Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@3HE Nevím mě ta čistící pěna nevyhovuje (tedy na vyleštění klasické kůže je super
), udělala mi na broušené kůži fleky a na sucho mi to zas přišlo, že tam spousta toho bordelu zůstane, mám na to ten gumový kartáček (koupila jsem na základě studia na netu
) ale ani ten mi nějak neoslovil. Jinak jo, barvu pouští, ale kupodivu je to vidět akorát na umyvadle a mých rukách a nikoliv na těch botách.
@j.a.n.i1 já jsem na běžnou skoro každodenní údržbu používala gumový kartáček… občas jsem to sjela pěnou a když už někdy nešlo jinak, tak v umyvadle na mokro… třístupňová údržba dle znečištění ![]()
@3HE Tak s našimi prasátky se defacto využíval pouze 3. stupeň a většinou jsem je nemusela ani namáčet ![]()
Holky moc vsem dekuju! Vidim, ze to takovy prusvih neni, ale priste asi koupim ty celokozene, to se pretre hadrem a je. Ty befado kecky jsem mela v ruce a jsou proste tuhe. Obnosene boty se mi nechce kupovat, me by se taky nelibilo nosit botky po nekom. Bude je mit na jednu sezonu, tak je bude nosit hodne, kdyz uz jsem za ne tu tisicovku dala, tak at ji prochodi. A navic bude leto, to bude mit sandalky a na podzim, kdovi, zda mu jeste budou ![]()
@Sunrise píše:
Holky moc vsem dekuju! Vidim, ze to takovy prusvih neni, ale priste asi koupim ty celokozene, to se pretre hadrem a je. Ty befado kecky jsem mela v ruce a jsou proste tuhe. Obnosene boty se mi nechce kupovat, me by se taky nelibilo nosit botky po nekom. Bude je mit na jednu sezonu, tak je bude nosit hodne, kdyz uz jsem za ne tu tisicovku dala, tak at ji prochodi. A navic bude leto, to bude mit sandalky a na podzim, kdovi, zda mu jeste budou
joo, to já tě úplně chápu, jen jsem tím chtěla říct, že jak v nich jednou vleze do písku, tak už na pěkno moc nebudou.
A nebo to vezmu z druheho konce - na pisek chodime hooodne casto, tak bude mit kvalitni superfity a kdyz je dorasuje a nebude na ne uz peknej pohlde, koupim kecky befado - kdyz bysme joo nekam sli - treba k doktorce nebo tak
HLavne se smirit s tim, ze to dite bude spinave, ale stastne ![]()
A ten kartacek tady nekde mame, diky za tip ![]()
@Sunrise malá měla vždy jen jedny pořádné ale ona je háklivá a do písku nevleze
, dneska jí přišli dvoje boty tak bylo celé odpoledne ticho, furt si je zkoušela, prohlížela a těch pusinek co jsme dostala
, manžel říkal že takhle drahý boty sám nemá a možná kdyby boty neblikaly tak budou levnější ale pak řekl že on je jen chlap a asi tomu prd rozumí
![]()
@Sunrise píše:
Dnes jsem malemu koupila jeho prvni celorocky a i kdyz jsem puvodne chtela koupit obycejnejsi, nakonec jsem koupila tyto superfity http://www.zdrava-detska-obuv.cz/…6-p-820.html Na prvni pohled se mu v nich krasne chodilo a dokonce se v nich i rozbehl, coz jsem videla poprve. Jenze pak jsem volala segre a ta se me mezi reci zeptala, zda jsou omyvatelne. V duchu jsem zaklela, protoze ja je nechci nijak zvlast setrit (ze by mel syn boty na pisek, na motorku, do mesta), proste ma kvalitni botky na jednu sezonu, takze kdyz je znici tak je znici. Ale spinave jak prace hned byt nemusi. Rikam si, ze treba ten mokry pisek uschne a z vetsi casti opada, ale co kdyz v nich projde treba bahnem. Rikam si, ze to jsou kvalitni botky, tak doufam ze pujdou dobre udrzovat, i kdyz celokozene by byly asi lepsi, no
Chtela jsem vas tedy poprosit, kdo ma zkusenost s podobnymi botkami, jak se udrzovali?
Moc dekuji
přesně tyhle jsem min týden taky koupila:-) Já každé kožené boty ošetřím přípravkem speciálně na ně určeným, tyhle jsem stříkla sprejem na nubuk. Čistit by se měly buď speciálním kartáčkem na nubuk nebo houbičkou… ale v nejhorším jsem je taky vzala pod vodu. Boty ovšem moc nešetříme, u nás nejde dělit boty na písek, odrážedlo, městské, protože na procházce bereme všecko zaráz to bych musela 3× přezouvat:-)
@Sunrise Ty, mě ty celokožené zase moc nesedí, na údržbu mi přijdou právě horší.
Ty tvoje Superfity (v jiné barvě) měly obě moje děti. A měly je jako jediné boty. Venku jsme vždy byli a jsme pořád, lítali v tom všude /denně písek, štěrk, všemožný terén, bláto, kaluže…/ a ty boty jsou pořád jako nové. Většinou jsem je vzala kartáčkem nebo houbou a pěnou a párkrát už byly i pod vodou.
A jak říkám, jak nové. Na nich není nošení vůbec znát, což se třeba o Fare říct nedá. Ty mi kluk vždycky hned dorasoval. ![]()
@Fima moc dekuju, to se fakt krasne cte
Boticky jsme naimpregnovali a uz v nich mladej chodi. Na pisku jsme jeste nebyli, ale rozhodne si je setri nebudeme, protoze z nich rychle vyroste.
Parada, vsem moc dekuji, uklidnili jste me, jsem rada, ze jsem je koupila ![]()
@Sunrise no právě než je zničí budou mu malé, takhle budu na podzim prodávat zimní, jako nové
, si furt říkam jestli ti zimní jsou k něčemu ![]()
@Markéta80 no tak v Praze se fakt nevyplati
my ted meli zimni po bratrankovi, segre jsem za ne dala 300,– ale oni za ne dali 1400,– Takze dobry, to jsme usetrili ![]()
@Sunrise jo 1400 no a plzen jestli byl sníh pár dní
takže pořádný celoroční by splnili asi stejnou službu ![]()
@Markéta80 píše:
@Sunrise no právě než je zničí budou mu malé, takhle budu na podzim prodávat zimní, jako nové, si furt říkam jestli ti zimní jsou k něčemu
Jsem z Prahy a na příští rok mám krásný Ecco s goretexem. Bez zateplení, ale vyšší. Myslím, že to bude stačit bohatě. Teď jen doufat, že tu 29 nepřeskočí ![]()