Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nečetla jsem všechno.. Protože jsme měli alkoholika v rodině, tak radím nemíchat se..
On vždycky bude pro rodinu ten chudák, ale většinou ta rodina nezná celou pravdu, jenom takovou co chce slyšet.. Možná je to i tak, že se na tom domluvili.. Třeba řekla, že od něj odejde a on nechtěl, radši odešel on.. Jeden známý to tak udělal.. Pohádali se, a řekl, že půjde radši on.. Ne sice do auta, ale stejně si myslím, že je to mezi nima takové dočasné a pak to budou řešit..
A ten barák. Mě spíš přijde divné, že to někdo řeší.. Pokud je u vás v ordině xx let, je součástí vaší rodiny, má tam vaše děti- co jsou součásti rodiny, tak nechápu, co řešítě..
Kdyby si tam pozvala milence tak to pochopím, ale toto je situace, kdy oni mezi sebou něco řeší a takto to teď mají..
Jako nedovedu si představit, přijít a vyhazovat ji, tím byste mu fakt pomohly, pokud chce vztah zahranit.. ![]()
Toto stejné měl můj známý, a nakonec ta potvora manželka za něho platila dluhy kde mohla, protože si napujčoval.. a rodina jenom pak čučela..
Bez bratra bych nic nepodnikala…
Nečetla jsem diskusi, takže se vyjádřím jen k dotazu zakladatelky a radím - za žádnou cenu se jim do toho nepleť!!! Jejich život není tvoje věc. Zatím se ještě nerozvádí a o majetek se netahají (až by k tomu došlo, tak se majetkové poměry jistě vyřeší a bratrově manželce nezůstane dům, který jí nepatří, takže o svůj majetek nepřijdete, to se neboj) a jak se jim začneš míchat do jejich sporu, způsobíš víc škody než užitku. Do toho, proč ona ho vyhodila, co si udělali a co tomu předcházelo, ti také nic není, je to jejich vztah. Pokud se spolu takto chytli, že došlo na vyhazovy z domácnosti, tak mají sami co dělat se sebou a jakmile se jim do toho začnou plést lidi zvenčí, můžou nadělat nenapravitelné škody (brácha se dostane do dvojího ohně a místo toho, aby měl čas a myšlenky na vyřešení sporu s manželkou, tak bude muset řešit tebe a tvoje invektivy). Představ si, že se spolu příšerně pohádali třega kvůli nějaké nevěře, ale až jim vychladnou hlavy, tak se třeba domluví a udobří a dají to znovu dohromady a budou mít rodinu v klidu. Ale jak ty začneš útočit na švagrovou, tak on bude muset nějak reagovat a buď si to s manželkou totálně rozhasí (to, když se přidá na tvou stranu) a šance na udobření budou definitivně v čudu, nebo si to rozhasí s tebou, potažmo s mamkou (to, když ti řekne, že ti do toho nic není, ať to neřešíš a pohádáte se spolu) a k jednomu problému v rodině bude mít milion dalších. V každém případě všechno jenom vyhrotíš a zhoršíš. Drž se zpátky a nech bráchu žít jeho život!
@Netopirek píše:
@Keyllah tak odkoupit to může bratr, matka nebo klidně i švagrová. Jde o to, že se situace neřeší a nechává se vyhnít. To se bude čekat jak dlouho? Takže buď ať se bratr rozhodne co a začne něco dělat. Nebo udá plán do budoucna. Ale to, že to nebudu řešit není řešení
Nechávají to vyhnít po pár dnech?
mimochodem jak ty víš, že už to nemají vyřešené? Evidentně jde o dědění po otci, matka se zakladatelkou bydlí jinde, takže v rámci dědického řízení souhlasily, aby tam jeden z majitelů s rodinou žil. Ale tak samo, ať zakladatelka zaběhne za advokátek a zažaluje zbývající majitele o vypořádání nemovitosti a zaplatí tučný poplatek. Matka jako většinový vlastník s tím problém nemá, ani její syn. Už vidím ten zářný úspěch dcery, která má 1/4 nemovitosti!! A určitě je může z fleku všechny vyplatit
hamty, hamty jaképak ohledy na děti vlastní krve, co na tom, že mají tatínka alkoholika a hrozí rozvod, šupem bych je být zakladatelkou vystěhovala ![]()
@Regina Hero píše:
evidentně všichni zúčastnění to ani dřív řešit nechtěli, teda kromě Netopirka a Emimina, kteří by to nejraději vyřešili ještě dřív, než se bratr zakladatelky vůbec oženil a hned by napálili nájem i jejich dětem…
Mimochodem, ty víš, jestli to bratr zakladatelky se svou ženou nijak neřeší? To, že to neví zakladatelka, ještě nemusí vůbec nic znamenat… a mám za to, že řešit to má právě on se svou manželkou a ostatním do toho jaksi nic není…
Nestačím se divit…proč řešit alkoholismus bratra, nebo fakt, že se synovcům může rozpadnout rodina a hrozí rozvod…nejdůležitější je okamžitě vyšoupnout švagrovou i s dětmi z baráku nebo jim napařit nájemné. Ideální varianta, pokud to manželství rozvrátit úplně. A určitě to potěší i maminku zakladatelky, která s tím problém nikdy neměla a nemá…to bude super atmoška na Vánoce, ale hlavně že se tam švagrová nebude roztahovat na té její 1/4, mohla by to nějak znehodnotit ![]()
@Tunrida tady nejde o vyřešení, ale o tom něco dělat. Ale bratr zakladatelky nic nedělá. Já bych řekla, že je to tak cca týden. Pokud by o rodinu stál, tak už má být sprosítkem u manželky. A snažit se sní domluvit.
Nejde o to, že to není vyřešený, ale že to nikdo neřeší. Nechat to vyhnít nepomůže. Švagrová se sama od sebe neuklidní je proto, že uplyne nějaký čas
@Netopirek píše:
@Tunrida tady nejde o vyřešení, ale o tom něco dělat. Ale bratr zakladatelky nic nedělá. Já bych řekla, že je to tak cca týden. Pokud by o rodinu stál, tak už má být sprosítkem u manželky. A snažit se sní domluvit.
Nejde o to, že to není vyřešený, ale že to nikdo neřeší. Nechat to vyhnít nepomůže. Švagrová se sama od sebe neuklidní je proto, že uplyne nějaký čas
A to ty víš, že nic nedělá? To nemůže vědět ani zakladatelka. Pokud mu teda nestojí furt za p. delí.
O jejich problemu jsem psal, ze je rozhodne jejich vec. Do toho podle me nikdo jiny nema pravo zasahovat.
Nepletla bych se do toho za předpokladu, že to není trvalý stav. Pokud má, chlapec, máslo na hlavě, a ona ho vyhodila…S tím, že ho zase vezme zpátky, až se oba uklidní a vysvětlí si to. Pokud by to ale brala jako definitivní řešení, pak už bych se do toho pletla.
Trvá to už 2 týdny. Týden spal v autě. A nedělá nic určitě, dojde z práce a veškerý čas tráví s mámou u televize, nebo jde s ní nakoupit. Navíc je zcela bez peněz.
Nemusela jsem nic, už se švagrovka stačila pohádat s naší mámou, protože k ní včera přišla a chtěla, aby máma vyhodila bráchu zpět k ní.
Máma na ní pěkně vyskočila, že takhle teda ne. ![]()
@Anonymní píše:
Trvá to už 2 týdny. Týden spal v autě. A nedělá nic určitě, dojde z práce a veškerý čas tráví s mámou u televize, nebo jde s ní nakoupit. Navíc je zcela bez peněz.
Nemusela jsem nic, už se švagrovka stačila pohádat s naší mámou, protože k ní včera přišla a chtěla, aby máma vyhodila bráchu zpět k ní.![]()
Máma na ní pěkně vyskočila, že takhle teda ne.
takže máma si chce bráchu nechat u sebe, ty chceš dostat švagrovou z domu… no, a bráchovi to teda vyhovuje a je mu to šumák… má u mámy jídlo, teplo a televizi… no, už se moc nedivím, že ho manželka kvůli něčemu vyhodila, ale stejně by si to měli vyřešit oni dva… ale zaujalo mě, jak si to teda představuje vaše máma…
@Anonymní píše:
Nemusela jsem nic, už se švagrovka stačila pohádat s naší mámou, protože k ní včera přišla a chtěla, aby máma vyhodila bráchu zpět k ní.![]()
Máma na ní pěkně vyskočila, že takhle teda ne.
No a co tedy svagrovka, rysuje se nejake reseni?
@Tunrida píše:
A to ty víš, že nic nedělá? To nemůže vědět ani zakladatelka. Pokud mu teda nestojí furt za p. delí.
beru to z toho, že zakladatelka psala, že bratr to nechává vyhnít. To je něco co bych řešila, ne se švagrvou, ale s bratrem.
Zakladatelka souhlasila, že bratr s rodinou budou v tom domě žít za určitých podmínek. Ty se teď změnili. Jestliže švagrová ho vyhodila, tak bych řekla, že už ho měla dost a řešit to nechce. Já si nemyslím, že by bratr zakladatelky byl nějaký chudáček, to spíš b. b. Ale když on i jeho žena souhlasili s tím, že budou žít v domě který není jejich. Museli oba počítat, že se ostatní spolumajitelé budou zajímat o to, co se s nemovitostí děje. Tak to prostě je. Pokud by byl dům jen jejich nebo jeho, jeho a matky. Tak by to zakladatelce mělo být úplně u zádele. Ale takhle je to i její věc.
Jestliže švagrové dům nepatří, tak měla zbalit sebe a děti a jít třeba k rodičům. Ale ne vyhodit majitele domu. Obvzlášť když ví, že jeden ze spolumajitelů ji nesnáší.
@Emimin7 píše:švagrovka si asi uvědomila, že to s 2 dětma není taková pohoda, hlavně finanční.
No a co tedy svagrovka, rysuje se nejake reseni?
@Anonymní píše: švagrovka si asi uvědomila, že to s 2 dětma není taková pohoda, hlavně finanční.
Bráchovi se to asi líbí,on byl takovej mamánek, co rodiče řekli, tak dělal a pak poslouchal švagrovku. Máma je ráda, že má společnost
Ale jestli pri te hadce zaznelo, co je v planu dal. Nezni to jako by ho chtela zpet.