Brambory Kaufland

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
7.3.14 09:29

Jinak my teda většinou brambory ze supermarketů nebereme, kupujeme buď u stánků (ale přímo od těch lidí, co to pěstujou) nebo tady máme ovocnářský družstvo, kde prodávají vlastní jabka a pak sezonní věci jako švestky, hrušky, meruňky a k tomu jako doplněk brambory… Jabka mají fakt super a levnější, než kdekoliv v supermarketu… :nevim:

Ale kvalita v ovoci/zelenině taky je kolikrát nic moc… Oni maj většinou dodavatele stejnýho jak ty super/hypermarkety… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
7.3.14 09:30

@kate02 U nás v Lidlu mají taky strašné brambory, to musím prohrabat víc pytlů, abych našla nějaké pěkné :zed: Ale s jejich zeleninou i ovocem jsem spokojená, to je výstavní. Asi je největší problém v tom, že berou pouze balené brambory min. po 2 kilech a skoro v každém pytli se nějaký vadný najde. Kdyby brali vážené brambory, tak ty vadné kusy vyhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
7.3.14 22:12

@kačule.j tak třeba teď čokoládu, pivo, náhražku kávy, kuřecí stehna, jogurty…mám ti vše vypisovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
7.3.14 22:14

@Ve-ru už jsem psala, že doma máme nevyhovující sklep, za týden nám tu zelenina klíčí. Jinak bych si uskladnila zeleniny víc. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
7.3.14 22:15
@1Luca píše:
@kačule.j tak třeba teď čokoládu, pivo, náhražku kávy, kuřecí stehna, jogurty…mám ti vše vypisovat?

Mě jenom zajímalo, co spotřebitele vede k nákupu zlevněných surovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
7.3.14 22:17
@kačule.j píše:
Mě jenom zajímalo, co spotřebitele vede k nákupu zlevněných surovin.

Ušetří peníze, když je zboží ve slevě, hlavně u těch dražších výrobků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
7.3.14 22:22

@MUFICE Mě totiž přijde, že spotřebitel ty věci koupí ve slevě a ve finále by je třeba jinak nekoupil. Není to kontraproduktivní? Příklad: moje kolegyně si minulý týden v letáku přečetla, že je ve slevě tatarská omáčka a měkký tvaroh. Tak si koupila 2 tatarky a 4 tvarohy. Ptám se jí,,co s tím budeš dělat?'' a ona, že vlastně neví, ale určitě se to využije. Ve finále kdyby tam nejela, tak by ušetřila za 2 tatarky 4 tvarohy, které vlastně vůbec nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
7.3.14 22:22

@kačule.j snažím se poslední dobou nakupovat jen to, co potřebujeme, dělám doma nákupní seznam. Ale pokud vím, že mi za týden například dojde maso, tak ty stehna v akci koupím, i když je momentálně nepotřebuji. Jogurty v akci vezmu, máme malé dítě a já je jím taky. O zbytku se nebudu zmiňovat, u nás běžná spotřeba a nižší cena prostě vítězí. Většinu spotřebitelů povede k nákupu zlevněných surovin zřejmě cena. Už jsem se naučila nenakupovat všechno co je v akci do zásoby, ale pokud půjdu pak za tři dny do našeho koloniálu, tak si pak můžeme okusovat zdi. Ne všichni mají na to si nechat posílat bedýnky a kupovat ve specializovaných obchodech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
7.3.14 22:26

@1Luca Já taky neberu bedýnky atd… Ale je pravda, že mám svoje značky, které kupuji a i kdyby jiné jogurty stáli ve slevě 2kč tak vezmu ty osvědčené, protože třeba vím, že v nich nejsou barviva atd…Jenom se ptám, jestli se to opravdu vyplatí v rámci kvalitní stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
7.3.14 22:26
@kačule.j píše:
@MUFICE Mě totiž přijde, že spotřebitel ty věci koupí ve slevě a ve finále by je třeba jinak nekoupil. Není to kontraproduktivní? Příklad: moje kolegyně si minulý týden v letáku přečetla, že je ve slevě tatarská omáčka a měkký tvaroh. Tak si koupila 2 tatarky a 4 tvarohy. Ptám se jí,,co s tím budeš dělat?'' a ona, že vlastně neví, ale určitě se to využije. Ve finále kdyby tam nejela, tak by ušetřila za 2 tatarky 4 tvarohy, které vlastně vůbec nepotřebuje.

Já taky čumím do letáků, než jedu na nákup. Třeba prášky na praní a dražší drogerie se vyplatí, ale kupuju jenom značky, co používám. Pak ještě hodně kupuju tablety do DG, tam je rozdíl 40 Kč za krabičku, takže jich koupím 10 a ušetřím 400 Kč. Potraviny, co kupuju pravidelně, tak ráda koupím ve slevě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
7.3.14 22:29

@kačule.j já to brala všeobecně. Taky neberu všechno. A tvoje kolegyně je teda extrém, ta je jak důchodci :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
7.3.14 22:31

@1Luca Já myslím, že to má jako sport.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
7.3.14 22:32

Do zásoby se dají koupit těstoviny, maso do mrazáku, drogerie apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
8.3.14 07:46
@kačule.j píše:
@1Luca Já myslím, že to má jako sport.

Tak mně když volá manžel, že maji v akci „to a to“, tak mu řek u, ať to vezme, i když v tu chvíli ještě nevím, co s tím… Kupuje jen veci, o kterých ví, že je kupujem normálně… Takže pokud mají v akci jogurt, kterej normálně nekupujem, nedělá mu problém zkontrolovat složení a vzít ho místo toho, co normálně berem, když je OK… :nevim:

Třeba s tvarohem se dá dělat takovejch věcí, že když na věc přijde, jsem schopná ty 4 tvarohy vypotřebovat za den… Tatarka zas má dlouhou dobu spotřeby… :nevim: a furt lepší koupit to v akci třeba o 5 - 6 korun levněji, než to pak kupovat příští týden za plnou cenu… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
8.3.14 10:17

@kate02 Já ti rozumím, každý nakupujeme po svém. Žádný z těch obchodů ti nedává slevu zadarmo. Sama si musíš uvědomit, jestli bys to zboží, které je momentálně ve slevě, potřebovala momentálně koupit. Ty si koupíš ve slevě tvarohy, které bys jinak nekoupila, takže vlastně utrácíš ty peníze zbytečně za nepotřebnou věc, kterou tedy po koupi nějak zpracuješ. Přijde mi blbost koupit si tatarku, kterou dva měsíce stejně neotevřeš, jenom proto, že byla ve slevě. Já jsem ráda, když zboží, které běžně kupuji je levnější, potěší mě to, ale abych pro těstoviny jela do Lidlu a pro tvaroh do Penny? To víc utratím za benzín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák