Poradna duly
Jana Čurdová
Čus holky ![]()
Už třetí den mi blbne net, jedna stránka se mi načte přibližne za 10 minut, tak jsem pěkně na mrtvici a nevim do kdy to potrvá, tudíž nemůžu dočítat ani moc přispívat
![]()
No a taky jsem dnes začala krvácet, ale už je to dobrý a zas jen „špiním“, což je u mě snad normální, nebolelo ani nebolí mě břicho vůbec, tak nevím co se to pořád děje a zítra neplánovaně naklušu k doktůrkovi. Jistota je jistota, už jsem se připravovala, že jestli to nepřestane, pofrčím do špitálu, ale přesně takhle jsem to měla i v 5tt, tak snad se nic neděje (aspon se tedy uklidnuju). To budu vypadat jak náká hysterka, vždyt jsem tam každý týden…
Pěkný zbytek neděle ![]()
Jahudko- my jsme byly skvělá parta a s tou naší PA se někdy vídáme (teď už tolik ne). Ona mi i říkala, že u druhýho porodu pokud bude živá a zdravá bude. Tak uvidíme.
J.
Ahojky,
tak se zase ozývám po kratší obmlce a opět nestíhám číst
.
Koukám, že už probíráte porodnice, není ještě trochu brzy?
Já teda budu rodit teď určitě jinde, protože jsme se přestěhovali. Jinak jsem poprvé byla celkem spokojená, PA i sestřičky dobré (až na 2 vyjímky), doktoři taky, měla jsem nadstandart, takže klid. Jenom jsem z porodnice přišla jak troska, protože Mišák byl od prvního dne strašně uřvanej, z každý noci minimálně 3/4 prořval, a zbytek jsem ho kontrolovala jestli dýchá, protože dost blinkal
. Takže po porodu jsem neměla šanci si vůbec pořádně odpočinout a strašně jsem se těšila domů, kde se se mnou jednak při nočním chování střídal manžel a jednak se Mišák po příchodu domů dost zklidnil.
No a kde budu rodit teď ještě nevím, budu muset zjistit nějaké info o okolních porodnicích atd.
Evitko, taky tě tu vítám, já budu mít děti od sebe stejně jako Vali, asi 21 měsíců. Tandem zatím neřeším, rozhodu se podle toho, jaký bude Mišák chodec
.
Holky, co tam máte ti desítky apod., vám závidím, já už chci takýýýýýýýý. Mě tam zítra naskočí 8, tak aspoň něco
. Na kontrolu jdu až za 14 dní, tak už se nemůžu dočkat.
Jo, jinak tady leje celý den
.
P
JANA1: Ach tak ![]()
DENDULKA: tak hlavně ať je všechno v pořádku.. držíme palce
Dendul-to bude určo dobrý. Žádná hysterka, máš prostě strach a to je normální ne?
J.
Valli - zmátl mě tvůj metřík, kde se píše, že má baby 1 rok a pět měsíců:-) Ale když je rozený v červnu, tak to bude fakt jako u nás! Já taky nechci kupovat celý tandem, ale mám korbu a sedačku Pegperégo a tam stačí kdyžtak dokoupit tandemový podvozek a nacvakat na něj obě tyhle součásti za sebe, což je supr. No moudřejší budu v březnu:-) Jinak Jenda chodí asi měsíc, ale já jsem zvyklá na dlouhé procházky, bydlíme na kraji Plzně a když chci třeba na poštu, tak to mám buď 3 zastávky trolejbusem, nebo příjemnou procházkou skoro 2 km. To samé na zmrzlinu, do Olympie nebo do naší oblíbené hospůdky u řeky. A to asi Jenda asi ve dvou letech ještě neuťape. No uvidíme.
No jo, začala jsem porodnice řešit brzo, ale já se porodu odjakživa bála a teď když už vím, kdy to +- přijde, tak jsem z toho kapánek na nervy
![]()
Jana1 a Pett: vypadá to, že na tom budeme termínově hodně podobně
Vám tedy souhlasí info od Dr. a metřík?
Tak teď jsem schválně zkoušela, kdy se mi v metříku miminko posune do 4. měsíce… a víte kdy? Až v 13+3tt - fakt nechápu… A do 5. měsíce v 17+6tt. ![]()
VALLI: Jo, jo, jsem Lada.
Jupííí, dnes máme za sebou 10. týden a jedeme na 11. Říkala jsem teď manželovi že máme „malé výročí“, tak mi dal pusu a prý ji mám poslat dál ![]()
Holky, začínáte mě s porodem a porodnicemi strašit, já si to snat ještě rozmyslím ![]()
Jahůdka84: Jestli to nebude tím, že když je mamča v 10tt, tak plod je starý 8 týdnů. Mělo by to být kvůli tomu, že těhu se počítá od prvního dne poslední menstruace, ale mimi se zplodí až po ovulaci, tedy tak 13-14 den cyklu - a to by mělo být to zpoždění.
Lau- já jsem tě nechtěla vystrašit. Já měla porod na prvorodičku super. 2+3/4 hodiny od prvních kontrakcí. Akorát mi ho zkazily ty PA a pak sestry na 6nedělí. Ale já jak už jsem měla toho malýho u sebe, tak jsem na to nemyslela. Ale pak když jsem se s někym bavila o PA, tak mi to bylo líto, že zrovna já jsem měla takový pindy. Pro mě bylo asi nejhorší poporodní blues. To jsem zažívala šoky. Ale zvládlo se to a teď se na to fakt moc těšim.
J.
Jani, no poporodní blues u mě taky nic moc. Ale naštěstí manža byl fakt zlatej a pomáhal mi jak mohl, takže jsem to taky zvládli bez nějakých následků. Jenom v porodnici mě dorazila jedna dětská sestra, když jsem brečela, protože Mišák už x hodin v kuse brečel a ona mi řekla, ať nebrečím, že přijdu o mlíko
. To bylo fakt povzbuzující. Dneska bych jí něco řekla, ale v tom stavu to nešlo, znáš to
.
JOJO to znám. Já naštěstí měla svou ségru na drátě a ta hned přijela nebo poradila. Hlavně s prdíkama. Nevěděla jsem jak mám masírovat. Pak stejně nejúčinnější byla rourka ![]()
J.
No o prdíkách mi ani nemluv, sem nemohla nic sníst, aniž by po tom Mišáka nebolelo bříško
. Teď tajně doufám, že to druhý bude hodňoučký spavý miminko bez prdíků
.