Poradna duly
Jana Čurdová
Souhlasím Niki- tím řezáním by sis nepomohla, to vidím u našeho Bohdi, čím jsme na něj hnusnější, tím je on horší… no máme to s ním teď perné tedy. Jako, když se neumí chovat 2leté dítě, to se ještě promine, ale když to neumí 6ti, tak to je katastrofa
. No nic se chystáme dnes do Tesca, měli tam slevy na oblečení, tak snad ještě něco je.. Děti jsou dnes pěkně vyspinkané.. Snad se to nepokazí.
Dajmo, já si myslím, že prostě když je to dítě takový, jako že zlobí, tak se rodiče můžou postavit na hlavu a nic s tím prostě neudělají… opravdu si myslím, že toho nedělám zase tolik špatně, aby se Tereza musela chovat tak jak se chová… a že někdo řekne, že by jí dal na prdel… jó, to jsem si řikala taky, když jsem viděla ostatní cizí děti jak se chovají… a myslím, že mám dost zkušeností od matky, nebo spíš rad, protože to chování je opravdu hodně podobný a matka sjezdila tolik psychologů, že ví jak by to mělo vypadat… a to je přesně ono… já se můžu postavit na hlavu a prostě je to takový jaký to je… teď jsme byly venku a bylo to docela v pohodě… sice tam jsou ještě náznaky dnešního blbýho dne, že místo toho, aby si řekla, tak se začne rovnou vztekat, ale i tak už se to nedalo srovnat…
Kamarádka mi řikala, že to nemám vzdát, protože pak ve školce bude dělat peklo… ale já nevím… myslím si, že když tam bude sama, že se bude chovat jinak než normálně zlobí maminku… když je s babičkou, tak je prý neuvěřitelná… jako hodná… dokonalý dítě… a já s ní pak jdu do koutku a je ot tohle…
Dajmo - u nás v Tescu to mají teda totál všechno vyprodaný
… pořád zoufale sháním pro Terezu lacláče a prostě je neseženu… teda pokud za ně nedám 800, to bych je asi našla… tak hodně štěstí při výběru ![]()
jé Nikol, to sis teda musela zažít peklo, ale gratuluju k tomu, jak jsi to zvládla. Zrovna o víkendu mi vyprávěla kámoška, že tohle dělá jejich 2,5 letej Patrik, lehá si na zem, kope, ječí, ona ho nechá, popojde kousek od něj a třeba si dál nakupuje, nebo ho jen pozoruje. Jeho to přestane bavit a je poslušnej. Nás takový stavy asi čekají co nevidět, nějak rychle přestává poslouchat a začíná odmlouvat, že nikam nejde a že bude doma a nechce… ![]()
Lucko, buď v klidu, nočník nenočník, každý dítě je jiný, Roska začala skoro před dvouma měsícema, a sama si začala říkat až když viděla, že i ostatní děti sí říkají. Na záchod taky začala chodit až když to viděla u starší kamarádky, že chodí na záchod a ané na nočník. Nemáte v blízkosti někoho, kdo by Damulku k tomu jako navedl????
Jinak naše si sama hraje max s hrncema, nebo když krámuje ve skříni, jinak u všeho musím asistovat, né si aktivně hrát, ale musím u ní prostě být. A hlavně pořád si nevydrží hrát s ničím dlouho.
Dudlíka taky pořád máme, je na něm totálně závislá, no zatím to až tak neřeším, doufejme, že do pěti ho mít nebudeme. Ale souhlasím s Dajmou, asi jí ho zbavím až porozumí tomu, že ho už vlastně nepotřebujeme.
tak pa
Katko přesně tohle doporučují všichni psychologové - teda aspoň všichni to řikali matce… pak to vypadalo tak, že jsem ležela v metru na zemi, ona stála metr odemě a jenom řikala lidem okolo „prosim vás, nechte jí bejt“, „nešahejte na ní“, „nechte jí“ „nevšímejte si jí“… protože se mě lidi snažili zvedat a jestli mi něco není… no taky to semnou máma neměla lehký, fakt ne a bohužel mi to vydrželo až do puberty… no snad Tereza ale nad sebou bude mít tu mužskou autoritu a nebude to tak hrozný… snad…
No ale zase musím říct, že jinak si docela sama vyhraje… jasně že zamnou přijde, že chce třeba obléct panenku nebo s něčím pomoct, ale jinak je to docela bez problémů… vlastně když není takhle mezi dětma (1-2 děti nevadí), tak to vůbec není tak hrozný… tak asi něco je vykoupení něčím jiným… (a teda nevím co je lepší
)
No a myslím si, že to potká všechny děti, jen třeba v různé míře… teda pokud to nebude taková Katka
- ta má zřejmě po mamince dávku pěknýho flegmatismu, takže je jí to všechno jedno
- Mišur - vlastně zlobí Katka někdy? Nikdy jsi ani nenapsala, že by tě naštvala nebo něco takovýho???
Holky moje reagovat nebudu, byli to hotové romány ale obdivuji. Zvládáte to ukázkově. Hlavně to nevzdávat. Nočníky ani dudlíky bych zatím neřešila,všechno určitě v čas zvládnou a žádný z nich s plenou ani dudlikem do školy nepujde. Nebojte.
Dneska večer jsme samotné doma, tak se jdu vyvalit k telce. Manžílek si šel na pivko, jsem zvedavá kdy příde domů.
![]()
Nikolaa - tos vystihla naprosto přesně!!!! Katka od Misurdy je flegmouš po mamince!!! A zlobit si ji představit nedovedu…
Fakt totální pohodářka.
Vendul - jj, já si to taky nedovedu představit ![]()
stejfko - nemusíš reagovat
, já se potřebovala vykecat, tak jsem trošku románovala
![]()
Holky moje, ještě že Vás mám… Jediné s čím asi nemáme problém je dudlík…
Malej ho nechtěl cca od půl roka… Ale kamarádka říkala, že ho se synkem házeli do řeky - jako že ten dudlíček doplave k jinýmu miminku, který ho potřebuje
A taky bych nebrala - stejně jako neberu mlíko v noci…
Katko, to je právě ono - nemám… Tady v tej zapadlině… Já nevím, přijde mi, že jsou tu lidi divný - málokdy někoho potkám venku… My jsme s Damulou venku pořád… A třeba v létě otevřu okna i dveře, aby se doma dalo dejchat ale ostatní mají pozavíráno a jsou zalezlí, aby je snad někdo neviděl… divný město… Mám tu pouze dvě kamarádky a jedna má o půl roku mladší holčičku a k ní 8 letýho kluka, druhá o rok mladší holčičku… Staršího nikoho neznáme…
Nikol, teda klobouk dolů - tohle já bych asi nevydržela… Malej sebou taky plácá o zem a je vzteklej, ale já už chodím křičet do koupelny - aby jako neviděl, že nade mnou „vyhrál“ … ![]()
Luci, někdy je dobře, někdy hůř. Minule jsem nevydržela, zřezala jí a málem se zhroutila že už nemůžu, teď to bylo zase lepší… Snad mi ten nadhled zůstane do další kolize ![]()
vy ste trubky!!!!
to si vazne myslite ze ona nikdy nevymysla????
no nehnevala by som sa, ale aj ona ma svoje dni, vcera po dlhej dobe tiez dostala, lebo si len vymysla co chce jest a potom zje jednu lyzicku a uz to nechce
a tiez vymysla ze sa jej niekam nechce ist, ale vacsinou ked jej poviem tak posluchne ![]()
ja na nu vacsinou hucim ked ma ist poobede spat, ona to asi potrebuje, od kedy sme bez cumla, je to naobed utrpenie a mna to nebavi ked to trva viac jak 15-20 minut
tak potom hukam a to zabera
ale mna to strasne vysiluje a som z toho hotova, tak ked sa da riesim vsetko s klidom ale ked vybuchnem tak to stoji zato
![]()
katko a u nas absolutne nezabera ze chodia ine deti na nocnik a zachod, skoro denne chodime von s kamoskou co ma o 3 tyzdne mladsiu a ta sa stale pyta, dokonca katka chodi s nimi na zachod pozerat co tam leuska robi, ale doma ju to absolutne netankuje, ani ked je posrana mi to nedojde povedat, to len ja po nuchu zistim ze sa tam nieco udialo:) ![]()
no nic, idem spat, tieto sviatky su nekonecne, myslim ze z dvoch tyzdnoch som minimalne polovicu prepila a isla spat v rannych hodinach, uz som z toho unavena.....mama za fsecky prachy
![]()
Mišur - ale to stejnak není ono, prostě máš hodný dítě
je fakt, že mě Tereza taky docela poslouchá… ne když se zabejčí, ale když jí řeknu venku,ž e jdeme tímhle směrem a když nemá brát věci v krámě a tak, tak to se docela dá… ještě s tímhle abych měla problém
… jinak jako usínání je jasný. V posteli je od osmi a ona usíná v půl destátý… takže čumí přes otevřený dveře na telku, vyhazuje dudlík a tak… ale jako nehouká tam… jdeme tam tak maximálně 5-6×? No za tu hoďku a půl ![]()
No a když se Tereza rejpe v jídle, tím myslím, když se v tom šťourá nebo to háže na zem, tak to taky rostu… to jo jako…
A ty že jsi hrozná matka? Hele, zvládáš to v pohodě a když ti někdo pohlídá, tak co řešíš… halvně že jsi v poho
- což ty jsi, to je jasný… hoď na mě trošku flegmouše a na Terezu taky, jó? A nebo jenom na to dítě, já se s tím nějak poperu
![]()
Tak já jsem se po dlouhý době koukla, kolik mi přibylo práce a ono 9 článků??? To je pěkný průser… tak jsem u toho seděla celý večer a výsledkem je jedna dvoustrana… kruci… hlavně že jsem online na FB
![]()
Tak pa pa a dobrou!!!
nazdar holky tak koukam ze je tady docela problemu.
Luci s tim nocnikem u nas se taky nechodi u nas se chodi na zachod na nocnik je alergicka
vcera ji babicka koupila sedak malej na zachod takze to vypada ze se ji to zalibilo a snad zacne chodit ale pravidlo to porad neni s plenou chodime cely den.
dudana mame taky ale zacala je kousat takze uz se mi stalo ze vsechny rozkousany sme spolecne vyhodili a spala bez dudana ted sme nasli posledni rekla sem ji jestli ho rozkouse tak nebude uz zadnej ze uz zadnej nekoupime tak zatim to vypada ze dudan drzi a ona ho bude mit asi do 10ti.
U nas je to hodne dany sarou ze ona je mimino ma dudana a Ela ho chce proste taky vse co ma sara chce i ona tak ted to nejak neresim.Tak az rozkouse posledniho dudana tak dudan proste nebude.
Jinak s mluvenim je to u nas ok uz docela vecem rozumi rika uz vety treba sajinko dobre ranko,nebo jdu kupovat bonbony,A doplnuje a zpiva pisnicky slova nektera vynecha ale treba rika jede jede masika zkominka.Ale minule ji slysela dr a rikala ze je sikovna tak asi je.ja zacala mluvit ze pry az ve trech letech.Ono to hodne dela asi to ze s ni hodne travil cas martin a prohlizely si knizky a hodne odpouslochavala a taky je v kontaktu s detma skoro kazdy den takze asi taky to ji pomohlo.Jinak ted uz pro ni nei problem zopaknout slova co jednou reknu treba do prdele
ty vole mi nekdy vyklouzne a samozrejme ze vi ze je to spatny tak nekdy chodi po byte nebo venku a s usmevem na rtech omila dokola do prdele do prdele no zabila bych ji.Vetcinou si toho chvili nevsimam a prestane.
![]()
vztekani niki deti v tomhle veku proste se vztekaji u nas taky posledni dobou dost.U nas kdyz sem doma tak maze do pokoje tam se vyvzteka po 5minutach prijde jak kdyby se nic nestalo.Kdyz sme nekde treba venku tak necham vyvztekat taky vubec me nazjima nazor jinych mamin je to moje dite tak si to delam jak ja chci.Minule si mi lehla naprostred silnice tak sem sla od ni dal nechala ji lezet a vztekat se pak po chvili jelo auto to samozrejmne muselo zastavit ja s klidem na ni ze jede auto ona se okamzite zvedla a bezela ku me a ze uz bude hodna.A pak taky byla.Jinak v maters.centru se musi deti hlidat ale kdyz vidim jaky sou tam nektere deti vztekle a ty maminy jsou uplne vyrizeny tak sem rada za Elu.Ale kdyz tam zlobi tak ji necham taky vyvztekat vemu ji nekam vedle a jdu pryc anebo dostane i pres prdel ja se s tim moc nes… A ostatni maminy mi muzou polibit pr… To vis ze si mi nekdy i lehne v krame nebo tak ale ja vetcinou s ledovym klidem jdu za jinej pult ona se vyvzteka a je konec ale dela mi to malo.takze tak.No budu drzet palce at se to zlepsi a mozna bych taky zkousela aspon 1tydne do toho kolektivu chodit i kdyz je to zahul ona se casem srovna ja myslim ze nakonci toho brezna bude ok.neni jenom zvykla a snazi se predvadet.Na tohle jsou chytri oni dost.Takze pevne nervy preji.
![]()
Jinak vanoce u nas ja sem prizpusobila detem a ne tradicim vecereli sme ve 12 v poledne jako normalne a po 15hod jak se vzbudily tak sme rozbalovaly darky a rozbalovaly sme je asi tri hodiny takze sme to udelaly nakonec dobre.Pristi rok uz to udelame normalne ale letos sme to nehrotily.dajmo smekam zes to vydrzela u nas by uz za prve davno spaly a neco takoveho bych se vyprdla.
![]()
no nic ja jdu dnes s eli plavat od unora zacneme se sarou tak mam pocit ze cely tyden budu jenom plavat.
![]()
Jo niki stavte se nekdy jestli teda budete chtit at si uchlacholis nervy a at vidis ze u nas to taky muze byt nekdy mazec.
![]()
Mejte se.
Lost - určitě, já na to myslím a na Liberec taky, i kdyby to mělo být o víkendu, tak pojedeme… ale jsem rozhodnutá, musím jet s Márou… a k tobě určitě dorazíme hned jak bude aspoň trošku OK počasí, protože baterka stávkuje, nová je objednaná, ale ještě nedorazila… neboj se nic, pak budeš ráda, že se nás zbavíš
…
No a teda koukám a stydím se, že si stěžuju a Eli bude taky pěkný číslo? Tý jo a to já mám jedno dítě a ty dvě
… no, teď jsem se taky obrnila, tak snad mi to vydrží… ona je jinak z 60 % hodná, když jsme venku nebo tak, tak jí prostě vrznu do kočáru a tam ať se vyřve, ale v tom centru to prostě nejde… No, kdyby mi lehla na silnici, tak to bych asi nevydržela a zřezala jí okamžitě…
a jak to uděláte s tím plaváním? To si musíš sehnat hlídání, nebo jí bereš sebou? To asi ne, viď… no klobouk dolů… je to fakt mazec!
Niki plavani je jedina cinnost kdy mi hlida mama takze to ji dokonce i platim mame.Vim asi se vsechny budete divit ze moje mama si bere penize ale pred sarou stihla delat vedle duchodu jeste v jednom obchudku a ted uz nemuze tak sem ji rekla ze budu radci kdyz bude hlidat ona nez nekdo cizi a ze ji to budeme platit.mam tu skolu a do toho sara takze ja bych to zadara asi taky nedelala.Aspon mam klid a ted si kdykoli i veme elu na noc i dve a pomaha nam.Ma to jako brigadu.takze tak.Jo budeme se tesit az dorazite ja bych klidne jela k vam ale az sara povyroste ted se s nima belhat k vam nebudu.Tak se budeme tesit.
![]()
Jo ela je cislo ale prede mnoui ma respekt to ja kdyz na ni zarvu tak kouka jak puk s tatinkem si dela co se ji zlibi.taky ji ma tatinek posledni dobou dost.
![]()
**Ahoj holky,
pardon, že sem lezu, ale už nevím, kam jinam. Sháním maminku, nebo těhulku, která by mi pomohla s vyzvedáváním mého syna ze školky, v březnu nastupuje, já budu dělat ranní x odpolední, odpolední směna je do 18 hodin,takže tak v 18,30 – 18,45 bych si vyzvedla syna. Jde mi o to, že by ho maminka nebo těhulka tak podle možností vyzvedla, školka je maximálně do 17 hodin – jedná se MŠ Magnitogorská, je to vedle Tesca EDEN na Praze 10. Syn by zůstal u maminky a já bych si ho tam vyzvedla. Pochopitelně to nechci zadarmo, to se pak s případnou maminkou či těhulkou domluvíme. Jedná se mi zhruba tak 1× někdy i 2× týdně – záleží na dohodě.
Jsem maminka samoživitelka, bez babiček, bez nikoho, takže sháníme novou tetičku, kamarádku, co nám pomůže, to zvládnout. Děkuju a nezlobte se, že otravuju. Pokud máte ve svém okolí nějakou kamarádku, těhulku atd. nebo třeba studentku – sestru atd, co by si chtěli něco málo přivydělat, tak jí o mě řekněte a pište SZ, ju?
Snad někoho seženeme.
Děkuju a opožděně přeju krásný nový rok
Pavla a Mireček z Prahy 10**