Poradna duly
Jana Čurdová
Macka - mě taky dělala Danule zrovna na ledu „hopy, hopy“. Jsem nestačila říct ani ň. Naplácla se jak široká tak dlouhá.
![]()
A je děsná sranda, jak je na tobě vidět to všeobecně známý, že druhý dítě se prostě tak neřeší jako to první.
Ellča si pomalu ani nazaplakala.
Ale chápu, že pro tebe to teď moc sranda není.
Ale určitě ti vůůůbec nevadí, že já se tu teď směju na celý kolo.
Však ono i na mě dojde.
![]()
A to mě to zase přijde logiký, že to chlapi říkaj. To s těma penězma. Vždyť maj pravdu. Já kdybych byla chlap, tak to taky říkám.
Ale je fakt, že teda Macka to má lepší, jí to Jirka říkat nemůže.
A já jsem si to zase zařídila tak, že mě prostě Martin neživí. My jdeme ve všem na půl. A že mi sem tam něco koupí nebo mě pozve na jídlo, to se nepočítá, že jo…
![]()
akaco - ony jsou ty fotky naštěsí malé, takže to není tak vidět
- což mě hrozně mrzí
… a děkuju za pochvalu… musela jsem si to prosadit, ale když to taťka viděl, tak tu chodil jako páv
. Mám raodst, že se mu to taky líbí
…
Vendul - protože je rozdíl, jestli ty fotky vkládáš z počítače nebo z internetu. Já jsem byla líná je někam dávat, tak jsem je nahrála jenom tak. Fota z galerky nebo z netu dáš klasicky přes ten obr nahoře nad textem. Dežto ten malý je pod textem, jak dáváš „procházet“ a hledáš v pc…
Mací - no abych řekla pravdu, tak bych to takhle zažít nechtěla, protože bych chcípla. Ale to jsem já, to víš, že si to nechci dělat těžší, tak do toho nejdu. Ale ty jsi akční žena a i když to teď není ideální, tak prostě máš na to to zvládnout, fakt. A pak si z toho vezmeš to nejlepší a fakt si to užiješ. Jde jenom o čas. Jakmile Šíman trošku povyroste, bude to lepší a lepší… uvidíš
![]()
Nikolaa - jenže já jsem ty fotky zkoušela dávat i klasicky, jako se to dávalo dřív. Že je mám ve fotoalbu a je to úplně stejný. Já teda nejsem úplně zdatná v těhlech věcech, ale zas úplnej debil nejsem.
Snad.
![]()
Vendul - my jsme se taky bavili o tom, jak by se to dalo udělat, ty finance… my máme všechno dohromady a neřešíme kdo vydělává víc nebo míň a kdo koho živí… Já se taky nenechávám vydržovat, ale snažím se taky přispět do domácnosti, jen prostě je jasný, že má marek víc… no a abych přinesla domů víc než Marek, když dělal na stavbě… to by asi nešlo
… to bych musela být minimálně ředitelka a to fakt nehrozí
… a jinak jsem nikdy nechápala, jak se to dá rozdělit tak, aby to bylo spravedliví a ještě když tam jsou děti…
a s těma fotkama… když jsem to dělala klasickým způsobem, vždycky jsem jí měla normálně… takže nevím co tam vytváříš umělče
![]()
Holky zdravim chci reagovat a moc podporit macku.
![]()
Macko tak sem ja skoncila s kojenim i u sary a to ve 2mesicich.vse bylo ok mala nabirala takze bych i kojila nebyt toho ze na krku eliska a jeji zarleni.Zacaly mi stavkovat prsa a tak mi detska dr rekla ze ja potrebuji fungovat a ne se zruinovat ze jestli chci at kojim ale ze kdyz tak at se nato vykaslu jinak se z toho zblaznim.mela sem dilem nekojila sem uz moc Elisku ale vyresilo se to samo fakt sem ztratila mlicko.
Vim je to blby ze to tak rikam ale od ty doby co je sara na flasce je to mnohem lepsi a ted uz chytla i rezim vime co a jak a sme spokojeni vsichni.eli prudi sice vzteka se jak pes ale uz je to mnohem lepsi.takze drzim pesti at to vydrzite co nejsdyl ale hlavne holka neznic se.bordel u nas taky takze si tim nelam hlavu i kdyz ja sem taky vytocena kdyz tady je brajgl.
![]()
Jo a ještě jsem ani nepověděla, jak jsem dopadla s cukrovím!!!!!!!!!!!!!! Nedá se to žrát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fakt envím, jak to dělám. Dala jsem tam o polovinu míň cukru a je to tak sladký, že je mi z toho špatně. Takže ještě ž eměl Mára nápad, ať to nedělám všechno… takže mám naštěstí jen jeden plech a musím vymyslet novou náplň… mmch… chtěla bych tu jak je ve větrnících a tak… kamarádka mi radila, ať rozšlehám máslo s pudingem… je to tak nebo máte někdo lepší nápad? Please???
Ale já neřeším, co je nebo není spravedlivý nebo správný.
Ať si to každej dělá jak chce a hlavně jak se ty dva domluvěj, že jo. Ale když ženská prudí (Akaco promiň, to není přímo na tebe, to je jen tak všeobecně), tak prostě prudí i chlap. A přijde mi logický, že ho tahle věta napadne jako první. Oni si zase mezi sebou vykládaj, že nesnášej, když jim ženský mlátěj o hlavu, že nejsou doma.
![]()
A bez výhrad souhlasím s tím, že my to máme všechno daleko daleko těžší!!!!
![]()
A laskavě si ze mě nedělaj prdel s těma fotkama, jo!!!!
Jdu to zkoumat!!!
![]()
Lost - hlavně žádnej stres! Nic není blbý. Kojení sem kojení tam, hlavně že je matka spokojená a stále ještě funkční!!!!
![]()
Vendul -
tak podej zprávu, jak to teda je ![]()
a já jsem nezkoumala vás, jen jsem řikala, že jsme nad tím přemýšleli a nevěděli jsme, jak to udělat… a stejank je nám takhle nejlíp… když to jde, tak prostě peníze neřešíme…
Lost - s tím kojením nemá cenu se trápit… nepsala jsi mi to taky náhodou, když jsem s Terezu nekojila
- taky jsi mě chlácholila, že je to v poho, hlavně, abysme byly v pohodě
tak přesně takhle teď na tebe
- hlavně že to klape!!!!
zdravím maminy, Katko my jedeme na slovensko už v pátek a do 30 budeme spátky, ale nevím jak bude volno, jestli někam nepojedeme. Ale když bude klídek tak tam za vámi rádi přídeme. Dám určitě vědět.
A pořádek neřešte, nejak bylo nějak bude. A určitě to přežijeme i když nebudou umyté okna. ![]()
Katko jo nastupuji do stejné firmy, jenom asi na jinou pozici. Ale jistě to budu vědět až po novém roce.
Ahoj holky,
Danule je nemocná. Má rýmu a 37,5 po odečtu. Noc děsná a teď je pochopitelně taky protivná. Ach jo. Já vždycky když je nemocná, tak mám pocit, že jsem neschopná matka. Furt přemejšlím, kdy jsem ji málo oblíkla a tak. Ach jo.
Ale tak do vánoc to snad přepereme.
Ahoj, holky,
díky za podporu.
Lost, holka, Tys mi udělalal radost největší - přesně to totiž potřebuju slyšet!!
Včera i dnes dostal Šíma po kojení Nutrilon.
Holky, ať mi nikdo neříká, že když mám dítě 6,600 kg ve dvou měsících, kojím o 106, že se to srovná… A abych se dostala do takové pr… jako s Ellčou a totálně se zhroutila, protože budu kojit v noci každou hodinu, to teda neeee!!!
Takže - Šíma dneska dostal nakojené mlíčko, pak stáhnul ještě 100 ml Nutrilonu a finito! Zatím spinká. Dokud to půjde, budu kojit, ale jak říkala Lost - zruinovat se nenechám.
Koupila jsem si na MMB od maminky spinningové kolo, Jirka mi jej vyzvedne, tak už taky potřebuju, aby měl Šíma režim.
Tento týden byl fakt děs běs, já na pokraji zhroucení, manželství na rozvod. Aspoňže Ellinka byla teď fakt hodná. Je mi jí úplně líto a strašně na ní visím…
Tak teď jsem pevně rozhodnutá, že se to srovná a že už bude jenom a jenom líp!!!
Holky, ono je to těžký jak s penězma, tak s nechozením brzy domů. Něco za něco. Kdybychom měli hooodně peněz, budu jezdit s dětmi po rekreacích a najímat si výpomoc na hlídání. Ale já jsem třeba teď moc ráda, že je Jirka doma a že mi pomáhá. A finanční stránka se může zase otočit. Takže hlavně žádné výčitky. Já bych Jirku nedala ani za nic a jsem moc ráda, že taky fungujeme společně a nerozdílně - ve všem ![]()
AHOJ HOLKY,
MARCELKO-HLAVU VZHŮRU A OBDIVUJI TVOJE ODHODLÁNÍ,MOC TĚ ZA TO OBDIVUJI,JÁ SI STÁLE ŘÍKÁ,ŽE JSEM RÁDA,ŽE TO TĚHOTENSTVÍ ODDALUJI,ŽE TO PROSTĚ SE DVĚMI DĚTMI NEZVLÁDNU
JSEM RÁDA,ŽE MÁM SÁRINKU UŽ TROŠKU VYPIPLANOU A JE TO TEĎ OPRAVDU FAJN,NĚKDY JSOU TY DNY TAKY ŠÍLENÉ,ALE TO OPRAVDU OBČAS.S TĚMI PENĚZI MÁŠ RECHT,JÁ JSEM SE S PAVLEM TAKY STÁLE HÁDALA,ALE KDYŽ JSEM VIDĚLA JAKOU MI DONESL DNES VÝPLATU,TAK JSEM SE MU OPRAVDU OMLUVILA ZA TA ŠKAREDÁ SLOVA,CO JSEM MU ŘEKLA A VÁŽNĚ JSEM POCHOPILA,ŽE TO DĚLÁ PRO NÁS, I KDYŽ S NÁMA NETRÁVÍ TOHO ČASU TOLIK,CO JÁ BYCH CHTĚLA ,ALE TA OBĚT SE MUSÍ SNÉST,ALE JAK BYCH TO DĚLALA,KDYBYCH MĚLA UŽ MIMI JAK VY S LOST,TO NEVÍM
![]()
VENDY-DRŽÍM PALEČKY,AŤ SE Z TOHO CO NEJDŘÍV DOSTANETE, SNAD TO NEBUDE ŽÁDNÁ ŠKAREDÁ CHŘIPAJZNA
![]()
NO MY JSME BYLI DNESKA BOBOVAT,MALÁ VE SVÉM ŽIVLU,TAK RÁNO S NÍ BYL PAVEL A JÁ ODPOLEDNE AŽ DO VEČERA,TAK SNAD NIC NECHYTNE,PROSTĚ JSEM JI NEMOHLA DOSTAT DOM
![]()
No koukám, že se tady rozpoutala debata o chlapech a penězích, abych to uvedla na pravou míru takže… kdyby mi nosil domů dvojnásobek toho co nosí, ani neceknu, žehlit a úkjlízet mi bude někdo jiný a já budu mít čas se věnovat Rozárce, nebudu vyflusaná, vynervovaná, že není uklizeno a vypráno a bez obav si půjdu i před mateřskou koupit třeba nové kalhoty..... to co nosí domů není směšná čáska, ale zároveň to není žádné wow, abych si sedla na zadek a nechala se těma penězma argumentovat. Takže proto remcám. Teda já hlavně pořád remcám, jsem od přírody remcavý typ a jedinej kdo to vždycky odnese je Petr.
Takže u nás je to tak