Poradna duly
Jana Čurdová
werco tak to mame podobne martin je v nekterych vecech na ranu ale holky miluje.tak je fakt ze budme radi zato.
![]()
Jo a nase sara je v srpnu takze my narozky v unoru a druhe v srpnu takze taky snad se vam to tak povede.i kdyz u vas to ted vypada na podzim az zimu co/jestli se povede a doufam ze jo.
![]()
Njn, nenadělám nic
ale on se svět nezboří, tak co…
![]()
Jó, tak to já se těším, že to vyzdobím doma a prostě to bude doma. Přijdou známí, hlavně dědeček, ten by si jí měl užít dokud to ještě jde, tak ho zveme hned jak se něco slaví a pak babička a táááák… no bude to super. Moc se na to těším!
Jó, fotečky jsou fakt super, už se na to léto úplně třesu. Takových možností…pořád někde venku… Jedna chata, druhá chata… ach… ani jedna naše
… už to léto bylo!!!
jo a Niky.S těma alternativníma školama je to trochu složitější.Mohou být reformní (to co jsem zmiňovala montessori,waldorf…),pak církevní a moderní alternativní školy (zdravá škola,školy bez ročníků,cestující školy a mnooooho dalších)…Takže ona neni alt. škola jako alt.škola…Kdybychom se bavili jen o těch reformních,opět je to škola od školy.Společné mají to,že se snažili o refomru školství- odstranění mechanického učení nazpaměť,autoritativního přístupu učitele,přetěžování dětí,snažili se aby děti se děti zapojovali ne jen naslouchali atd atd…aby jsi si udělala trochu představu ,konkrétně můžu nějaké školy popsat (každopádně neznamená to,že je to to nejlepší,tyhle školy mají jak příznicve tak kritiky)..Wladorfská- výchova a vzdělávání je plně podřízena tomu,aby podňecovala a rozvíjela aktivitu dítěte,jeho zájmy a potřeby.Onsah vzdělávání je rozělen časově do určitých bloků,v nichž se žáci zybývají soustavně po určitou dobu týmiž předměty.Důraz je kladen (kromě teoretických předmětů) na estetickovýchovné a pracovní předměty a na cití jazyky..Učitelé jsou ,,svobodní" v tom smyslu,že nejsou vázáni osnovami tradičního typu a plánují výuku ve spolupráci s dětmi,částečně i s rodiči.Namísto soutěživosti se mezi žáky uplatňují principy harmonické spolupráce a sociálního partnerství…Co by se někomu nemuselo že waldorfská škola je v duchu křesťanské morálky…Nevím,waldorf bych možná taky nevolila..Montessoriovská škola-Předem připravené prostředí (přizpůsobeno potřebám dítěte),soeciální pomůcky,které jsou klíčemk úpoznání světa.Pro malé děti to jsou pomůcky ke cvičení činností ,,praktického života" a speciální pomůcky pro rozvoj smyslů,rozvoj řeči,rozvoj matematických schopností aj.V procesu učení vychovatel ustupuje do pozadí,je rozhodující vnitřní tvořivost dítěte..atd..........
Mohla bych se rozepsat ,těch škol je víc.Až budu mít hotovou tu seminárku tak můžu napsat víc klidně.Mě by se osobně líbila montessori ,ale smůla,nikde tady není.
Ještě je třeba říct že ne všechny školy takhle fungují do puntíku.Některé školy si z těchto myšlenek vyberou jen něco a to praktikují.
hlky a pošlete mi odkaz na to krájení,furt o tom mluvíte.To zní zajímavě
ale možná jsem to viděla ve školce
Werčo - aha, tak mě řikali o tý Walsdorský či jak se to píše… no já nevím, jsem v tomhle taková konzervativní. Rozvíjet dítě můžu já doma a všechno ale stejně v týhle době jsou všichni zaškatulkovaní…
odkaz na krájení… my jsme zvolili dražší, líbí se mi, že tam toho je víc, když už tak už a hlavně, má to být velký dárek, tak ták
.
Niky,to není o tom že můžeš dítě rozvíjet sama.Když pak dáš dítě kde nepraktikují nové přístupy (měli by se praktikovat ve všech školách už-ale bohužel většinou ty starší učitelky nechtějí) tak veškará tvoje snaha ja zadupaná.A doma to dítě taky všechno nenaučíš.Musí být meti dětma a umět mezi nima navazovat kontakty,řešit konflikty,různé situace..a třeba v mno ha školkách a šklách tyhle problémy řeší za děti učitelka.Tím se naučí zbavit se zodpovědnosti…atd atd.Je toho mnoho…Mám zkušenost,že pokud jsou ve školkách a školách (klasických) učitelky,které se o to zajímají,tak se do jisté míry alternativním školám vyrovnají…ale to by člověk musel obcházet školku od školky,koukat jak tam pracují s dětmi a pak vybírat…je to těžké..
Jinak to krájení moc pěkné,jen za těch pár kousků tolik peněz??panečku..kurňa ty hračky jsou opravdu drahé ![]()
Werčo - ony jsou i plastový a ne tak drahý, třeba tohle http://www.hracky-kuku.cz/…pnovinky.php , ale to se mi tak nelíbí a chtěla jsem kvalitní, aby to teda vydrželo a jak píšu… má to být velký dárek… ajá jsem si nepřála nic jinýho… kuchyňku drahou jako prase nepočítám. Ta je od nás, krájení bude od dědečka…
no s školkou… aha… je jasný, že je to všude o přístupu a to co jsi psala, třeba s tím řešením problémů… ono na tom asi něco bude… jen je jich asi málo… a teda by tam byl nácvak jako blázen… a určitě souhlasím s tím,ž e starší lidi se odmítají přizpůsobit době… ať už jde o učitele nebo o cokoliv jinýho… prostě obecně… no, tak děkuju za vysvětlení, to je teda hodně zajímavý… ale fakt, nikdy jsem o tom neslyšela…
Niky, tak ty levnější jsem viděla ve školce
Teď jste mi teda baby nasadili brouka do hlavy..Koupit,nekoupit..to dražší vypadá strašně pěkně.Z druhý strany robík doma krájí platelínu,pomáhá mi krájet i ovoce a zeleninu,tak to možná nemá u nás úplně smysl.Ale lákavé to je ![]()
Ahoooj… tak já už se rozhodla, co malému koupíme - http://matysek.mimishop.cz/detail.php?… … Myslím, že to bude mít úspěch…
k tomu nějaké hadérky, kolečko (trakárek), knížky,křídy a ještě nějakou blbůstku třeba na písek…
Zbytek dokoupí bábuše… Chtěla bych pro malého sekačku
a tabuli na kreslení křídama a prabábuše koupí modelínu s těma udělátkama a nějaký barvičky… ![]()
ty jo, jak to teď čtu - docela dost toho zase dostane, chlapeček…
Já si dnes udělám hezký večer… Dostala jsem víno, tak si naleju skleničku a naložím se do vany s pěnou… A nerozsvítím, jen si zapálím svíčky a pustím něco pěkného a budu relaxovat…
A až se zrelaxuju, tak budu motat, abych už mohla začít plést… ![]()
Verčo, co ty?? Byl to ten PMS, bo si koupíš testík??
tak mě napadlo, jestli to s těma chlapama nebude mít na svědomí ten úplněk, i když teda u nás je to v poho
už přemýšlíte o dárkách na narozky, co? já mám zatím vymyšlenou jen kuchynku, nemáte někdo nějaký dobrý tip?a asi už toho víc nechci, páč už to není kam v baráku dávat
![]()
Jo bedru ja porad premejslim a nejak sem to zacala vypoustet.My to mame 24.2 uz.je nas tady par unornatek totiz.
No ale fakt nevim co.
![]()
hmm,skluzavka taky dobrý nápad,ještě že se nám sem nevejde
ale robík je na ní furt ve školce nebo v centru…
Jee já chi taky relax,místo toho balím a vařím na zítra.bude zase škola a hlídá kamarádka,tak vždycky i uvařím aby se nemusela o nic jiného než o robíka starat.Ale věcí máme sebou vždy jak kdybychom jeli na týden
Jo a lucko jen aby jsi z té vany spíš nemotala ty když tam budeš mít to vínko
![]()
No a ještě furt nevím jak na to jsem.Jestli zítra stihnu koupit test tak si ho možná udělám,ale v po jdu stejně na kontrolu na gyndu a bude dělat určitě i UTZ aby kouknul do dělohy jestli vše ok a třeba tam už bude mimís..
Krásné ráno… Holky, mou relaxaci doporučuju každé… Jen asi bez vína
šlo mi do hlavy velice rychle…
![]()
A k motání jsem se samo nedostala, panč jak jsem byla taková krásně „napařená“, zalehla jsem a poprvé od toho incidentu jsem úplně bez problémů usnula… A dneska jsem úplně nabitá energií a asi to bude i tím, že dnes jdu po dloooouhé době večer ven…
Jo a chtěla jsem Vám říct - obdivuju všechny, co plesujou… Já byla jen na jednom, svém maturitním…
A jak dopadl výběr šatů?? ![]()
Dlouho tu nebyla misur… Snad je u nich vše OK…
Holky děkuju ![]()
nazdar holky.
Lucko jakej incident asi sem neco prosvihla se omlouvam.
![]()
No Misur tady dlouho nebyla ale katka bude mit 24.2narozky tak snad se holky ukazou bo jinak.
![]()
No ale mozna je na fb ja nevim to mozna bude vedet Niki.
![]()
Werco kup si test at mame zhave novinky.
![]()
Jo ja jedu se sarou na kycle dnes uz snad ty pitomy jadra mit bude bo uz se mi tam fakt nechce.
Uz tam jdeme po treti.
![]()
Eli hlida babi.
![]()