Poradna duly
Jana Čurdová
Zkušené maminy, chtěla jsem se zeptat - kdy se začne chodit do poradny a na takové ty kurzy pro maminky a případně i tatínky? A to vás pošle doktor nebo si to musíme najít sami?
jahudko:ja nevim jaky je rozdil mezi poradnou a navstevou dr.ja chodim k dr. jednou za 4tydny a beru to jako poradnu tak nevim a ke konci se chodi za 2 tydny a pak po tydnu.
no a kurzy si musis zaridit sama nekde u vas ve meste.
ja nechodila nikam,radsi aby me nevystresovali ![]()
JAHUDKO - taky nevím, co se myslí poradnou. Já jsem chodila tak co 3-4 týdny na kontrolu, ke konci trochu častěji.
Na kurz jsem začala chodit asi 3 měsíce před porodem a nemohla jsem si to vymachválit. Perfektní lektorka a 10 dobře připravených lekcí (z toho 3 s tatínky + domluvené návštěvy všech tří brněnských porodnic). Chodilo nás tam 13, z toho 10 se nás pravidelně pořád schází - slavily jsme společně první i druhé narozeniny mrňousků, v zamluvené babykavárně jsme měly vánoční večírek, bez dětí chodíme občas „zapařit“ - je perfektní mít kamarádky se stejně starými dětmi.
Jitka
JITI: jo, tak poradnu už jsem asi pochopila… a ty kurzy, jak sis je našla?
Kurzy - dostala jsem leták od gynekologa a taky trochu jsem koukala na Internet. Chce to ale asi doporučení, pŕotože se taky můžeš spálit.
JItka
Ahoj holky, koukám, že sem krásně všechny zapadáme…mně je totiž taky zle
Ke všemu nejsem dnes v práci, tak jsem chtěla uklízet, trochu jsem uklidila kuchyň, vytřela a povysávala a tak mě rozbolelo břicho, že jsem myslela, že je po mimi
Asi hodinku jsem ležela a už je mi dobře
Ale zbytek bytu neuklízím, max. utřu prach a vysávat bude manžílek…chudák ![]()
JAhůdko : poradna a kontrola u dr. je to samé, máš se k němu jako chodit radit, ale ve skutečnosti je to jak na běžícím páse
No a kurzy dělají různé mateřské centra, porodnice a jiné organizace, takže si musíš něco najít sama, ale na to je čas.....
Míšo : Zlínská porodnice byla fajn, PA jsem měla sice asi tu nejhorší, co tam pracuje, ale i tak se s ní dalo na všem krásně domluvit ![]()
A k té redukci: musí to být pro tebe strašně těžké …nevím jak to napsat, aby to nejmíň bolelo…přidržím se technického termínu: zredukovat počet embrijí, ale pokud by ti nechali všechny 3, tak šance, že se narodí zdravé, je malá, takto je zredukují na dvě a šance je velmi vysoká
Musíš se na to dívat tak, že oni rozhodli, že ti dají tři a oni jedno odeberou..kdyby ti dali hned dvě, tak to třetí je teď někde v mražáku a nebo vůbec ne…na nic jiného myslet nesmíš, čistě technicky…jinak by se člověk zcvoknul. Kdy jdeš na tu redukci?
Ahojky ![]()
Já taky nemůžu spát, nejhorší je to noční chození na záchod pravidelně po třech hodinách, a to ani nemusím nic pít, fňuk!
Jiti: mohla bys mi dát kontakt na ty tvé kurzy? Jsem taky z Brna a vzhledem k tomu, že už jsem jich pár objevila, nemůžu se nějak rozhodnout ![]()
Nafouklé břicho mívám taky, ale jen občas, takže se u mě střídají pocity „plnosti“ a obav, jestli jsem vůbec těhotná
Máte to taky?
Ahojky, tak se hlasim po jednodenni absenci. Copak je tu noveho? Jak mi vcera bylo blbe, tak dneska mi nic neni, citim se uplne netehotne, az mam zas podezreni, co se stalo. Vcera vecer ve vlaku me totiz chytaly tak desne krece, ze jsem byla presvedcena, ze vystoupim s krvavyma kalhotama.
Tady kursy probihaji primo v nemocnici, vubec nevim, co to obnasi, a asi ani moc vedet nebudu, probiha to totiz jen v japonstine, takze vsemu rozumet nebudu. Otec se ma ucastnit taky, pokud chce byt u porodu, ale pro naseho otce to je prast jako uhod, protoze ten japonsky nerozumi skoro vubec nic
A zacinaji kolem 20tt.
Já vím Illenko
je nás tady z té jihomoravské metropole dokonce povícero, dokonce mám někdy pocit, že u nás budeme muset začít slavit březen, jako svátek plodnosti ![]()
A odkus jsi - z města, nebo z okolí? Já jsem rodiléj brňák přímo z fakultní nemocnice v Bohunicích, a teď po ní začínám pomalinku znovu pokukovat ![]()
Doufám, že u Milosrdných bude místa dost. Aspoň většinou bývá. ![]()
Na předporodní kurz jsem chodila na Kounicovu k Jarmile Kovaříkové, zkusím mrknou na kontakt. Ale prý se tam hodně zhoršili, tak nevím. Dost jsem slyšela o Větrníku.
Jitka
taky jsem z mesta…uz se tak tesim na toho 14. az budu mit ten ultrazvuk za sebou…v praci vubec nemuzu vubec nic delat
porad nad tim premyslim…je to hruza… …taky ted premylsim jestli jit nebo nejit na obed…
je dost spatne od zaludku…
Illenko, tobě nepomáhá zajídání? Mě není špatně pouze když něco jím
, Jak já budu vypadat???
Jůůů, stovka už je opravdu kulatá
asi jako mi tak za pár měsíců ![]()
Mě se má v pondělí vrátit Dr. z dovolené, takže už si vycpávám kolena, jak na něm budu klečet, aby mi konečně někdo ten UTZ taky udělal, protože už CHCI mít taky fotečku, nebo aspoň toho mrňouse vidět,…chichjo. A navíc mi u Dendulky pořád chybí ta kolonka na KO, no to moc parádu březňátkům nedělám ![]()