Poradna duly
Jana Čurdová
macko, ty to nehroť s telkou
, Terka kouká na pohádky jak to jde… a už to ani neřeším. prostě to patří k týhle době a na mě je, abych jí pak zajistila dostatek koníčků, aby celý dny u ní neproseděla… A s mluvením čas určitě je, některý děti už mluví, viz Ellča
- tak proto se o tom bavíme, víš? Někdo mluví už v roce a půl…
Jo a já jsem se ani nepochlubila, 5.12. jsem koupila lístek na mikuláše, bude tam divadlo a budou dárečky… byla jsem nadšená, že mi kamarádka sehnala lístek, páč byla v pravou chvíli na pravým místě, jinak je to hned vyprodaný, no a moje máma mi tu radost úplně zkazila, že to pro ní ještě není, že je na to malá a že si to vůbec neužije… že ona by tam teda nešla
… tak jsem z toho smutná, myslela jsem, že to bude super… jsem myslela, že se jí to bude líbit a když ne, tak si tam prostě pohraje a můžeme jet domů, ne?
My jdeme dneska pro tu kachnu, pojala jsem to jako Stejfa, na Vánoce bude mít dárečků dost a teď byla hodná, tak si něco nadělíme dřív… a k čemu kachnu v prosinci, když už třeba bude sníh, ne? ![]()
Tak pa zatím
ahoj holky,
Leni dárky super ![]()
Mací, tu mašinku máme taky, snad to bude Rozuli bavit.
K tomu nočníku, už jsme doma taky skoro bez nehody, ale stylem, že jí na nočník dávám sama, Roska si prostě neřekne a neřekne. Někdy si připadám jako pitomec, jak se jí celý den ptám a potom mezi lidma v krámě mi řekne mami čůrám a já na to ano Rozárko máš plínku tak čůrej, tak to vypadá, jak je chytrá a přitom o minutu dřív si říct neumí ![]()
S tím mluvením je to právě naopak, Rozárka mluví na svůj věk velmi dobře. Samozřejmě si slova upravila, třeba šikulka je hokulka a tak…Ale normálně se doma bavíme ona se ptá, já odpovídám a naopak. teď nedávno třeba seděla v postýlce a vyhodila dudlíka ven a strašně se smála a volala na něj poď sem dudlíků…
fakt mluví moc hezky. A už se naučila i zpívat písničky, ukolébavku o mravenečkovi umí skoro celou, různý básničky, bramboru a tak to vždycky říká to poslední slovo verše
prostě naše šikulka. Pomalu jí učím dobrý den, ale nechápe, kdy to má používat, tak radši vždycky říká čus čus nebo čus bambus. A děkuji to už používá skoro na 100%. Někdy se jí musím ptát jak se říká, ale většinou sama poví díky nebo děkuji.
Ale zase to kompenzuje tou plínkou ![]()
tak nic, papa je zase hezky, tak vyrazíme ven.
Nikol, jdeme taky na mikuláše, takže udělala jsi dobře. Jen se budu snažit mít Rosku daleko od čera, aby z toho neměla nějaké trauma. Ale jinak se moc těšíme.
Akaco - to je super, že tak mluvíte, některý děti to tak prostě mají. A myslím, že teď už je to fakt jedno. JEstli jedno dítě má ještě plenu a mluví nebo druhý nemluví a nemá plenu… ony na to všichni děti jednou přijdou
. A je strašně fajn se s tím člvíčkem dorozumět…
A pojď sem dudlíků se mi moc moc líbí ![]()
No, já jí taky nebudu nějak přehnaně hnát před čerta, ale když jsme měli tu možnost získat lístek, tak jsem strašně ráad, je to prostě další akce s Terkou a navíc tam na to budeme dva, tak je to prostě super… a vysi to taky užijte ![]()
nazdar holky.
Niki taky jdeme na mikulase a taky jako akaca budu eli drzet od certa dal.jinak na mamu nedej prosim te.Oni jsou jini ty s tema detma nikam nechodily. ![]()
Jinak u nas s mluvenim dobry u nas se rika uz i dobry den a dobre rano kdyz jime tak rekne dobrou a proste uz se s ni clovek domluvi.taky na urcita slova ma svoje vyrazy u nas je penezenka masuna nevim proc ale nez sem nato prisla to mi dalo praci.Jinak se uz dorozumime takze je to pohoda docela.Doufam ze u sary to bude taky tak.No a s nocnikovanim zaciname taky ale udelala sem jednu vec aby to pro Eli bylo zajimavejsi tak ji davame rovnou na zachod a na ten kupodivu chce jit ale samo ji musime drzet.je ale pysna ze chodi na ten velkej nocnik.Na normalni nechce.takze tak ale jeste to nemame uplne vycytany samozrejmne.
A sara ta uz brouka kontroluje si rucicky zacina se otacet na boky odrazet od neceho no vypada to ze bude rychlejsi nez eli v tomhle.Ale jemna motorika jeste nic moc chrastitko jeste v rucicce moc nedrzi ale to ma jeste cas.tak uz se tesim co se z ni vyklube pristi utery ji uz budou 3mesice.ty jo toto leti.Holky je to zahul ale sem rada ze uz to mam za sebou.
tak se mejte a snad se zase objevime tady.
Lost, no to je mazec! Fakt to letí jako blázen a že Sáře už budou tři měsíce, to je teprv neuvěřitelný. A je to strašná šikulka
… No a Eli taky tak
- teď jsem měla telefon a mám úplně přetrženou nit, tak už vůbec nevím co jsem chtěla… tak pak až si vzpomenu ![]()
ahojky.
tak jsem teď přišla od doktora.Já nevím jestli ten červenec je prokletej či co.Na ultrazvuku nic neviděl a to by prý už mělo být něco vidět.Bojí se že je to mimoděložní těhotenství ale nevylučuje malé těhotenství.Vzali mi krev na HCG,ve středu jdu znova a ve čvrtek znovu na UTZ.Na testu mi čárky sílí,takže HCG se podle mě zvyšuje.no beru tak,jako že jsem tam nebyla.Ve čvrtek prostě uvidíme..
werco drzime palce.Snad fazolka vykoukne.a co se u vas deje v cervenci?
lost: díky
jo v červenci,,prosímtě já jsem to psala holkám do července a abych vám to nemusela psát zovu tak jsem to je zkopírovala.Totiž už asi 3 čevencovky o mimi ted přišly
Akaca - a kam jdete na toho Mikuláše? My chceme taky! To bude něco jak říká Nikola, i s dárečkama? Že vy to máte zase nějakou protekci…
![]()
A jejda no neni to jednoduche donosit mimi.nevim cim to je asi tou dobou dnesni tim stresem nebo jak?No hlavne at se to tobe povede a at tam mimi je.Drzime fakt palce. ![]()
AHOJ HOLKY,
TAK V PRVNÍ ŘADĚ, WERUŠKO MOC DRŽÍM PĚSTIČKY,ONO TO VYJDE A BUDE ZASE DOBŘE.JÁ SI MYSLÍM,ŽE POKUD BY JSI MĚLA MIMODĚLOŽNÍ TĚHOTENSTVÍ,TAK BUDEŠ MÍT TAKOVÉ BOLESTI BŘICHA A PODBŘIŠKU,ŽE BY TO MUSELO JÍT POZNAT. JÁ NEVÍM,JEN ZKUŠENOSTI OD KAMARÁDEK
KAŽDOPÁDNĚ,TO BUDE DOBRÉ,MUSÍŠ VĚŘIT
![]()
CO SE TÝKÁ TELEVIZE,TAK U NÁS JAKO NIC,POHÁDKY NÁS COSI NEBEROU,PRAKTICKY NIC,MALÁ JE ZAHRABANÁ V KNÍŽKÁCH,TAK SI ŘÍKÁM, ŽE TO JE FAJN,ALE KDYŽ JDU KE KAMARÁDCE,KTERÁ MÁ STEJNĚ STARÉHO CHLAPEČKA,ZAPNE MU KRTEČKA A MÁ CELÉ DOPOLEDNE KLID,TOŽ JÍ TROŠKU ZÁVIDÍM,ALE TAKY VÍM,ŽE JÁ BYCH TO TAK NECHTĚLA, TAK TEĎ NEVÍM NA CO SI JAKO STĚŽUJI
U NÁS CHODÍ PŘÍMO NA DĚDINĚ MIKULÁŠ,TAKŽE PŮJDEME PŘÍMO DO VÍRU DĚDINO-MĚSTA,ALE OD ČERTŮ TAKY DALEKO A PAK RADĚJI DOMŮ,PROTOŽE TEN HON NA DĚCKA CO TADY POŘÁDAJÍ TO JE DĚSNÉ, KDYŽ JSEM ČEKALA MALOU,TAK NEŽ JSEM SE DOKOLÍBALA DO KOPCE DOMŮ,TAK JSEM SCHYTALA PÁR ŘETAZAMA PŘES ZÁDA
,TAK NEVIDĚLI VE TMĚ, ŽE JSEM TĚHOTNÁ,ALE PAK TA REAKCE MOJEHO
![]()
HOLKY,MOC VÁM GRATULUJI K TOMU MLUVENÍ DĚŤÁTEK, JE TO MOC KRÁSNÉ, KDYŽ TO TADY ČTU,JAK JSOU NĚKTERÉ DĚTI DOPŘEDU A JAK ŽVATLAJÍ,TAKY SE NA TO MOOOOOOC TĚŠÍM
![]()
poly u nas tv taky nic jedine reklamy a pocasi
to se culi a rika pošaší.anebo znelka kouzelny skolky a tim to hasne.no ale sem radci ma rada knizky tak to je lepsi. ![]()
Ahoojjjjj, u nás letí Teletobís,ani nevím kdy to začalo. Televize je puštěná jako kulise, ne že by se mě to líbilo, ale sama jsem závisláčka. A druhá závislost Veroniky jsou knížky. Takže z každého něco. Taky už docela hezky mluví, ne asi jak Rozka ale celkem se domluvíme. Dneska spívala kolo, kolo mlýnský. ![]()
Werčo mysli pozitivně, určitě to dobře dopadne. psychika dělá divy. Dej vědět jak si dopadla, budu držet palce. ![]()
Nikol máma to určitě nemyslí zle, ale pochází z jiné doby, nic si z toho nedělej. Určitě se tam bude Nikolce líbit a bude mít velkéj zážitek. Taky se nato těším, i když budeme asi brečet. Ona totiž brečí i když vidí nějakého strejdu. Trochu se bojí chlapů, snad jí to vydrží dlouho. ![]()
Stejfi ne Nikolce ale terezce.
No jo je hodne tech capartu kdo si to ma pamatovat. ![]()