Poradna duly
Jana Čurdová
čau holky!
Vendul - tak to není zase o tolik hodně. Ty co kupuju stojí okolo 250, tak to je pohoda… na druhý mimčo na to budu myslet
![]()
Katko - tak to dopadlo ještě dobře. ak psala Stejfa - 5000 bez debaty a ještě kyselý xicht k tomu
… jinak fotícího chlapa bych nakopala… svojí blbost přežiju (s tím žiju
), ale ostatní tohle dělající nezvládám ![]()
mno - a hudebka by u nás byla k ničemu… nástroje máme doma, tak hrajeme, teda spíš mlátíme do všeho, ale na cvičení je to takový hromadný humbuk… a bývám ráda, když skončí
- navíc Tereza si ze stejných věcí, který tam jsou dělá hromádky a pak to nikomu nechce půjčovat… takže potíž ![]()
Nikolaa píše: čau holky!Vendul - tak to není zase o tolik hodně. Ty co kupuju stojí okolo 250, tak to je pohoda… na druhý mimčo na to budu myslet
![]()
![]()
Katko - tak to dopadlo ještě dobře. ak psala Stejfa - 5000 bez debaty a ještě kyselý xicht k tomu
mno - a hudebka by u nás byla k ničemu… nástroje máme doma, tak hrajeme, teda spíš mlátíme do všeho, ale na cvičení je to takový hromadný humbuk… a bývám ráda, když skončí… jinak fotícího chlapa bych nakopala… svojí blbost přežiju (s tím žiju
), ale ostatní tohle dělající nezvládám
- navíc Tereza si ze stejných věcí, který tam jsou dělá hromádky a pak to nikomu nechce půjčovat… takže potíž
NIKI, PO KOM TO DÍ TĚ ASI JE
BUď V KLIDU, U NÁS SE TAKY TŘÍSKÁ DO VŠEHO, HRNCE, SKŘÍNĚ, DO MAMKY A TAŤKY
TAKŽE HUDEBKA U NÁS NEHROZÍ,ALE POKUD UVIDÍM,ŽE JI TO BUDE BAVIT,TAK NENÍ PROBLÉM,ALE TAKY AŽ TAK KOLEM TOHO ČTVRTÉHO ROKU ASI,ALE U NÁS TO SPÍŠE VYPADÁ NA SPORT, DĚLÁ POŘÁD PLACKY, ŠŇŮRY, NOHY ŠVIHÁ NAD SEBE A TAK NO
![]()
KATY- TO JE DĚSNÉ S TĚMA PŘESTUPKAMA
A TAKOVÉHO HODNÉHO A LÍTOSTIVÉHO POLICAJTA JSI VYFASOVALA JO?? TAK PŘÍŠTĚ BREČ VÍC, BUDE TO BEZ BOTIČKY A BEZ POKUTY A TEN CHLAP S FOŤÁKEM, JÁ BYCH HO
![]()
Čus-bus,
jak se vám tu vede
Teď jsem vás dlouho ani nečetla, chodím tu jen něco vyřídit a zase mizím..
Co u nás nového
Timi si hodně říká na nočník, ale ještě to není 100%. Maty je neskutečně čilý, nejraději by chodil, ale to ještě neumí, teda jen kolem nábytku.. A hrozný hladovec, jinak moc vysmáté a šťastné miminko. Bohďa si dnes rozsekl ret při bobování a myslel si, že tam má díru - naštěstí nemá, ale toho povyku
No a manžela bych
Jako u nás to vypadá, že to spolu nezvládneme
Jinak jsem se konečně posunula v před při hledání, nějaké uklízecí síly (tímto zdravím Macku) a v pondělí mi přijde pí. na návštěvu. Takhle jsem fakt zue všeho akorát na nervy. Tak snad se mi konečně uleví. Teda ne že bych si potrpěla na tip-ťop, ale u nás pokulhává i to základní uklízení, jednak mě to fakt neba a taky na to nemám sílu a jěště mi to trvá celou věčnost…
No nic jsem se trochu vykecala..
Jo NNNIKKYYYY
- já konečně koukala na to Stmívání a fakt supr
Máme v plánu asi zítra 2díl.
A Stejfi jak s tou prací
Jdeš teda, nebo čekáš to mimi?
AHOJ DAJMI,
TY JSI ZAČALA PSÁT STYLEM, TAK CO U NÁS NOVÉHO, ŽE JSEM ČEKALA, TAK U NÁS UŽ SE CHYSTÁ ČTVRTÉ DÍTĚ
![]()
Poly - jsem si dneska psala s kamarádkou na chatu a mezi tím jsem naštvala Terezu… zakázala jsem jí lézt na židli, protože si minule málem vyrazila zuby a příšerně si prokousla pusu… no a ona se snažila najít dudlík, který jsem jí schovala
… tak jsem si tak psala a mezi tím jsem jí řikala, že na tu židli prostě nepoleze a dál jsem si psala… no a Tereza najednou začala ječet, zvědla ukazováček, začala mi nadávat (čínsky - hrozně mě to rozesmívá) a šla velkýma krokama do pokoje a třískla za sebou dveřma… normálně bych vychovávala, ale jak jsem jí vnímala napůl ucha, tak jsem vedle sebe viděla nějakou totálně pubertální šestnáctku, která to s tou matkou už fakt nemůže vydržet
no pobavilo mě to dvouletý dítě
![]()
No a já se tý hudebce taky nebráním, ale teď ještě ne-e…
Čau, holky,
Kačko, je mi to moc líto s tou botičkou… Holt na blbce narazíš všude. Aspoň, že policajt byl docela slušnej.
Vendul, tak jsi mě docela utvrdila v názoru, že ty obyč plenky jsou OK. Mám Jednu flanelku a jednu bambusku a svrchní kalhotky. A tak nějak jsem dospěla k tomu, že jsou nejlepší úplně obyč čtvercovky, které jsem si nakoupila na blinkání. Jsou totiž okamžitě suché…
Niki v Praze je zbytečné utrácet za EKO plínky. Musela bys je totiž vozit někam pryč a tam je zakopat do země, aby to mělo smysl. Tady je hodíš do odpadu a jedou do spalovny, kde je spálí, než se stačí rozložit.
Já myslím, že se do plínek člověk nesmí nutit. Já jsem k tomu tak nějak dospěla. Fakt je, že se z toho teď dělá tak šílená věda, že jsem to zbytečně dlouhou protahovala. Nakonec se člověk vrátí ke starému způsobu…
A ta bezplenková metoda mě docela hodně zaujala…nechávám teď Šímu mnohem častěji nahatého, aby mu bylo líp. A už se mi párkrát povedlo, že se fakt vyčůrá až po rozbalení. No to je jedno, nebudu to tady nějak rozpitvávat. Ale je to docela zajímavý.
On je Šíma taky - narozdíl od Ellinky - naprosto normální miminko a tak se něm dá vyzkoušet ledacos. Kdežto s Ellinkou to byl šest měsíců ukrutný boj a pak se to trošičku zlepšilo ![]()
Ahoooj baby,vy teda kecáte ![]()
Ty policajti se snad zbláznili ne?před týdnem jsem jela do školy.Zaparkovala jsem před školou (poněvadž zaparkovat v centru budějovic je fakt šílenost).No a byla jsem líná si koupit lístek (beztak vždycky koupím na hodinu a stojím tam celý den) a běžela jsem do školy,v poledne že půjdem někam na oběd.prdlajs.Volala jsem policajty,poněvadž jsem měla na autě botu.čekala jsem docela slouho,nakonec přijel takovej pěěěěknej mladej pan policista.Jakýho že jsem se dopustila přestupku,tak jsem uznala ,že jsem neměla zaplaceno,ale že jsem ráno šíííleně spěchala na zkoušku do školy.On na to že můžu vyfasovat až 2000kč,tak jsem udělala smutné oči.Kouknul na občanku a povídá,no na studentku je to hodně peněz ale (chtěla jsem říct pro matku na mateřský ještě víc,ale držela jsem papulu)..nakonec to bylo za 200
prostě štěstí.
Maci,ta bezplenková metoda.My jsme to řešili ve škole.On totiž původ je někde v africe (nebo v indii..nevím).Tam je to celkem logické poněvadž nosí ty děti v šátku nahaté a podobně.K nám se to sice dostalo,ale nejsou k tomu moc podmínky (jak to dělat když jdeš s dítětem v zimě ven a pod)..líbí se mi na tom to,že to díťátko není určitě tak opruzené,nehledě že je to eko (i když pak zase prát vše okolo co mimiís počůral
).Pokud se do toho pustíš,ráda budu sledovat jaké děláte pokroky a jak se s tím ,,popereš" (třeba se mi to bude hodit zase do nějaké seminárky
)
jeeee a já už zase nevím co jsem chtěla napsat
Niky úplně si Terku umím představit,ale po kom ta hlka je taková držtička
![]()
Jo a ještě jsem chtěla říct,že se robík dnes vykadil (ne vykadil přímo vysral!!) do vany
jako už podruhé v týdnu,nikdy dřív to neudělal,ani jako miminko
Werčo - Tereza se vykadila jednou a podle toho, jaký měla histerák , že je ve vodě něco co nemá, už to nidky neudělá
… dneska taky… normálně si vyřvala vanu, tak jsem jí vykoupala, i když se koupala včera a dneska jsme venku nebyly, tak jsem jí tam mrskla a frajerka si vzala hadr (naštěstí jen od prachu a ne z podlahy) a máčela ho v tý vodě… za chvilku začala ječet, tak jsem měla infarkt a za vteřinu byla u ná a frajerka měla kousek smítka ve vodě??? Já mám fakt divný dítě
… takže my to nejdřív vyzkoušíme, abysme zjistily, že tohle v životě! To je špinavý
![]()
a po kom to má? jako to třískání dvěřma a scénky? No po mamince. Po kom asi jiným ![]()
Mací - no vidíš, tak to jsem ani nevěděla… jsem myslela že se to vyhazuje, ale s tříděným odpadem… nevím teda kam bych to dala, ale myslela jsem tak…
tak pa a dobrou!
No teda já tu nějakou dobu nejsem a pak se nestačím divit, co tu je za pokroky
Macíku, že ses nezmínila, že už látkuješ a bezplenkuju taky
![]()
Se divíte proč tu ještě sedím
Ale jsme koukali na manželky a sousedi zase začali rámusit, tož jsem se neudržela a po 10měs. co tu bydlíme jsem zavolala 156. Tak tu řešili do teď s klučinou silně v limbu.. No a ten kretén teď tříská aby ho pustili dom
![]()
No nic jdu asi spát ![]()
Poly 4dítě
teď - no to by mě už odvezli ![]()
Jo ale ty eko plínky v DM jednak nejsou moc drahé, ale když se dají spálit mají taky svoji velkou eko výhodu - není z toho to hnusné ovzduší, bo je tu z celulozy… i když já si je spíš kupuje, pro ten příjemný materiál, oproti třeba pampers.. To není útok na vás, co používáte klasické jednorázovky..
Tak doufám, že se nenaštvete ![]()
nazdar holky tak koukam ze se tady plenkuje.
je to zajimavy to jo ale ja uz do toho asi nepujdu.jinak v srpnu mame holcinu ktera do toho dost vidi takze me i zasvetila takze mam uz i nejake info.
![]()
Werco koukam ze na testu 2carky tak budu moc drzet pesti at vam to vyjde.
![]()
jinak se vsechny mejte pekne a snazte se o miminka ale jak rikala macka tak vam to uz fakt nezavidim.
![]()
Čau, holky,
Werčo, já to nechci řešit tak do extrému - spíš jsem si všimla, že Šíma - narozdíl od Ellči neučůrává, ale pořádně se vyčůrá naráz a pak je v suchu a taky je moc rád nahatý. Tak jsem si říkala, že to nějak částečně vyzkouším… No uvidíme. Člověk se musí přece pořád vzdělávat.
Dajmo nejsem ještě rozjetá na plno. Zatím řeším, jestli si mám vystačit se čtvercovýma plínkama, co jsem si koupila při Ellince na blinkání nebo se pustit do nějakých moderních. Nevím, jestli to nejsou vyhozené peníze, když už jsou Šímovi čtyři měsíce a když bude jako Ellča, máme před sebou ještě 10 měsíců s plenkama a pak už skoro bez nich…
Venduli, hoď sem prosím, co máš Ty…
Ahoj …
No četla jsem něco zpět a koukám
, že Mišur čeká mimi
jsem to u Tebe nečekala už teď… tak gratuluju, ale stejně si machr, že takhle, když chodíte furt hrát, jdeš do dalšího, si to neumím představit, co těhu..nějak to pak omezíte a porod a vše pak
..Gratulace samo i Werči- a jestli můžu trochu povzbudit, tak Timi je počatý zrovna v šestin. po potratu, to jsme si prosím dávali tak nějak pozor. A byli jsme zrovna u moře a já to vůbec netušila, za měsíc jsme byli u dalšího moře a na konci prázdnin jsem to zjistila, byla jsem v 8týdnu.
Macko proč se nekoukneš i do naší látkové diskuze
Tam bys těm plínám víc porozuměla.. a i se našla to pravé pro Tebe, jinak mám taky hlavně čč. Ale nejlepší je mít nějaké pěkné tak k Dr. a na návštěvy. To stačí jen pár, jsou i krásné obrázkové atd. a jedna mamina (moje známá) si furt nějaké kupuje a zase prodává, že na tom ještě neprodělala.. Jinak Vendul má tyto: http://www.ekomimino.cz/…ort-2v1.html
Macko - tos mě špatně pochopila. Do čtvercovek nejdu ani omylem.
Já myslela takový ty moderní tvarovaný plíny. Ale už ne ty 2v1. Jo a Dajma sem hodila přesně to, co jsem měla. Už jsem je prodala dál…