Poradna duly
Jana Čurdová
SARAAI, nenachladila, proste uz mam pres tri tydny suchej kasel ane a ne se ho zbavit.
MUDr. me naridila se vylecit, tak uz od patku lezim v posteli.
Od vcerejska je mi totalne zle, mam teplotu, mota se mi hlava, zaludek v troskach, dokonce jsem si poprve potykala se zachodovou misou. Od te doby, se mi to podarilo jeste trikrat, a to jsem do sebe schopna nacpat vzdycky jen pulku suchyho rohliku. Reknu vam nic moc
Tise zavidim tem, ktere se citi fajn a bez priznaku.
Kurna, ja chci takyyyyyyyyyyyy!!!
Taky me nastvala MUDr, ze se divila, ze ma napsany v karte jeste studujici. Tak me hned otitulovala. A samo, ze to nezapomnela napsat do tehu prukazky
Se tesim, az si budou v nemocnici tukat na celo, ze Ing. jim tam rve jako tur, jeste je u toho sprosta… Ja chci byt proste jen tehulka, chjo.
Ten UTZ je peknej prave ve 12.tt a pak jeste ve 20. Potvrdila mi to sestricka na dotaz, kdy si s sebou mam vzit chlapa ![]()
Zkusíte mi ještě vysvětlit, jak to, že metřík mi ukazuje 9+3 a podle doktora bych měla být 8+0 ? Čemu věřit ? ![]()
ALOUSEK: a doktor ti řekl stejný termín porodu, jako si zadala do metříku?
Alousek - no já nevím, to je podle ultrazvuku nebo PM? Mohlo by se jednat o mladší těhotenství, tzn. že u tebe ovulace proběhla později než je obvykle ( obvykle by mělo být cca 14. den cyklu ).
Ale v tomhle se moc nevyznám.
Já ještě oficiálně od doktorky nemám spočítán termín porodu a tedy ani týdny, mám to jen podle internetu. Tak uvidím.
Pett
Jahudka84: doktor mi řekl TP 8.3. a v metříku se vypočítal datum 7.3. podle zadaného data poslední menzes
Alousku, metrik mas podle posledni MS, doktor/ka ti delala UTZ, kde se doba urcuje podle mimise. Zatim neni moc presne ani jedno, protoze ovu se ti mohla zpozdit, coz by ukazovalo na nalez od MUDr. tj. mimis je mladsi.
MEtrik podle MS totiz pocita s tim, ze ovu probiha 14 den cyklu.
ALOUSEK: tak to je fakt divný… a podle tvých výpočtů od poslední MS je to těch 9+3? Nebo těch 8? A těch 8 týdnů ti řekl podle UTZ nebo jen podle termínu?
Děkuji všem za odpověď
zatím si s tím nebudu dělat velkou hlavu, uvidím, co se dozvím na zítřejší kontrole ![]()
Jahudka84: podle mě by to mělo být dnes 8+0, ale 100% to taky vědět nemůžu
zkusím ještě mrknout na metřík, jestli jsem v něm neudělala chybu ![]()
Alousku, podle mě chybu v metříku nemáš. Já mám TP 6.3. a jsem 9+5, tak ty máš přesně o dva dny méně a TP 8.3. To sedí, ne?
Pett
ahoj holky,
jsem z Květňátek 2005, ale týkají se mi i březňátka 2007 a tak nakukuju. Zdravím vás všechny, zejména již zasloužilé maminky Pett, Valli, vroni, janu1 a další, které nejspíš už neprožívají takové idylické těhu jako to první, protože ty naši malí čertíci nám dávají pěkně zabrat! Nemám pravdu? Děti budeme mít skoro nastejno s janou1, jsem zvědavá, jestli to zvládneme bez tandemového kočárku?! Klukům bude v té době asi 22 měsíců. Náš Honzík je pořád přes den dost spavý a neusne jinde než v kočárku, tak jsem na to skutečně zvědavá…
Já jsem těhu zjistila teprve před třemi týdny, bylo to neplánované, ale milé. Zatím jsem byla 1× u doktorky, původně jsem k ní měla jít konzultovat antikoncepci po ukončení kojení:-), ale důvod návštěvy se kapánek změnil
Další mimčo jsme původně chtěli až za rok, ale osud tomu chtěl jinak. Nabrala krev na potvrzení těhu, udělala vnitřní vyšetření a cytologii, na další kontrolu jdu 22.8. a na první ultrazvuk (v 13tt) 28.8. Ultrazvuku se už nemůžu dočkat, protože mi pořád straší představa dvojčat a taky už chci vědět, zda je všechno v pořádku. Cítím se jinak než když jsem čekala Honzíka, na jídlo nemám většinou chuť, ale musím pravidelně jíst, jinak je mi špatně, večer dám spát malého, padnu na gauč a hned usnu, v prsou napětí necítím, protože jsem teprve před měsícem přestala kojit, tak se chudáci prsa ještě nevzpamatovala:-) a taky už se mi pěkně vyvalilo břicho, vypadá tak na čtvrtý měsíc a né na začátek třetího.
Tak se hezky všechny kulaťte a doufám, že nám to všem v pořádku klapne.
evitka, Honzík 15m, bříško
Ahoj Evitko,
vítám tě, máme stejný termín kontroly 28.8., taky už se na ten ultrazvuk nemůžu dočkat. I když já už mám potvrzeno 1 mimi. Ze dvou by mi asi hráblo. Bude mi stačit ten 18 m věkový rozdíl mezi dětmi.
Já jsem první mimi měla mít taky květnátko, ale tenkrát to nevyšlo, tak mám Ondráška v září.
Pett
Jo a jak jste probíraly, kolik v těhu přibrat a zda se nějak omezovat, tak já s Honzíkem přibrala 19 kilo a to jsem se nijak nepřecpávala a ani zvlášť nebaštila sladký. Ale na konci těhu to prostě přibývalo samo, každý týden jedno kilo. Malý vážil při narození 3,90 kg, když jsem odcházela z porodnice, tak jsem měla navíc už jen 10 kilo a do půl roku jsem se dostala na svoji váhu. A to jsem se taky v jídle nijak neomezovala, jen jsem se snažila jíst zdravě kvůli kojení. Chodila jsem 1× týdně cvičit, občas s kočárem na brusle.
Tak se holky nebojte a dopřejte tělu co si žádá, určitě pak kila shodíte.
pa evitka
Holky, tak já teda nevím… četla jsem si reference od mamin z porodnic a jsem naprosto zděšená… fakt nevím, kam půjdu rodit
![]()