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaca07
28.2.10 12:52

P.S: Tak jsem si to nasla, nebyly to pesticidy, ale dusicnany http://www.biospotrebitel.cz/page.php?… , ale taky nic moc, to je jasny :-?

Lizbeth- z tech ovocnych je dobra Frutapura- neni teda bio, ale neni tam zadnej cukr ani skrob :wink: Nebo bio ovocny pyre z DM, tam je jen ovoce a nic vic a cena taky dobra 8-)

• Citovat
  • Upravit
12978
28.2.10 12:59

Jo Frutapuru jsme kupovali asi první dva měsíce příkrmů, ale ted už jedeme ve skleničkách páč je to moc malý.
Stačí mi výběr ve Schleckteru či Rosmanu. V létě se určitě dohrabeme k čerstvému ovoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
28.2.10 13:08

Bio maso od Hippu (kureci, kruti a hovezi)se da koupit v DM a Rossmanovi, mala sklenicka stoji cca 34kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina75
28.2.10 13:25

Hipp - dělá spoustu věcí v bio kvalitě, jen zase pozor na sůl.
Bio maso - rozhodně tam rozdíl proti normálnímu masu je o tom žádná. Je snad jasné, že pokud kráva žere trávu a je na pastvě, tak to maso chutná úplně jinak než když je celý život zavřená v krávíně a žere jen siláž.
Dá se koupit v Hypernově (nebo co to teď je). Běžně se kilo kuřete pohybuje kolem 300,– Kč.
Já tedy bio-maso kupovala, pro prcka stačil vždycky fakt kousíček, takže jsem koupila třeba kuře nebo hovězí nebo jehněčí, uvařila a zamrazila.

Zkus se podívat na www.bedynky.cz, třeba někde v okolí ta možnost je.

Další možnost je koupit maso přímo z chovu - klidně od souseda - pokud víš, čím krmí.
Bio-maso a vůbec bio výrobky jsme dřív přeci měli všichni doma na zahrádce. :wink:

Spousta informací třeba tady: http://www.vitalia.cz/…opark-s-r-o/

http://www.bio-info.cz/

A pro ty, co bio hromadně odsuzují - možná by bylo od věci si o tom nejdřív něco nastudovat, vyzkoušet a pak tepve odsuzovat.

• Citovat
  • Upravit
Martina75
28.2.10 13:31

Ještě hodně o mase třeba tady: http://www.jimebio.cz/index.php?…

Ještě jsem chtěla napsat, když už přemýšlíš nad bio, určitě si dej bacha na různá ečka, cukr a dochucovadla. Někteří výrobci jsou schopní do dětského jídla narvat šílené věci :poblion:

• Citovat
  • Upravit
9868
28.2.10 14:32

Já teda biopotravinám pro Vojtu přednost dávám.

Když zrovna bio není, tak není, dám mu obyčejný, ale třeba nikdy ne normální kuřecí.
Normální ještě tak krůtí nebo telecí, ale to ještě neměl.
mám v mrazáku naporcovaný 2 biokuřata a 1 biokrálíka :mrgreen: a dávám to jen jemu, takže bude mít co dělat to za 3měsíce spapat :mrgreen:

V Globusu kupuju mraženou biozeleninu a ovoce.
Kuřata mám z biofarmy a králíka od známýho.

Skleničky kupuju v DM drogerii Alnaturu a Babylove, obojí je bio.
a ještě od Hami a Sunárku ty maličký kelímky se 100% ovocem.

Bohužel i v biomase ve skleničkách je 50% rýže.

Hipp mě dostává tím, jak do všeho rve sůl, cukr a rýži.
Třeba ve špenátu od 4m je plnotučné mléko, smetana a sůl…
Kupuju od Hippu jen švestkovou šťávu kvůli zácpičce.
Jinak z jejich příkrmů, ve kterých je maso, bylo vždycky Vojtíkovi blbě.

Hami celkem ujde, ale už to taky nekupuju.

Většinou kombinuju - brambory domácí, mrkev kupovaná nebo bio mražená, petržel obyčejná, brokolice zmražená bio nebo nebio a kukuřice nebio od Bonduelle.
Prostě to nehrotím, ale bio dávám přednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
28.2.10 15:50

Maso máme od zemědělce, kravičky i ovečky jsou celý rok na pastvě, přes léto spásají trávu a v zimě seno, žádné hormony, mám perfektní přehled, čím jsou zvířátka krmena, protože se o ně stará můj drahý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
28.2.10 17:52

Ahoj všemu kde je v obchodě napsáno BIO nějak nevěřím,takže bych si tam koupila spíš než bio tak nebio.Ňák nemám důvěru,že je doopravdy bio.Myslím si ,že to tam výrobci jen písnou ,protože je teď v modě žít zdravě a bio je zdravý.
Když máš možnost si maso koupit třeba od souseda ze statku,kde vidíš co tomu dobytku dává tak je to fajn…
A když máš možnost doma vlastní zahrádky kde si můžeš vypěstovat vlastní zeleninu a mít tam pár slepic a králíky je to to nejlepší to máš stopro bio :wink: já to mám takhle od rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
1.3.10 16:38

Nekupuju bio. Ani maso ani zeleninu. Maso nakupuju v supermarketu, držím se toho, aby nebylo křehčené (humus) a bylo chlazené, doma naporcuju a šoupnu do mrazáku. Zeleninu kupuju čerstvou. Nějak té značce bio ani nevěřím, nehledě na to, že na malém městě je výběr bio výrobků veškerý žádný.
Hipp příkrmy jsme měli jednou - ani si nepamatuju, co to bylo, ale bylo to slané. Malý do té doby jídlu moc nedal, ale tuhle skleničku zbodl celou a měl ještě málo. CHutnalo mu to, ale už jsem mu to víc nedala.
Přesnídávky kupuju zn. Sunárek nebo Hami, ty levné vůbec, jen když je dostaneme od někoho.

• Citovat
  • Upravit
666
2.3.10 09:20

pozor, není bio jako bio. do názvu si může dát každý bio, ale pokud tam není to zelený logo, tak to nic neznamená. jinak o Hippu a podobně si myslím své… nejlepší je dělat domácí stravu, ideálně z vlastní zeleniny.

ad maso. biomaso není jen o tom, jak to zvíře žije a co jí, ale taky, jak ho zabijí. pro všechny, co obhajují obyčejné maso doporučujiu, ať se podívají na video z klasických jatek, možná je pak přejde chuť…
já maso nedávám vůbec. synovi je 15 měsíců, maso v puse neměl a je to zdravé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
2.3.10 22:09
Este píše:
ad maso. biomaso není jen o tom, jak to zvíře žije a co jí, ale taky, jak ho zabijí. pro všechny, co obhajují obyčejné maso doporučujiu, ať se podívají na video z klasických jatek, možná je pak přejde chuť…

jak se zabíjí „bio“ zvirata???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
2.3.10 22:44

Měli jsme teď objednané hovězí od malého chovatele a dodávka se o 14 dní zpozdila, protože mrzlo a on nechtěl převážet bejčka v mraze, aby zbytečně netrpěl. Jakým způsobem ho pak zabili, to nevím, ale přišlo mi to výmluvné. (Ovšem jestli má certifikát „bio“, to jsem se neptala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
2.3.10 22:50

fidlo zabíjí se humánně. tzn. že třeba prasata nestojí frontu na porážku a nevidí, jak se zabíjí jejich kolega… je to pro ně prý strašně šokující a stresující, protože jsou prý celkem chytrý, a na tom jejich mase se ten stres pak objeví. asi ze zvýšení kyseliny mléčné, nevím přesně.
stejně tak kuřata a jiný zvířata.

bio zvířata se zabíjí separé a nějak šetrně, ale jak přesně, to teda nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.