Blechy. :( Jak na ně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.8.15 15:59

anonymní 2

@krokodylka Děkuji.
Asi do toho také půjdu, jinak mě brzy klepne :zed:. Také to teď hledám. Potřebuji vykouřit i kuchyni, protože tam náš pes spí. Jenže ten kouř nesmí přijít do styku s potravinami. Tak to musím promyslet. Myslíte, že v mrazáku a lednici budou v bezpečí? Ta lednice není asi úplně utěsněná :think:. V tomhle vedru co s tím jídlem, sice mám termbox, ale všechno se do něj nevejde. Hlavně se bojím, abych s tím jídlem neodnesla nějaké blechy a pak si je nenastěhovala zpět. Ale přece všechno nevyhodím :think:. Jinak tvrdí, že to nezanechává žádná rezidua a tudíž nevadí, když to přijde do kontaktu s dětskýma hračkama. Také přemýšlím, že společnou chodbu postříkám Biotollem či Biokillem. A venku se psem nevím kam budeme chodit, prý ty blechy vymrznou přes zimu, tak ať si je nepřitáhneme znovu :roll:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.15 16:00

anonymní 2

@krokodylka píše:
Kytkam by to snad vadit nemuselo, ne? :think:

Prý vadí, tady je o tom video: https://www.youtube.com/watch?…

• Citovat
  • Upravit
1528
11.8.15 16:06

Prý to vadí i kytkám a pozor - je třeba v bytě nemít žádné potraviny, ty by se kontaminovaly! Takže vystěhovat špajz, kuchyň…Bojím se, že mě to jednou bude čekat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
11.8.15 16:08

S tou dýmovnicí bych počkala, až tohle horko skončí, jinak je máš doma zpátky…spíš až na pondzim…No, hlavně, aby už tohle hnusný počasí skončilo, teď jsem četla, že v tom nejsem sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
11.8.15 16:11
@Anonymní píše:
Prý vadí, tady je o tom video: https://www.youtube.com/watch?…

Diky za odkaz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4804
11.8.15 16:12

@krokodylka cetla jsem ze i kytky by to nemuseli snest :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
11.8.15 16:13

Svine blesi… ja zkusim jeste jednou ten Biokill a pokud nezabere (stejne uz mi dochazi), tak objednam dymovnice. Mame ted nejaky blesi fajnsmekry, kousou jenom deti, zejmena po obliceji, aby to bylo pekne videt :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4804
11.8.15 16:15

@krokodylka nastesti u nas jeste nikdo postipany neni, sice ani nevim jak to vypada ale urcite bych si toho vsimla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
11.8.15 16:16

@karkulka1283 Stav se, deti ti rada ukazu :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.15 18:02

anonymní 2

Tak čtu, že ta dýmovnice působí jen na pohyblivá stádia blech :?. Vývojový cyklus blech je prý měsíc.

• Citovat
  • Upravit
1528
11.8.15 18:27

Jedině kombinovat s těmi drahými prášky, ty jsou na 3 měsíce jedna dávka, tak dvě dávky…ale to je peněz…hrůza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
11.8.15 20:44
@Anonymní píše:
Tak čtu, že ta dýmovnice působí jen na pohyblivá stádia blech :?. Vývojový cyklus blech je prý měsíc.

jo, jak píšeš a za 3 týdny se budou holky stěhovat zase protože se to musí zopakovat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.15 08:44

anonymní 2

Dobré ráno, tak jsem vstávala ve čtyři ráno, vytřídila jsem nějaké věci, že je vyhodím, ať ty blechy nemají tolik úkrytů. Máme narvanou popelnici, bála jsem se jí pak otvírat, ať na mě nějaká blecha nevyskočí :zed:. Pak jsem tři hodiny luxovala :pankac:. Pak jsem vyhodila pytlík a vystříkala lux Biokillem. Pes měl zase na dece několik mrtvých blech, tak zase budu v tomhle horku prát na 95C. Doufám, že brzy přijde chladnější počasí a zaprší, ten vzduch je tu strašný. Lux byl po tom dlouhém luxování rozpálený, foukal z něj horký vzduch. Jak bojujete vy? Je tu nějaká „spolubojovnice“ :)?

• Citovat
  • Upravit
1528
12.8.15 10:25

Mám za sebou generální úklid v tom šíleným vedru…postel jsem vyprala komplet, matrace venku vyčistila a pak prolila insekticidem (máme pružinové a za pár hodin byla suchá na troud), všechny deky vyprala na 60 a pak venku žehličkou parní přjela, spotřebovala jsem půl litru biokillu a na zvířata antiparazitika za 980,– Kč. Ošetřila jsem spotem i našeho ježka, co bydlí na zahradě, protože psi do něj chodí v noci šťourat, ale musíme spát s otevřeným barákem, to se nedá…
Psi - nepozoruji žádný efekt!!! sice se jeden drbal v noci méně, ale už je to dnes dva a půl dne, tak nevím, jestli to tak dlouho trvá, než se jim spot dostane do těla…
Teď čekám na ochlazení, protože to nemá cenu, já se málem složila z toho vedra, jak ze mě lilo…A příští měsíc po výplatě to vypadá na ty drahé tabletky…takže opět tisíc korun…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.15 10:42

anonymní 2

@Poustevnice To jsi dobrá s čištěním těch postelí.
Mně se drbe pes čím dál víc, jak ho každá mrtvá blecha vlastně musí kousnout a napít se jeho krve. Doufám, že se toho zbavíme, přijde mi to strašně těžký boj ještě v tomhle vedru :zed:. Snažím se na to aspoň chvíli nemyslet, ale nejde mi to. Mám strach, že mi z toho už fakt hrábne :zed:. Mimčo mi v noci nespí dobře, jsem unavená. A v každé volné chvíli uklízím. To mělo pár týdnů před tím starší dítě roupy :zed:, takže jsem stále všechno prala na vysokou teplotu a desinfikovala Savem. Když jsem si říkala fajn, tak roupy jsou pryč, tak se objevily blechy :zed:. Přitom mám doma tak čisto a uklizeno, tolik jsem dbala na hygienu. A nejdřív roupy a hned po tom blechy jak nějaká špína :zed:. Jsem si říkala, že se bojím jít k pediatrovi, ať na mě nepošle sociálku :zed:. To oblečení už máme na kompletní obměnu šatníku jak několik týdnů vše peru po každém použití na vysokou teplotu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová