Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lipina píše:
Zkus tohle uplne odsunout. Zkus proste prvotne verit. V zom to cely je. Nic jinyho. Jen to prijmout,
píšu ti již po několikáté, že jsem to zkoušela.
neshodneme se, nemá asi smysl o tom spolu diskutovat.
@Šája píše:
Mimochodem z vlastní zkušenosti ti říkám, že jsem synovi při průseru ve škole věřila, plně se ho zastala, abych byla v zápětí tvrdě vrácena na zem, když jsem zjistila, že prostě kecá.
Vyborne jsi udela, jsou to sigri. A priste to tak udelej zas.
@Lipina takovou věc přijmu jen jako informaci, kterou si ověřím. Nebudu dítěti bezmezně věřit a dělat harakiri
@Kaczenka píše:
Tak určitě se trzení dítěte nesmí zpochybňovat před samotným dítětem, ale situaci ověřit, řešit s mámou nebo psychologem, který pozná, jestli dítě mluví pravdu a jak moc je ta pravda nezkreslená. Pracovat už předem s tím, že to není pravda asi taky není úplně OK.
S tím souhlasím a v tomhle smyslu jsem to také psala. Samozřejmě to nesmetu hned ze stolu, ale ověřím si, kde je celá pravda.
@Šája píše:
píšu ti již po několikáté, že jsem to zkoušela.
neshodneme se, nemá asi smysl o tom spolu diskutovat.
Tak mi nepis je to jednoduchy, ty me porad oslovujes, ja si rikam proc hihi.
@sophinka1 píše:
@Šája nevíš co povídáš![]()
No jo, no, co naděláš ![]()
@Lipina píše:
jo, je to tak, nemá smysl s tebou o tom diskutovat
@Lipina píše:že by proto, že oslovuješ ty mě? proto, že je to diskuse?
Tak mi nepis je to jednoduchy, ty me porad oslovujes, ja si rikam proc hihi.
@Lipina píše:
Kdyz jde o h.vno, tak se s tebou klidne zasmeju, kdyz jde o znasilneni, nebo biti, tam uz prichazi zasasa. VERIT diteti.
když věřit, tak snad za všech okolností ne? ![]()
@sophinka1 píše:
@Lipina takovou věc přijmu jen jako informaci, kterou si ověřím. Nebudu dítěti bezmezně věřit a dělat harakiri
Delej jak myslis. Jaky harakiri?
@Lipina píše:
promiň ale zastávat se dítěte a věřit mu když kecá, a vyjde to najevo, tak mu příště nebudu věřit, a hlavně ve škole, když něco provede, a uvidí že se mu stejně nic nestane protože maminka mu věří, tak ho nepotrestá
![]()
@sophinka1 píše:
když věřit, tak snad za všech okolností ne?
Jiste, ja myslela, ze se s tebou mam zasmat, ze mi pises neco legeacniho.