Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím…Trhání osmiček? No měla jsem šest let rozpadlou horní pravou osmičku rozdrolenou…Tak strašně jsem se bála zubaře já poseroutka že jsem to odkládala..jenže začala mě pobolívat tak jsem šupajdila k zubařce…Ta mě čtyřikrát po měsíci obědnala na nějaké vrtání atak a zub stále nevytrhla. Nakonec jsem se dozvěděla že mě pošle na stomatochirurgii.No nalepíno jsem měla…Byla jsem objednána až 7 července…Jenže ejhle, zub mě v noci začal zase bolet…jako už poslední dva měsíce. Nic hroznýho ale taková vleklá stálá bolest…Tak jsem se naštvala, došla si za panem zubařem ráno, řekla že mě bolí…sice měl nějaké kecy že není pohotovost ale nakonec tedy že mě vytrhne oba naráz tedy i spodní osmičku…Opíchal zrengenoval…No klepala jsem se jak osika, bušení srdce studený pot.ale chtěla jsem to mít za sebbou už konečně. no co vám budu povídat. z té rozdrolené horní osmičky jsem měla větry jak mě to bude tahat a tak..No pan doktor vzal špachtličku zatlačil a zub byl asi za dvě minuty venku…
ten spodní mě tahal trošku za živa, moc brzo po injekci ale upozornila jsem že mě to bolí, tak připíchl a bylo to v cajku…Takže se sama sobě směju, jaká jsem byla poseroutka, a celkem jsem i za hrdinku že jsem se odvážila jít tak ráz na ráz
už mě to přichází k sobě. Cítím jen takové lehké škubání. Vzala jsem si nějaké prášky na bolest tak snad to nebude nic strašnýho. Potřebuju být v pátek ready. Jedem s mužem na takový polovandr…Tak pevně doufám že to bude cajk
Jen mě celkem vyděsily ty zvuky toho praskání toho zubu v té kosti
![]()
Jak jsem již psala, tak to mám za sebou
, ale zrovna pro mne to nebyla procházka růžovou zahradou
první trhání jedné horní osmičky, to byla brnkačka, úplně v pohodě, za mne ![]()
Na to mi trhali na pravé straně spodní a horní osmičku najednou. Horní v pohodě, dolní trochu horší, dělali si k ní nějaký přístup, nakonec vytrhli, zašili a prý bez ATB
Věřila jsem doktorovi a ejhle, zánět jako prase
, v pondělí mi trhali zuby, ve středu večer jsem si pochvalovala, jak mne to skoro nebolí a ve čt ráno jsem se vzbudila a nemohla jsem absolutně polknout. Telefonicky mi bylo sděleno, že je to ok, ale večer mi neuvěřitelně nateklo pod jazykem a měla jsem problém s dýchaním
, bála jsem se udušení, ledovala celou noc a v pátek už naklusaná na stomatochirgii, rozřízli, čistili, peklo na zemi
a rovnou dvoje ATB, které jsem brala dohromady 10 dní!!! Když jsem se ptala, proč mi ATB nedali rovnou, tak mi bylo řečeno, že se standardně nedávají, aby prý nezatěžovali organizmus a bum, pak jsem do sebe cpala rovnou dvoje najednou
V pátek jsem celkem musela spolknout (za celý den)8 kousků ATB, parádička ![]()
Držím palce, aby to bylo ok. Za mne samotné trhání OK, ale to potom
![]()
Já byla včera- pravá dolní osmička. Taky jsem se bála, ale bylo to v poho. Jediný co mě bolelo, tak ta injekce první. Dal mi i pak další ale ta uz nebyla cítit. zub jsem měla prý na sál. ale doktor to zmáknul sam během chviličky. jeste delal srandicky a ja se tam smála. zasil mi to asi 4 stehy a hotovo. Doma jsem chladila a radsi vzala valetol. Ani me to nejak neboli, da se to vydrzet. otok vubec neni. jen se mi spatne ji, ale uz pomalu trenuju
![]()
Holky oživuji diskusi, včera mi zubařka vypsala žádanku do nemocnice na trhání osmičky, levá dole. Jenže mám panicky strach z injekcí a jehel. Jak to probíhá, nastoupím do nemocnice tam mě uspí nebo mi to jen opíchnou? Vytrhnou a zašijí a jdu domu?
@Amarel mně jí trhala normálně v ordinaci, jenom umrtvila a vytáhla, otázka pár vteřin, to vytažení, ale pokud jdeš do nemocnice bude to asi trochu složitější, nicméně s injekcí počítej a buď ráda…víš jak by to bez ní bolelo? ![]()
Pokud jí máš vyrostlou, tak ti to umrtví, vytrhnou a jdeš domu, nevím o nikom, komu by něco šili.
Pokud vyrostlá není, tak u nás to dělají tak, že umrtví, oblbnou (neuspí), vyříznou, zašijí a jde se dom, pak to parádně oteče, 3 dny nemůžeš jíst a chodit mezi lidi, pokud ti teda není jedno, že vypadáš jako bobr. Aspoň já to tak měla a doktor říkal, že je to normální průběh.
@Amarel byla jsem v nemocnici na vyndavani osmičky, která mi rostla do kosti. Dali mi tři injekce, nějaké pilule a bylo mi všechno fuk
další týden jsem chodila s obři modrinou a pila presnidavky brckem, bolest příšerná. Takže za mne - trháni nebolí a za injekce buď fakt vděčná. Hojení je pak horší, ale jde o to, co ti přesně budou dělat.
Ja mam venku vsechny moudraky…uz byly vyrostly..trhali mi to v ordinaci na zubni chirurgii. No a pichli injekci a do 2minut zub venku…citis jen tlak a krupnuti jak ten zub ma v klestich. Na spodni jsem dostala preventivne atb… Fakt to nic neni. Ja si brala jen jeden nalgesin na bolest a mohla jsem normalne jist, mluvit, otok nebyl ani teploty. Drzim palce
.
Příspěvek upraven 27.05.16 v 09:26
Já byla s osmičkami u stomatochirurga. Nebyly vyrostlé, takže injekce na umrtvení (nebolí), pak to něčím rozřízl, podle zvuku něco jako malá cirkulárka
(nebolí), vytrhnul (nebolí), zašil (nebolí). Akce na pár minut. Ten den večer jsem si vzala teda prášek na bolest, když to přišlo k sobě. Za pár dní na vyndání stehů. Za mne to byla akce, která ani nestála za řeč, byla jsem příjemně překvapená. Držím palce, ať to u tebe proběhne stejně ![]()
Díky holky, já mám jen kousek, maličký venku, zbytek pod dásní, doktorka říkala že se to musí rozříznout a pak zašít. Vím, že injekci potřebuji, ale prostě nesnáším jehly
V ordinaci mi to neudělá, protože na to nemá vybavení které by potřebovala, proto mě posílá do nemocnice.
@Nesinka Děkuji, moc si mě uklidnila
budu to mít tedy podobné.
@Amarel píše:
Díky holky, já mám jen kousek, maličký venku, zbytek pod dásní, doktorka říkala že se to musí rozříznout a pak zašít. Vím, že injekci potřebuji, ale prostě nesnáším jehlyV ordinaci mi to neudělá, protože na to nemá vybavení které by potřebovala, proto mě posílá do nemocnice.
Já to měla hodně hluboko a proto to prý oteklo, ty bys to mohla mít lepší, když už je na povrchu ![]()
Na tohle je potřeba sterilní „sál“, někteří zubaři na to mají vybavení, ale to je asi výjimečné.
Jehlu přežiješ, představ si, jak by to bolelo bez ní.
@Tichošlápek píše:
@Amarel byla jsem v nemocnici na vyndavani osmičky, která mi rostla do kosti. Dali mi tři injekce, nějaké pilule a bylo mi všechno fukdalší týden jsem chodila s obři modrinou a pila presnidavky brckem, bolest příšerná. Takže za mne - trháni nebolí a za injekce buď fakt vděčná. Hojení je pak horší, ale jde o to, co ti přesně budou dělat.
Mně teda brčko zakázali, protože to vyvolává v puse tlak, který je pro hojení nežádoucí
jedla jsem lžičkou, ale byl boj na ní otevřít pusu.
No jídla se taky bojím, vybavím se přesnídávkama a jogurtama, je pak potřeba nějaká péče o stehy? Nebo teda opatrnější čistění zubů je jasný, ale je třeba nějak „čistit“ i kolem stehů?
@Amarel píše:
No jídla se taky bojím, vybavím se přesnídávkama a jogurtama, je pak potřeba nějaká péče o stehy? Nebo teda opatrnější čistění zubů je jasný, ale je třeba nějak „čistit“ i kolem stehů?
Dostanes papir…s infem…bud v klidu ![]()