Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Krrysa na primigi jsem taky koukala, nakonec jsme brala geox ale ty primigi jsou na úzkou nohu nebo spíš na širší?
@Markéta80 hele já ani nevím
viděla jem v životě jen tyhle jedny, co máme doma
ale vzhledem k tomu, že kluk normálně nosí superfitky, tak bych řekla že prostě na úzkou až normální…
a jak je obul, byl jak péro z gauče, asi mu jsou opravdu daleko pohodlnější, než superfitky…
@Krrysa píše:
@3HE primigi jsme koupili úúplně náhodou letos, když neměli na sny v jeho velikosrti superfitky…a musím říct, jak stráášně mile překvapená z nich..celý kožený, i stélka, nádherně lehký a ohebný, pevná pata, fakt super!!!
Holky, já kupuju děckám dlouhé roky Superfitky a v pohodě, nikdy mi nepřišlo, že by je tlačily, mám je ráda, protože vydrží všechno. Co se týče bot Primigi, tak už jsme je taky ale 4× měli a přijde mi, že mají kvalitní kůži i uvnitř, takovou heboučkou a prodyšnou. Myslím, že trošku šiší v prstech jsou. Protetika mi přijde málo ohebná, ale je to asi věcí vkusu, ty už neberu. Vždycky vybírám Superfit nebo Primigi, dceře jsem teď teda koupila Goexy ale nezdají se mi tak kvalitní jako ty Superfitky.
@Run píše:
Malý jsou taky běžný Superfity úzký.. Nicméně že by kvůli tomu stáčel špičky se mi tak úplně nezdá. A na stélku bych se vyprdla, Superfity se prodávají dobře. A dělají i širší šířky, tak příště zkus ty. Pegres jsou docela zase docela tvrdé.
šířky se sice prodávají různé, ale ty nejširší se tady skoro neprodávají
@Zabatko já koupila geoxy jednou ziní a byla jsem docela zklamamná…
A já loni zimní Primigi s gtx a byly to nejlepší boty co měla. Nebyly úplně zimní, spíš takový polokozačky, ale měkoučký a super. Bohužel jí nevydržely celou zimu, jí prostě roste noha zásadně v zimě, když jsou ty boty nejdražší ![]()
@Krrysa super byly ecca ale ty jsou dost drahé, koupila jsem ve výprodeji a ty jí teda sedly super
![]()
@Krrysa já je vzala loni právě v té slev a vynosila je dost vlastně přes léto když to nebylo na lení boty
. Zimní zatim měla vždy superfity ![]()
Tož jsem schválně vyfotila dcerky boty - stélku (fakt nejsem takové prase, jak to vypadá
). Ona totiž právě vtáčí špičky, jednu víc. Nemyslím si ale, že by za to mohly boty, ona je zrotovaná prý už od kyčlí, vtáčí i kolena při lezení pod sebe. Od necelých dvou let s ní chodím na ortopedii, tam mi doktor řekl, že je to fyziologické - nesymetricky rostoucí růstové chrupavky v holenních a lýtkových kostech, což vyvolává to vtáčení. Je fakt, že ona od dvou let dost rychle roste, má necelé čtyři a nosí 116 a 29 boty. Zimní jsme měli jen superfity a super, jednou jsem koupila Primigi sandály a po měsíci byly na odpis, šíleně ošoupané. Ale měla tenkrát necelé dva, tak možná proto? ![]()
Aj, ještě to foto ![]()
A teda na to, že tyhle měla na podzim a i chvíli na jaře, nejsou vůbec ochozené podrážky a to i přes to vtáčení. Zírám.
@Genovesa píše:
Aj, ještě to foto
A teda na to, že tyhle měla na podzim a i chvíli na jaře, nejsou vůbec ochozené podrážky a to i přes to vtáčení. Zírám.
přijde mi, že by mohla mít víc místa vedle malíčků, vypadají dost natěsnané.. koukni třeba na barefoot botky, bývají hodně měkké podrážky a široké. Akorát jejich dostupnost v ČR i ceny jsou trošku horší, ale najde se pár krámků i eshopů.
Holky moc vsem dekuji za Vas reakce, pekne se to cetlo. Hlavne jsem „rada“ ze ma nekdo podobne zkusenosti jako my. Rano jsem nechala Tonika hodinu tapat doma v pergeskach, nesmajdal, pekne si tu podupaval, vubec mu nevadilo, ze jsou tezsi. Za me tedy dobra koupe. Dekuji za tipy na primigi a dalsi boticky, urcite jich pristi rok vyzkousime, ja ted nechtela nic extra draheho, protoze cast sezony uz je pryc a manzel je ted na nemocenske, takze musime vic setrit.
Jeste pridavam fotku stelek ze superfitek, jak jsem psala chodili jsme v nich na pisek, coz je videt hlavne na prave stelce.
@Krrysa píše:
@3HE primigi jsme koupili úúplně náhodou letos, když neměli na sny v jeho velikosrti superfitky…a musím říct, jak stráášně mile překvapená z nich..celý kožený, i stélka, nádherně lehký a ohebný, pevná pata, fakt super!!!
prosí, jakou máte velikost a jak je široká stélka v nejširším místě? - tam, ke se rozvírají prstíky při chůzi? díky… ![]()
@Sunrise já jsem teď ty stélky vydrhla na mokro cifem na nádobí - jsou jako nové! - vak lehce vymačkat v dlaních v ručníku.